sreda, 5. januar 2011

1048646 - enim res ni jasno, zakaj je predlagana pokojninska piramida rop tisočletja

[bc123a]
Seveda. Namen te reforme je podaljsati trajanje PAYG sistema, drugace kot z:
- nizanjem benefitov
- povecevanjem prispevkov
to pac ne gre. Tovaris svetlik se tega zaveda, slovenska raja pa se tega ne.

Ukinitev PAYG sistema pa je neka cisto druga reforma, ki je ne bomo docakali, pa ne zaradi svetlika, ampak zaradi raje.

Oprosti, ne eno ne drugo ne drži. "Benefiti" so integral vseh prejetih rent. Ta integral ta reforma niža/krči in to v višini 100 tisoč EUR povprečno po upokojencu. Ker delamo tudi po 7 let dlje, 7 let dlje kontribuiramo, 7 let manj črpamo, skratka naši benfiti se znižajo za povprečno 100 tisoč EUR. 

To, da bi kak omejen um pristal na demagoški nateg, da "bo pokojnina na enaki ravni" in da to je vreden, validen, kredibilen in legitimen cilj, je res žaljivo za temeljno inteligenco. A to pomeni, da če bi Svetlik predlagal da se dela do 83 leta in se potem počrpa dvojna renta na mesec, kdor doživi, bi pa Svetlik lahko okoli postopal in kričal, "reformo delamo zato, da boste imeli dvakrat višje pokojnine"? Čemu ne kar 120 let, potem pa 10 krat višja pokojnina. Hehe, ke Butalija!

O povečanju prispevkov pa otom-potom, oz. živi-bili-pa-videli. Svetlik danes opali demagogijo, da je reforma zato, da ne bi bilo višanja reketa, Janševa vlada leta 2013 pa opali dvig reketa in nam dopove, da so komunisti zajebali, da sistem pač ne vzdrži in morajo višati reket.

Ker računati moraš, da so tote pregovorne "debele komunistične krave" z Janšo sila nezadovoljne in jih k nam na naše pašnike zlepa nea bo več , hehe. To bo pelo višanje davkov in prispevkov, da se bomo samo čudili, hehe.

Link

Ni komentarjev: