petek, 14. januar 2011

1061917 - zakaj je brez pardona treba na pokojninski referendum (in pravilno glasovati)

[mummychicken]
Zakon ni dober, a boljšega nimamo, zato se referenduma (če bo) ne bom udeležila.

Takšnim kot sta ti in Janez želim, da bi potem, ko se šarada z referendumom, ustavnim sodiščem in političnim sprenevedanjem zaključi, v parlament romal takoj še predlog novele zakona, ki se uveljavi hkrati z zakonom. Novela, ki pravi, da ima vlada pravico v primeru "ogroženosti proračuna" za namen izplačevanja pokojnin zaseči vse prihranke prebivalstva in tudi omejiti izplačilo vseh pokojnin na raven 250 EUR. Zakon ne bi bil dober, ker pa boljšega [namerno] nimamo, jebiga, bi pa uveljavili kar tega. Dobro?

Takšnih predlogov zakonov, ki "niso dobri, a boljših [namerno] ni" bi lahko komunistična vlada sproducirala po mili volji kolikor si želi, pa se bi recimo lahko v celoti nehali zajebavati z izplačili pokojnin in bi uvedli "delovno obveznost" in podobne revolucionarne izume, ki jim je prebivalstvo tekom nedavne zgodovine bilo že izpostavljeno. Imamo praktične izkušnje, takorekoč.

To bi jim proračun bil "uravnotežen fpičkomaterino". Davki+prispevki na 90% izplačil iz proračuna pa nobenih. Delovna obveznost bi veljala seveda za vse od 15 do 105 let starosti. Vsak naj prispeva za višje cilje. Nea boš ti men tu afen guncau. Delaj in dobil boš marmeladko za zajtrk, pasulj za kosilo in hrenovko za večerjo. Mi gradimo socializem - socializem gradi nas! Deja vu, mamka, deja vu.

Recimo en tak zakon, "ki ni dober, a boljšega predloga [namerno] ni" bi lahko bil, da se opozicijo komunistom ukine, s čimer se eliminira špetir v državi, saj da se itak moramo skoncentrirati na preživetje, ne pa politično prerekati, pa še usi dobro vemo kakšen je toti Janša. hehe.

PS 

Quo vadis Absurdistan?! Kako fakin žalostno rapidno postaja vse skupaj v tej naši dolini solz - teatru absurda na prostem.

Link


Ni komentarjev: