torek, 4. januar 2011

1047269 - za kaj se kamarilji pravzaprav gre pri zadevi Patria

[jernejfuerst]
Bjorkvist bo šele v Sloveniji spoznal kaj se to pravi trčiti ob zid s preiskavo. Ko prav od nobene institucije ne dobi kredibilne, verodostojne in resnične informacije. Ko mu vsaka institucija prodaja meglo in laži. Stavim, da bo preiskava na hrvaškem zaključena v pol leta.

Na Hrvaškem so ministra & njegov varijetejski ekipaž, hehe, zaradi marifetluka s štirikolesnimi kamioni velikih in znanih dobaviteljev obsodili na dolg pržun, pa še peneze bo mogel scolati za kolikor je državo oškodoval.

Eventuelne marifetluke neke obskurne Patrie bodo brez dvoma preiskovali in sodno penalizirali enako, s še manj obotavljanja.

Pri nas? Quo vadis Slovenia?

Pri nas je do debate o Patriji prišlo izključno zaradi tega, ker je kamarilja pograbila priložnost da oblati Janšo. (pri tem se sploh ne opredeljujem, ali je ali ni Janša česa kriv. Osebno sicer menim, da tako glup ni, ma ne potrebujem apriorno trditi ničesar. Bomo videli.)

Patria je že priznala, da je dajala provizije ni pa še jasno ali se je zgodila tudi korupcija. Mi tudi vemo, da se pri nas čisto vsak posel iz državne blagajne izkoristi za korupcijsko podmizenje.

Ali bomo doživeli razkrinkanje kdo pravzaprav se je dogovarjal in prejel provizije od Patrije in ali gre za legalne provizije, ki jih je Patria tako kot plače svojim uslužbencem, plačala nekim svojim sodelavcem, ali za korupcijo, ker so v to recimo bili vmešani državni uslužbenci, če so? 

Če je to bil Janša vmešan, bomo o tem lahko prebrali vse, feljtoni se bodo pisali, teatraliziralo do neba, drugače pa ne.

A našim je itak glavno zgolj to, da se Janše prime kaj smradu od gnojnice, našim za razkritje resnice so ali niso državni uslužbenci kradli itak niti malo ni. Pri nas je možno celo to, da je ekipa komunistične politične opcije, ki je iz podobnih poslov že dvajset let futrala NjihoveSvoje maziljence, maziljenci pa v zahvalo financirali vzdrževanje kompartijske oblasti, podmizno preko svojih cekutarskih blagajnikov kradla naprej, ne ozirajoč se na to, da je na poziciji nek drug premijer in povrhu lopovluk skušala podtakniti Janši. 

Ali ne bi to bila perverzna varijanta, hehe? Veš, da se je kradlo, veš da Janša ni dobil od tega niti centa, veš da si ti pokasiral, a ti nihče ne more dokazati čeprav bi sploh kdo to hotel, veš da finska policija še kako ima kaj preiskovati saj veš, da si sam sodeloval v koruptivnem "podvigu", lopovluk pa oportunistično lepo podtakneš Janši. Ideal vseh idealov, takorekoč. 

Link

Ni komentarjev: