sreda, 12. januar 2011

1058502 - funkcioniranje t.i. "pravne države" pri nepremičninskih poslih

[1202Inter]
Nekaj mi ne gre skupaj. Če je bila res et.lastnina, se je vsekakor vpisala MOL(vsaj s plombo). Za plombo se je brez smisla vpisovat z hipoteko, ki ti jo da nelastnik (v tem primeru Vegrad) saj bo vpis te plombe neuspešen. Mislim, da je redosled zelo jasen. Če je MOL kupila brez vpisa plombe pa: Bog Vam pomagaj, MOL.

Dolgo nisem razumel, zakaj niti po nekaj sto aferah, v katerih so naplahtali oz. grobo prevarali kupce stanovanj, notarji so pa zraven krilili z ročicami in žlobudrali nekšno pilatovsko zgodbo o tem kako da oni niso nič krivi, inšpektorji tudi ne, relevantne druge oblasti tudi ne, potem se je izkazalo, da kao nihče ni kriv in se je praviloma končalo s slovensko klasiko - nihče kriv, pacijent mrtev. 

Ja, res je, ljudje so si formalno sami krivi, da kupujejo luft od stanovnj, ki še niso niti do konca zgrajena, kaj šele vpisana v ZK, ma država je ipak kriva, da jim ustvarja lažni potemkinovksi privid pravne varnosti in reda in postave, lažno garancijo, ki jo večina folka težko dešifrira in težko dojame, da so sami, goli pred predatorji, izpostavljeni vsem nevarnostim in brez najbolj minimalne pravne zavarovanosti. 

A drži tudi ugotovitev, da oni, ki bi hoteli pravno varno kaj kupiti v tej deželi, ne bodo nikoli nič kupili.

Da o sodniji, ki naj bi bila zadnje pribežališče zlorabljenih in prevaranih, niti ne govorimo.

Nisem razumel zakaj nihče ne ukrepa, ko je pa bilo vendarle kristalno jasno, da država lahko elegantno poseže vmes in zadeve vsaj v nekaj aspektih uredi tako efikasno, da prepreči kar več deset različnih možnosti za nategovanje kupcev, poviša pravno varnost državljanov-kupcev, ki so v teh razmerjih edini zares izpostavljeni in v vseh relacijah šibki del poslovnih relacij na trgu. In zaščiti tudi skupnost in državo samo od nevarnosti nasedlih investicij in škrbin, ki kot najmanj, kazijo horizonte urbanih okolij.

Namreč, ko gre poprej davčno-paradavčno do kosti obrani revni in sisteamtično v dolžniškega sužnja pretvorjeni, praviloma mladi kupec stanovanja v banko po kredit, ga banka maksimalno zlorabi, izsili in mu v podpis da goro drobnega tiska, da se sama ziljonkrat zavaruje, oni pa mora podpisati vse, malodane kakrkoli so trenutne kaprice tolstih bank, ki se jih iz žepov taistih ljudi bailoutira in redi.

Potem gre kupec k, os oblasti in politilnih karetlov mazijenemu investitorju/prodajalcu stanovanja in ta mu zopet uvali pogodbo polno drobnega tiska v korist prodajalca, a najhuje je, da v tej jebeni đamahiriji sme gnoj od investitorja(gradbenika)/prodajalca stanovanj, stanovanja pričeti prodajati in keš pobirati že, ko dobi gradbeno dovoljenje, oz. najbrž eni začnejo že ko imajo prve risbe kako bo izgledalo stanovanje ko ga bodo zgradili, če ne bodo vmes bankrotirali, seveda. Včasih celo fejk bankrotirali.

Ljudje tudi po več letih nimajo stanovnj vpisanih v zemljiško knjigo, ker neki manjka. Skratka, država, ki je učinkovita na samo enih koncih, selektivno, hehe. Asimetrično pravno varstvo, de facto v korist maziljenih, močnih, požrešnih žepotrpnih predatorjev in v škodo vseh ostalih.

Če bi mi živeli v državi, ki je država in ni banana republika, bi stanovanje smelo biti prodano šele potem, ko ima uporabno dovoljenje in je vpisano v zemljiško knjigo, po državni postavi garantirano preverjeno prosto vseh bremen. Čisto kto solza in varno in 100% ready za uporabo. Amen!

Pa bi gradili zgolj oni, ki res imajo keš in stabilno podjetje, ki finančno zmorejo investirati v več deset milijonov, ali več sto milijonov vreden objekt, ga vpisati v zemljiško knjigo na svoje ime, pridobiti uporabno dovoljenje in prestati natančen končni pregled kakšne inšpekcije. Potem pa zdržati še X časa do odprodaje vseh stanovanj. Ne pa da za denar maksimalno od vseh zlorabljanih kupcev financirajo svoje lopovske orgije. Vsi: država, banka, investitorji in gradbeniki, notarji in po možnosti na koncu še odvetniki. (Ko v onem vicu. Gospod prodajalec, zakaj je zdaj tik pred podpisom cena stanovanja poskočila za 4%. To je za odvetnike, oz. zaradi tveganja da nas tožite. Zakaj bi vas tožil, saj vas ne bom tožil. hehh, to zdaj pravite, verjemite mi, na koncu nas sigurno boste tožili, še vsi so nas, pa boste tudi vi, kar zaupajte nam, vemo iz izkušenj. hehe)

Zdaj, ko je ta klepto-kamarilja na oblasti pokazala kako daleč je pripravljena iti v bailoutiranju in ohranjanju cen nepremičnin v korist maziljenega lopovskega plenilskega neformalnega sicer nepremičninarskega kartela, mi postaja kristalno jasno zakaj v 20@45 ni nikdar bilo ukrepanja v smeri, kakor sem jo zgoraj elaboriral.

Tudi to je del iste doktrine prihvatizacije, ki je bila naravnana na to, da naj maziljeni NjihoviSvoji obogatijo v biznisu brez lastnega keša in tveganj, s tveganji povsem podtaknjenimi oz. prevaljenimi na kupca. Povsod tam kjer se je kupce dalo izsiliti, da naj najprej pohlevno darujejo keš "poslovnežu", da jim za njihov keš kupi/zgradi stanovanja in to tak, da plačajo tudi po 2 in 3 leta pred izgradnjo, na koncu pa pizdek po možnosti nekje vmes kar bankrotira, na TiVu nam pa kažejo bodisi ljudi, ki so ostali brez vsega, bodisi ljudi, ki so na koncu "gradnjo prevzelI", pa sami nadaljevali, pa jih zdaj par družin živi v nasedli škrbini z neurejeno okolico in si "za Božič želijo, da bi jim priključili vodo in elektriko", itd.

Normalna država, ne le da ne bi dopustila pričetka prodaje preden celotna zgradba, vred z urejeno okolico ni 100% kompletna in z uporabnim dovoljenjem, normalna država bi sebe in kupce dodatno zavarovala za primer bankrota nadebudnih absurdistanskih investitorjev brez listnice. Vplačaj varščino za primer bankrota, ali kakšne druge nesposobnosti za dokončanje, s katero država lahko nasedlo škrbino preda komu sposobnemu v dokončanje ali preprosto poruši in pospravi na stroške nategunskega pizdeka. 

Skratka, če bi kamarilji šlo za red in pravno varovanje kupcev in skupnosti kot temeljni in na lestvici najvišje pozicionirani vrednoti, bi brez težav že davno vzakonila tovrstne norme in skrbno bedela nad doslednim uveljavljanjem brez možnosti najmanjšega odmika od predpisanih standardov zavarovanosti. Zero tolerance!

Tako pa, kot vidimo, še sama država sodeluje v tem, ko sama nakupuje in ker nakupuje, da bi reševala nategunske lopove. Jebeš ti plombe in ne vem kakšna jajca in na velikončna jajca napisane larifarije. Država oz. občina v konkretnem primeru, niti v najbolj morastih sanjah ne bi smela za denar občanov in državljanov kupiti nepremičnino, ki ni že vpisana v zemljiško knjigo in basta. Mahh, kurac, občina teh stanovanj sploh ne bi smela kupiti. To ej za drugačne oportuniste. Ki tvegajo lastne peneze. Ne pa za državo in občino.

A kot vidimo to ni nič v primerjavi z moralnohorizontalnostjo in lopovlukom pri Svetelškovem odkupu nasedlih terjatev in Živčec-Kalanove zlorabe davkoplačevalskih penezof.
A to ni nič v primerjavi z milijardami za katere nas ravnoakr zadolžuje Križanič, da aj ne bi komunsiit morlai odstopiti od doktrine socializma/rentarstva.
A to ni nič v primerjavi s stotinami miljard, ki so nam jih že ukradli ali zatemnili ali v žeše zemonksih kartelov prekanalizirali in nas hočejo za stotine novih še ogoljufati svetliki in podobna kamarilja.
Tem ljudem se to zdi preprosto povsem normalno in to šele nam pove kako biblične so razsežnost njih moralnega razkroja.

Plombe in čuda moj kurac, jebo jih Allah v um sjebane in od lopovluka povsem že moralno horizontalne in umsko motene! Butalistan absurdistan kleptostan, pizda ti materina sprijena in zblojena, je moj edini komentar, s katerm lahko vsaj približno izpovem frustracijo in jezo zaradi vseh teh zlorab, ki jih v tej obskurni supnosti brezmejnega lopovluka nihče ne more ubežati! 

Kamor se obrnemo ena sama satanska nategunska, lopovska, roparska smrdljiva sluz. Grabež in nategunjenje brez meja. A te naši oblastniki in postava sploh kakšno zadevo delajo prav in v korist državljanov, države in skupnosti? Vprašenje je zgolj retorično, seveda. 

Ta moment se Slovenija v celoti nahaja v devetem krogu Danteja, na najnižji točki poplavljena s smrdljivo sluzjo iz satanovih žnabelj. Sodoma in Gomora sta angelsko brezgrešni in nedolžni rajski destinaciji v primerjavi s to in takšno Slovenijo. Komu sploh je ta in takšna Slovenija udobna in všečna? Tudi to je zgolj retorično vprašanje.

Nikjer na svetu ljudje nimajo možnosti tako jasno in plastično na svoji koži živeti Biblijo. Prepričan sem, da si večina Slovencev ta trenutek želi Božjega ognja, ki bi požgal vso to sodomogomorsko nesnago ter v stebre soli spremenil vso to lopovsko predatorsko in nategunsko mrgolazen, ki ne kaže niti najmanjših skrupul več.

Link

Ni komentarjev: