četrtek, 6. januar 2011

1050226 - kmalu se bo odprl avstrijski trg dela...

Strahovi niso iz trte izviti, ...
Če bodo tuja podjetja prišla delat v Avstrijo, bodo njihovi zaposleni morali imeti s seboj na delovnem mestu dokazilo v nemščini, da dejansko dobivajo plačo, ki ni nižja od plače, ki bi jo dobil avstrijski delavec.
In drugič, pripravlja se zakon, po katerem bo kdorkoli (tuji ali avstrijski delodajalec), ki bi delavcuplačal manj od osnovne plače po kolektivni pogodbi za ustrezno panogo, avtomatsko v prekršku in bo moral plačati kazen. Osnutek tega zakona zoper plačni dumping so uskladili, po pričakovanju pa naj bi kmalu romal v parlamentarno obravnavo.

Jap! Večini naših nategunov to predstavlja ne le strah, pač pa fakin nočno moro.

Si predstavljate kakšnemu terorju bodo zaj tote jodlarske birokratske beštije izpostavili naše ničhudega sluteče "podjetnike". Silili jih bodo, da morajo delavce plačati za delo. In da morajo delavcem že abcigane prispevke za pokojnino in zdravstvo zares vplačati naprej v državne blagajne. Zalega birokracka jodlarska! Pa ke so se oni učili kapitalizma, takorekoč.

Če se recimo naši, po možnosti od komunističnega režima maziljeni "podjetniki" alpa njihovi učenci podajo v Avstrijo, jim tam slovenski komunistični režim nea bo mogel pomagati z odobravanjem odpustkof, da naj ne vplačujejo prispevkov, ki jih delavcem zasežejo, slovenska "miza socialne sramote" pa jim nea bo mogla asistirati v umetnem neprostotržnem distortiranju plač v imenu komunistične "zgodbe o uspehu", pa bodo reveži brez naše gospodarcke zbornice, semoličef in vladnih ropof in mramorjef, umrli od strahu, ker Avstrijci ne dovolijo nefer nategunskega razdiralnega šićarđijskega dampinga oz. pačenja in celo terjajo potrdilo, ne le, da so delavci dobili plačo, pač pa, da ta ni nefer izpod dogovorjenega minimuma. Da jim ne delajo umetne komunistične dekretno-podmizno-distortirne nategunske potemkinovske štale po trgu.

Potrdil, da so prispevki bili fplačani, pa toti ogabni jodlarski inšpektorji sploh nea zahtevajo, ker jih imajo s seboj, ko pridejo, ker so si jih poprej dali preprosto sprintati, banda zbirokratizirana na učinkovito pravno državo se sklicujoča, hehe.

Pa še toti Avstrijci imajo eno zajebano šego, da tudi po dvakrat na teden inšpektor obišče kraj nameravanega zločina, pardon izvajanja totih storitef po slovenistanckih domnevno v SLO od režima maziljenih "podjetnikih". Auuuuuuuu! 

Sicer pa, bajdavej, zgodovina je očitno res kurba, spoštovani moji forumski kameradi in drage moje forumske pupike. Ker se, kurba kurbinska od zgodovine nemarne, zelo rada ponovi onim, ki si jo nea znajo zapomniti in se od nje učiti, ali pa jo pod tepih pometavajo oz. se gredo zanikanje, beri nemarno monijadenje. 

Tisti pa, ki žalibog živimo v državi, ki zgodovine in preteklosti bojda sploh nima, ker so naši kompartijski politkomisarji ukazali, tovariš Bože Repe et consortes pa pomagali v uradni hepening pretvoriti, da smemo mi imeti zgolj polpreteklo preteklost in posledično polptreteklo zgodovino, o učenju iz oz. od matere Zgodovine itakda nimamo kaj sanjati.

Nekoč, ne tak davno, takorekoč med nedavno zgodovino, hehe, globoko f toti polpretekli preteklosti, so komunistične oblasti že enkrat sfalirale. Niso zmogle zagotoviti delovnih mest (le kako bi, še tiste ki so jih, so 60% bila umetna potemkinovska tvorba, nekšna unikatna komunistična iznajdba, ki sliši na ime "napumpana stopnja zaposlenosti"), pa so eto spričo pritiska sirotinje, "odprli meje", da se tista vrhnja, bogu in svetu najbolj vidna beda, odlije in prelije v Ksenolandijo, ter po perimetru dijaspore razlije. 

Vse od takrat se naš prostor deli na one, ki jih je na tak ali drugačen način doletela milost režima, pa so dobili "šiht" v komunistični ekonomiji in one, ki jih je doletela milost komunističnega dovoljenja, da naj gredo svojo revščino prakticirati v Ksenoladnijo alpa spokajo v jebeno Filadelfijo, če jim tu ni všeč. 

Jasnoda vsi tisti, ki so užili sladkosti "dela" doma še danes radi kihajo nostalgijo ko rečejo "Prej smo usi imeli šlužbe". Oni, ki jih je doletala milost gastarbajtercva alpa vegetiranja na družinski kmetiji, pa seveda tega nea morjo poslušat, brez da bi dobili ošpice, hehe. 

Btw, podobno je bilo s stanovanji in počitniškimi domovi itd. izumi komunističnih alkimistov artistov potemkinizma. S stanovanji, ki so jih bojda "usi dobili". Edin kurac je to, da je statistika neusmiljena. Pa se izkaže, da jih je fakin veliko familij, ki ipak v komunističnem "raju na zemlji" niso "dobili" stanovanja niti kao đabest kredita, zaadi katerega smo še danes zadolženi celo vsi tisti, ki nismo ne fukali ne šlatali. Eni se še rodili nismo ko so nam komunisti že na vrat obesili dolgove.

To je povzročilo, da je cca 10% prebivalstva, oz. cca 20% aktivnega prebivalstva, povečini najrevnejših delavskih in kmečkih slojev, a bogami tudi onih razumnikov in visokokvalificiranih, ki so se režimu kako zamerili, režima niso prenesli ali režim njih ni prenesel, hehe, "prostovoljno", "samonicijativno", "spontano", zapustilo komunistični "raj na zemlji" in se podalo v gastarbajterstvo.

Zgodovina nas uči, da je t.i. razpolovna doba komunistične "podmizne ekonomije" približno 20 let. Na vsakih 20 let povzročijo komunistične rentarsko-kartelne kobilice totalno razsulo in opustošenje.

Prvikrat je vudrilo dvajset let potem, ko je prva Kidričeva petoletka vgriznila v prah, kakor so kasneje vse njihove "reforme" in gospodarcki plani. Komunistični režim je dobrohotno "odprl meje" in obubožanemu dopustil, da si gre poiskati skorjo kruha na "dekadentnem ogabnem kapitalističnem Zahodu", ki ga je kakopak razjedal t.i. kapitalistični sifilis, saj je bilo jasno razvidno, da "kiša pada, a Zapad propada, ...a kapitalizam propada; vetar piri a komunizem se bojda širi, Jugoslavija pa cvete fpičkomaterino...eee...kako da kažem, kolikor so jo gradili gastarbajterji s konvertibilnimi penezi, ki so jih pritresli iz tujine v Jugo". Hehe & hehe & Auuuuuuu, jebote Allah.

No, zdaj je situacija v perimetru samo rahlo drugačna. Po dvajsetih letih od pričetka druge inkarnacije državnega kapitalizma f Kranjcof, poslej oplemenitenega z rdeče-tajkunskimi turbo-kapitalisti sedečimi na podstati iz primordialne predatorsko-lopovske žepotrpne "akumulacije" kapitala, komunističnemu režimu Komunistične Đamahirije Slovenistan ni več dano, da se bi šopiril se z dobrohotnim "odpiranjem meja", da se beda odlije k ksenopizdekom, pač pa tokrat Avstrija in Nemčija "odpirata meje", ker po načrtu ukinjata delovna dovoljenja za Slovence oz. dežele, ki so se leta 2005 pridružile k starem CCEP.

Kako lepo priročno je vse skupaj izpadlo, kajti vse se je potrefilo ko ata na mamo: (1)Avstrija rabi 100 taužent gastarbajterof, Nemčija blizu meljona, celotni stari EU pa manjka za cca 3 meljone samo univerzitetno izobraženih; (2)Slovenija bo v letu 2011 prekoračila 150 jurjef nezaposlenih tak da bo ratalo fakin dipresif, ki se uradno seveda nea bodo vidli, saj po odhodu v gastarbajterstvo izginejo iz statistik in končno še (3) - ravno pravi čas, takoj po zaključku rdečega rajanja na Rožniku, kjer bo tovariš Janković, partizansko špansko ime ZZocci, spet svečano prisegel, da v srcu nosi veselje do socialnega kapitala, se bo iztekel avstrijsko-nemški pol-embargo, ki je za delo Slovencev pri njih terjal dovoljenja.

Leta 1965 oz. še bolj recimo leta 1968, ko se je tudi uradno "začelo" je v dijasporo svojo žalost poneslo cca 10% prebivalstva bifše Juge, leta 1992 ko so komunistični avanturisti povzročili vojno zaradi špetirja glede delitve plena in vztrajanaj na potemkinovskih pročeljih jugoekonomije, pa še 22%, Tokratna globalna depresija bo iz dežel bifše Juge v svet pognala najmanj 5%, bolj verjetno pa kakor se bo oživljanje ekonomij na Zapadu stopnjevalo, spet vsaj 10%.

Slovenci smo topogledno in topo-gledno bogami tudi, hehe, še najbolj bili zapečkarski, a spričo članstva v EU znamo z masovnim eksodusom fejsbukarske, jezike govoreče generacije, ki ji je naša vrla politika ukradla bodočnost, medtem ko so otroci ničhudegasluteč klofali po tipkovnici, ravno zdaj popraviti svoje dosežke na večni zimzeleni lestvici gastarbajtersko-dijaspornih dosežkov narodof in narodnosti z območja Bifše nam domovine Đugozlavije. 

Takorekoč "sa ovih naših prostora", kakor so radi, uporabljajoč tote stupidne komunistične praznogovorične larpurlartizme oz. točneje - berglizme, v kamere žlobudrali med zadnjimi balkanskimi vojnami čisto vsi eskimski politiki tamo dole južno, kjer naj bi bilo pregovorno kao bolj tužno, v resnici pa niti ni, saj se naši navihani občani hodijo razveseliti v Gučo in na neuničljivo Skadarlijo, hehe.

Slovenski gastarbajteri iz vala, ki ga bo sprožil tsunami nezaposlenih anno domini 2011, Shaman vas pozdravljam. Srečno! 

Kdor bo na mojem koncu gastarbajtiral, se bomo zmenili za kakšen ekspatriot piknik tu pa tam, da se malo kaljektivno ftaplja žalost v roštiljanju, pa še tenis lahko skupaj igramo, pa o domovini si lahko gastarbajterske nostalgične pinki zgodbice pripovedujemo zbrani okrog tabornega ognja, pa skupno hribolazenje, pa to pa to, hehe.

Draga moja komunistična kamarilja na vrhu moje nesrečne države, vljudno vas prosim, da čimprej uvedete dohodninski razred z 99% davka, pa dajte ga upiliti že za plače od 1500 EUR bruto navzgor. Za vsak primer dajte tudi stopnje reketov, t.i. prispevkov, dvigniti na vsaj 40% bruto plače. Pa nikar me zdaj pred finišem ne razočarajte, pičite do konca in prepovejte kurčevo neposrdno referendumsko demokracijo, povozite in pomendrajte vse, zlasti vse kar diši po osebni svobodi. 

To je edino, kar bo vse moje lenobne frende zagotovo pognalo vun v dijasporo, saj preprosto nea bodo imeli kaj jesti. Ne bi rad umrl od nostalgije sam v dijaspori, ker jih bom preveč pogrešal, to že zdaj vem. Draga moja komunistična kamarilja, toliko mi pa ja valda lahko naredite, saj mi konec koncef dolgujete, ker sem 20 let, kot zobna miška pridno plačeval vaše absurdno drakonsko visoke harače, paraharače in rekete.

Link


Ni komentarjev: