sreda, 5. januar 2011

1048627 - zakaj mora predlagana pokojninska "reforma" pasti

[bc123a]
> [bozga]
> Pokojninski zakon bo na referendumu padel verjetno še bolj kot zakon o RTV: saj ni nihče tako nor, da bo za zakon po katerem bo moral delati dlje za manjšo penzijo.

kot sem ze enkrat rekel, penzijski zakon bo padel, pa tisti o malem delu tudi; potem bo narod zadovoljen odsel domov, in vse bo krasno, a ne?

PS. Zakaj potem biti malenkostni? Referendumsko in demokraticno dajmo sklenit, da naj je minimalc 1000 EUR in minimalna penzija tudi.

Ker bo odlocitev demokraticna, in demokracija je najvisja vrednota, ljudstvo pa bi naj imelo vso oblast, ni s tem nic narobe, ali ne?

In kaj bo tri mesece po taksnem referendumu?

No, BiSi, ti nam povej kaj bo.

Še to nam povej zakaj bi morali podpreti takšno prevarantsko fašistično boljševiško skropucalo od pokojninske "reforme", ki "reformira" tako, da še bolj poglobi vse devijacije in vse realne probleme obstoječega sistema (kot nasprotje namišljenim, ki se jih podtika, da se ne vidijo realni viri okužbe in centri iz katerih se gnojna gangrena širi po telesu sistema) in še bolj za dolgo zabetonira rentarjenje predvsem na račun top kontributorjev, a roko na srce, v bistvu tudi čisto vseh današnjih kontributorjev, ki so pričeli kontribuirati leta 1992, ki plačujejo navzgor neomejene kontribucije, "reforma" nam pa obljublja programirano še nižje, kakopak skrbno omejene osnove za izračun rent, nekšne navzdol programirano drseče rente in najavlja višanje procentov reketa, ki je valda da samoumevno, hehe. 

Skratka faktor ropanja se programirano viša in nas prav gotovo čakajo še pospeški v bodočnosti na toti krivulji, ki kaže stopnjo oropanosti. Kajti, tovariš Svetlik žlobudra o "vzdržnosti" ki da nam bo zelena še zgolj cca 20 let, pol bo neki novi Svetlik vudril znova in tako vse do bridkega konca, ma od komunajzerizma oni nea bodo odstopili. Kar je edina možna smer pravega reformiranja - odprava komunajzerizma iz PAYGo & odprava komunajzerizma iz vsepovsod.

Ta zlagana nategunska "reforma", katere cilj je poskrbeti da se sistem oz. temeljna po komunistih vzakonjena doktrina ne spremeni, ker se ji s takšno kvazi "reformo" zgolj zagotovi finančni kisik, ne reši niti enega resničnega problema PAYGo, in ne prinese nič novega, pač pa ima zgolj ambicijo za dolgo podaljšati življenjsko dobo t.i. "socializma", sistema rent-seekerjev oz. sociale, ki še naprej ostaja namerno iz PAYGo, kjer nima kaj iskati, namesto, da se vsaj preseli v proračun kamor spada, če je jebena sociala in če se že mora plačevati pod komunistično prisilo.

Ker je tovarišija pač pokradla in podržavila premoženje (prava reforma bi bila obvezno predvidela prenos vsega državnega premoženja, da naj gre dritto v funkcijo plačevanja sociale socialističnim upokojencem in s tem zniža pritiske drugje, ker bi to premoženje moralo itak biti uporabljeno za plačevanje te sociale onim pizdekom, ki so med letom 1971 in 1992 pohlevno, a roko na srce tudi pod silo in terorjem komunistične represije delali za arašide, ker je um kompartijskega šefa CK bil pač velikosti arašida, ker je od posebne vrste boljševiškega meningitisa, ki ga ej fasal med sprehodom po Kumrofcu, politkomisarček pač imel močno natečen um, hehe, medtem ko so tovariši njihove žulje pretapljali ne le v t.i. "družbeno in državno lastnino", pač pa tudi v podzemne komunistične jame.

In še to bi rad slišal, kako bi ti reformiral in kako to, da ti paše ta "reforma"? Upam da se zavedaš, da komur paše ta reforma ni niti intelektualec (ker se sramoti z razkritjem da en kuži natega!) niti liberalec, zato se čudim, kajti, ti si valda da veliki liberalec, da se o intelektualcu ali bognedaj izobražencu niti nea sprašujemo, kanede, hehe.

Skratka, tu se ves čas na forumu pozicioniraš, da si nek hud liberalec, razumnik, izobraženec, ki ima tretje oko y bogamy y četrto, ako ne y šyre, zdaj pa se mi tu dezauviraš za težkega navijača, da naj gre komunistični status quo na steroide, skratka, da se naj nadaljujejo pojačani socializem, rentarjenje, zlorabe, prevare, nateg, a to skušaš kamuflirati, češ da si zaskrbljen, da se bo "sistem sesul", ker so "toti socialistični zombijevcki upokojenci nerazumni". 

Če bi ti res bil pravi liberalec, bi zadevo zapopadel drugače in tak kot jaz z gnusom rekel, "hočete vzdržen sistem pizdeki, dobro, potem se naj ta kurčeva spaka od sistema kar lepo sesuje". 

Naj gre v pekel satanski zajedalski in nategunski konstrukt in na njemu sloneč lopovski hepening in to čimprej. Pa bo vzdržno do amena, kali ne bo? Ker vsi od dneva sprejema zakona naprej zaposleni ne bodo več breme PAYGo blagajne. Kali ni to kul? Oddrajsamo prehodno obdobje in smo nekeag dne vsi prosti ko ptički na veji. Folku se nea bo nič "trgalo" od plače, pa si naj sami šparajo, pa bomo imeli "vzdržno blagajno" in to do nebes konsistentno vzdržno.

Pustmo mi ta PAYGo za kake Švicarje, Nemce, Avstrijce, ni to za nas, to ej za nacije, ki iz PAYGo ne plačujejo socialo in zemonske kartele.

Skratka meni bi tudi reforma bila takoj sprejemljiva če predvideva, da se ta sistem z reformnim zakonom kar lepo ukine, onim, ki so do sedaj kontribuirali pa se naredi "izhodna strategija" oz. t.i. "končni razmejitveni obračun" in se jim po regulih sedanjega zakona določi od kdaj naprej in kakšno rento so si do sedaj prislužili. In šlus. Nobenih novih vstopov v sistem. Ciuso!

A ne bi ti potem bil za? Moral bi biti, ker tak sistem, ki ukinja breme zaradi katerega tebe in komuniste bojda skrbi "vzdržnost", hehe, je ful "vzdržen". To bi tebe minile vse "skrbi", pa bi tudi jaz bil vesel, kajti ipak sem jaz tvoj fan in prjatu, pa sem "malo žalostan", ker si mi ti tak zaskrbljen za situacijo f perimetru. Da mi od stresa ne fašeš rano na dvanajsterniku, jebote, & hehe.

Link

Ni komentarjev: