sobota, 8. januar 2011

1053639 - zlorabljanje pojma "mnenje"

[dorki22]
Shaman, preden nadaljujem z branjem tvojega odgovora (prebral sem le prvi stavek), aksiom o neagresivnosti prepoveduje vtikanje česarkoli v svobodo drugega, ne samo pedofilom.

Izražati svoje mnenje ni pedofilija, nooo!

Dorki, v tem je zajeb. Korektna interpretacija do kje maksimalno je nekaj "zgolj izraženje mnenja" in kje je črta onkraj katere se prične "zlonamerna ill-motivated" aktivnost oz. politična praksa, je ključna. Ni vsaka interpretacija znanstveno korektna Dorki. In mi smo dežela misinterpretacij, dežela "jebe-lud-zbunjenog" hepeninga. 

Če jaz imam mnenje, da bi marihuana morala biti legalna, je to pač mnenje, če pa jaz travo prodajam v lokalni osnovni šoli, pa ne mroem reči policistu, čuj stari imam pravico do mnenja. Če pa mi država pri tem asistira in staršem pošlje kar položnice koliko travce morajo meni plačati, je pa to sploh daleč od "imam pač tako mnenje".

Načeloma je za presojo dovolj reči, da tvoja svoboda ne sme uzurpirati svobode drugih, kar je temelj za korektno prakticiranje osebnih svoboščin.

V civilizirani družbi brez dvoma obstaja dovolj veliko število ljudi, ki so za solidaren odnos do šibkejših oz. šibkih v družbi. A so podrobnosti tu sial pomembne. Recimo kje je meja med šibko in nešibko. Pa recimo do kam je neka politika "solidarnost motivirana z namenom življenja v civilizirani duržbi" in kje se začne komunajzer-fašizem, je prav tako vprašanje mere. Zato ene družbe in države so prijetne za življenje, ker je količina "nasilja demokratično konsenzualno zapovedane po državi vsiljene solidarnosti" zelo taktno odmerjena. 

Druge so pa fašistične, ali še huje komunajzer-fašistične tiranske đamahirije. Slovenija, ki edina v celi Evropi ni na smetišče zgodovine odložila etato-nomneklaturnega kartelnega komunajzer-fašizma ima še dodatne težave. Težave, ki jih druge dežele, države, nacije nimajo, nekatere jih pa v vsej svoji zgodovini niso niti imele. 

To je fakin velika težava, ki se ji reče - nateg, češ da smo vsi mi za ekscesno nategunsko zlagano fašistično formo boljševiškega kvazi solidarizma preko nasilne ultra-ekstenzivne boljševiške uravnilovke", ki se jo aplicira izključno na drhal in ne bognedaj na maziljene in posvečene nomenklaturno-kartelne bratovščine.

Ne Dorki, ta in točno tak konsenz v naši družbi ne obstaja, obstaja zgolj, po komunajzer-fašistih zlorabljani konsenz dobrih ljudi - večine Slovencev, da želijo živeti v civilizirani družbi, ki je razumno solidarna, solidarna do meje, ki jo še ne spremni v komunistično fašistično etatistično diktaturo kleptokartela nad državljani, kleptokartela noimenklature+rdečih tajkunov, katerega glavna motivacija in praksa je ekstenzivno nenormalno, eksproprijativno-po-obsegu, plenjenje razultatov dela v korist onih, ki jim to v resnici ne gre in še najmanj v korist onih, ki se jih zlorablja za alibi pri tem zločinu.

Še enkrat - sintagma "Moje mnenje je takšno, da smem jaz tebi proti tvoji volji, pod grožnjo intervence državnih 'organof' vzeti iz žepa 70% vsebine" ni niti "mnenje" niti "zgolj izražanje mnenja" niti "uveljavljanje osebne svobode" niti "uveljavljanje višjih interesov družbe", pač pa poskus z alibi demagoško mudologijo in grobo misiterpretacijo pojma/sintagme "svobodno izraženje mnenj" prikriti de facto patološke klepto namene. Amen!

Komunisti in poklicni levičarji, ter poklicni in pozerski altruisti, svoja dejanja oz. nekaj čemur na anglosaškem Zapadu rečejo "conspiracy aimed after fraud" seveda poskušajo kranclati z demagogijo o višjih ciljih, češ oni nekomu tretjemu "pomagajo", ma to jim nič ne pomaga, saj zadeva kvečjemu na podlago iz čistega zla, pridobi še okus po pregovoru "stezice v pekel so vse tlakovane z dobrini nameni".

Ko Bill Gates govori o altruizmu in filantropiji in svoje žlobudranje podpre tako, da prostovoljno daruje stotine milijard, pri tem pa nikogar dugega ne sili v karkoli, mu jaz verjamem in aplavdiram za solidarnost, v prakso pretopljeni altruizem in filantropoijo.

Ko pa Golobič in Kučan (in 550 taužent pizdekof, ki jih škodoželjno do tretjih, oportunistično iščoč rentico - del naropanega plena zase, redno volijo) serejo svojo zlagano fašisto-boljševiško demagogijo o njihovem silnem "veselju do socialnega kapitala", "solidarnosti" in "altruizmu" in "filantropiji" financiranih nasilno iz žepov tretjih, sami si pa na Nizozemskem naredijo podjetje da se izognejo nasilnemu državnemu reketu, ki ga zagovarjajo ter insistriajo, da se vsili za nas ostale nemaziljene, ali pa se gredo zdravit v normalen sistem zdravstva v Švico, medtem ko slovenskim davkoplačevalcem v imenu uveljavljanja total-uravnilovke povsod in v vsemu, uvalijo drakonske navzgor neomejene rekete in deveti Dantejev krog od zdravstva, v katerem ljudje umirajo v čakalnih vrstah nihče pa ni kriv, zlodejski sistem, ki ga kao zagovarjajo, imam jaz na to en sam odgovor: Visoko vzdignjen sredinec in bojni vzklik: "Sikter banda lopovska nategunska, prodajajte vi svoje nategunske parole komu drugmu, po možnosti v vašem privatnem kibucu!".

Kakorhitro se pa bosta Kučan in Golobič vred s svojimi občudovalci preselila v privatni kibuc, nam drugim pa vsi skupaj pustili, da si organiziramo družbo svobode, ki nikga ne ropa in ne sili v nič, potem pa od tam cajtngom magari dnevno sporočala, da je "njuno mnenje", da bi vsi Slovenci morali prostovoljno priti v njihov kibuc, bom jaz to pripravljen sprejeti, kot zgolj izražanje zgolj še enega mnenja na prostem trgu idej in mnenj. Dobro?

Link


Ni komentarjev: