torek, 4. januar 2011

1047335 - o orožarskih poslih

[čarli]
>Če je to bil Janša vmešan, bomo o tem lahko prebrali vse, feljtoni se bodo pisali, teatraliziralo do neba, drugače pa ne.

Vprašaj se zakaj niso jj pri trgovini z orožjem razkrinkali;)

Pri orožju je šlo za trgovino države Slovenije, na vrhu katere je čičal tovariš Murglbaba D Precednik nam Bifši, rajnki nam Drnilama na mestu premijerja, desetine podobnih v rolah ministrof in državnih sekretarjef in...in... tudi Janša.

Ko sta Murglbaba in Glanzkopf , prisilno, nesojeno in po nesreči skupaj v timu, okusila ogabnost orožarskega bizinesa na nakupni strani, orožja za novo državo prevažanega v smetarskih vozilih, za obrambo svete nam domovine, kakopak, sta zlahka izgubila vse skrupule ter brez težav avtorizirala orožarski hepening na prodajni strani. Skupaj Murglbaba in Janša in Drnilama. Dobro?

Skatka, razlog, da je pri orožju in potencialnih, domnevnih, ogabnih orožarskih ozadjih, v ravsu med Janšo in Murglbabo ostalo zgolj na rožljanju, je zelo preprost - involvirani so bili vsi. Oni, vsaj ena stran, bi sicer one druge rada oblatila, to ne dvomim, ma ne tako, da bi šli čez mejo da še sebe potopijo in ali da razkrijejo nekaj kar lahko državi še danes zelo škodi. Mislim, da toliko so pametni, da vedo, da se tega ne sme početi. 

Sploh pa nečednosti v zvezi z orožjem s tem niso kar avtomatične, navkljub domišljiji plebsa oz. nas navadnih pepetov. 

Da se razumemo, SLovenija je takrat kršila mednarodni embargo. Ma, kršila ga je Slovenija oz. njene inštitucije, in ne neka tam skupina kriminalcev. 

Edina, sicer majhna namigovanja o potencialni nezakonitosti, ki so pricurljala v javnost, so vezana na trgovanje v kešu. Govori se o gotovini, ki jo je Njavro bojda prešteval kar v Kočevski reki. Ali je pri tem možno, da se je prstov kaj prijelo je pa peta zadeva. Namreč, denar je resda običajno bil prinešen v kufru. 

Ma, mimo tega, v Ljubljani in ne v Kočevski reki, so vladni uslužbenci kupcem dali podpisati seznam kupljnega blaga, ti pa njim dali v podpis potrdilo o prejemu XYZ denarja. Štekamo?

Krasti peneze iz kufrov se ni dalo ravno neopaženo in kar počez in kar po nekih karate maymoonih iz Kočevja, kanede. Ker bi nek zajeban uradniček v Ljubljani potem ko so peneze iz Kočevja prepeljali v Ljubljano, preštel vpričo vojaškega policista prinašalca kufra in potem poklical v Kočevsko reko in rekel "Jarani, manjka 100 dojčmark, Sabahudin iz Bosne mi je tu podpisal, da je kupil 5220 pušk, jaz pa njemu da smo prejeli 1.305.200,-- meljona dojčmark in vi ste od mene ta papir prejeli preden ste orožje Sabahudinu predali". Rodi stvori!

Zdaj pa nekaj zelo logičnega. Ali kdo res misli, da je Slovenija med trgovanjem z orožjem v času ko je veljal embargo, smela poslovati normalno. "Normalno" pomeni, da kupec državi iz neke banke X v neko banko Y nakaže peneze. Gotovina, oz. "solar payment terms" so tu skorajda bolj logična in napovedljiva, kot smrt sama, hehe. Pa ne le v Sloveniji. 

Link

Ni komentarjev: