četrtek, 10. marec 2011

1129248 - morda bi se javnosektorskega problema bilo treba lotiti po argentinsko ali rusko

[zajko]
Opozorilo javnemu sektorju: Argentinski scenarij 2001: Pol leta nobenih plač v JS, izjema zdravniki in policisti, Buenos Aires vojno območje, policijska ura. Ko so se po 6 mesecih plače končno sprostile so bile realno 2x nižje.

Ne verjamete? Počakajte še malo.

Tako je. Hkrati se je v Argentini potihem, pod površjem, večini okam skrito oz. vsaj nerazpoznavno, dogajal še en hepening. Politika/država/odločevalci, ki so tak kot naša kamarilja vedeli, da imajo najmanj eno polovico javnih uslužbencev odveč, torej čistih sinekur (Naš Boratek je to nekoč celo prostodušno priznal, hehe), so spontano povsem nehali plačevati plače tem odvečnim, nekoristnim pizdekom, ki so bili usedlina nepotizma in političnega maziljenja skozi dolga desetletja. 

Po več mesecih neizplačevanja plač, ker se je država odločila reči, da penezof preprosto ni, so številni sinekurni pizdeki, tudi to je bilo spontano, kar sami odšli, alpa so z neprihodom na šiht izpolnili pogoje za odpoved. Hvala kurcu, da so demonstrirali vsaj toliko normalne človeške reakcije, saj otroke je treba nafutrat, magari tak, da greš delat na farmo, četudi si magister specialist za javno upravo, sledom šnelkursa, ki ti ga je nekoč plačala država, hehe.

Ruski scenarij v devetdesetih letih prejšnjega stoletja je bil zelo podoben. Sedemdesetletni birokratski sedimenti so bili že tako debeli in rigidni, da se nikomur ni dalo niti lotiti preciznega urarskega dela iskanja rešitev za zmanjšanje birokratskega aparata cuzajočega nektarje iz državnih seskov. Je pa ruska država, navkljub svoji sjebanosti in zagovedanosti, oz. ravno zato, ker ej bial takšna, hehe, preprosto nehala izplačevati te sicer tako in tako bedne plače, "paetomu što denjeg tam prosta nje bila", hehe, z izjemo nekaj ključnih sektorjev, policij, notranjih vojska, .... 

Celo nek policijski polkovnik, ki sem ga spoznal v Moskvi je v tistem času prejemal zgolj 15% svoje plače, pa so v veliki meri preživeli od vrtnin, ki jih je žena pridelala na dači v Podmoskovju. Ruski strategiji se je reklo "dolgotrajna igra na izčrpavanje, tekma na kondicijo, dokler ena stran ne omaga". Tudi po 23 mesecih neprejemanje plače se je meni nasproti v Sankt Peterburgu za mizo vsedel uslužbenec državnih železnic, ki je na šiht hodil valda samo še zato, da zaužije brezplačen krožnik boršča, ker je država še vedno prakticirala šego zagotavljanja "malice". 

Na poti s sestanka v hotel sem na ulici videl ženske, kako frajhajo fasado neke palače v bližini turistično obleganega Ermitaža, hehe, medtem ko zgodnjeoktobrski sneg naletava horizontalno, nošen na občasnih udarih ostrega severnjaka. Videti je bilo nestvarno, za povrhu je še svetloba bila kot filmsko prirejena poltema sredi belega dne občasno menjajoča se v izbruhe povečane svetlosti tam iz smeri kjer naj bi bilo sonce. Skozi glavo mi je šinilo, ehh jebovas sjebane Ruse, dedi blefirate sramotno infantilno, ko brez plače 23 mesecev hodite na boršč, glumeč biznismane v svoji že davno ponošeni smrdeči poročni obleki, pupe vam pa delajo najtežja fizična dela in v resnici hranijo familijo. 

To je njim seveda kompartijska 70-letna poltipraksa dala. Diktatura rentarjev oz. sinkeurcef, bre! Nad lastnimi ženskami, predvsem, je bilo razbrati iz situacije v delovnem perimetru. No, tudi na koncu ruske balade je rezultat vseeno bil, da so številni omagali. Pa še ruska država je na koncu ipak potegnila tudi bolj eksplicitne ukrepe onkraj tihega boja na kondicijo & izčrpavanje. hehe.

Tudi naša kleptokamarilja na oblasti, je že pokazala kak to zgleda ko penezof v skupnoskledarskem koritu zmanjka in jih ni moč namakniti več niti iz še bolj drakonskih drakonskih davkov in reketov-prispevkov na delo in iz trošarin. In ne bi šlo niti s povišanjem DDV. Ker sirotinja, katere mezdice so netržno zmanipulirali nekam ke dol v blato, potem pa še na neto sfrizirali z drakonskimi davki ter prisilnimi reketi izključno na delo, nima sez čim nakupovati, da bi nastal državni priliv v proračun iz DDV, roparske bande pa svoje naropane peneze previdno držijo na eksotičnih destinacijah in tudi oni v krizi ne trošijo.

Počakajate da propade poskus pokojninskega ropa. Uprizorili nam bodo zakone, ki nenadoma tote naše kočevskomedvedne, domnevno nedotakljive javne uslužbence, eksplicite dopušča odpustiti v eni mikrosekundi "iz poslovnih razlogov", brez pojasnil in s finančnimi obveznostmi, ki so povsem enake onim v gospodarstvu. Videli bomo, da je še kako možno odpuščati pizdeke, ki visijo na seskih države. Kajti kamarilja dobro ve, da je lažje 18 mesecev plačevati revščino na zavodu, potem pa preiti na 230 EUR na socilai, kot pa plačevati plače javnih uslužbencev.

Četudi se avedam da bo pri takšnem hepeningu šlo zgolj za krvavi boj znotraj reketarske bratovščine kdo bo smel ostati pri koritu, se bom vseeno nebrzdano veselil, ko nastopi ta dan. Ta moment kamarilja še vedno sanja, da se bodo penezi od neznanokje pojavili, četudi oni še naprej vztrajajo na rentarski doktrini zajedanja in reketarjenja manjšinskih ustvarjalcev dobrin in keša na trgu. 

A žal so, s svojim požrešnim in strahopetnim insistiranjem na nezasluženih rentah in sinekurah kot nasprotju zares prostemu trgu, zares pravni državi in politiki zares enakih priložnosti za vse, državo že davno zavozili in pripeljali onkraj točke, s katere vrnitev ni več možna, razen če komunajzer sodrga izgine iz oblasti, in se s ciljem eliminacije komunajzer rentarske doktrine iz ustroja družbe in države, izpelje prave temeljite reforme, ne pa potemkinovskofasadne psevdoreforme, katere so po svoji vsebini zgolj mutiranje komunajzarskega virusa, da se obdrži na gostitelju - narodovemu telesu, ki ga komunajzer-rentarski predatorski virus razjeda in izčrpava. Psevdoreforme, ki imajo za cilj, da se komunajzerizem ohrani nedotaknjen. Slednje jaz logično da ne štejem za reforme, pač pa za ukrepe podobne Gadafijevim in podobne mutaciji virusa in podobne še globljem prijemu/preprijemu klopa na poskus odstranitve.

Link


Ni komentarjev: