četrtek, 10. marec 2011

1130381 - celo Madžarska bi lahko bila za zgled

[X0007]
> [Smudlek]
> ... Seveda, treba je prodat vse tujcem, ker oni bodo pa skrbeli za nas, da bomo živeli čim ceneje, tako kot Madžari, ki imajo zaradi gorate pokrajine najdražji sladkor tod naokoli.

Očitno veš o Madžarski zelo malo če sklepaš samo po ceni cukra. Stvari in storitve so tam večinoma 2-3x cenej kot pri nas. Marsikaj drugega je bolj urejeno kot pri nas. Jaz bi si jih raje vzela za vzgled.

Exactement! Same sentiments here. Madžarska je v marsičem The Država sez fakin big D za nas. Normalno. Še pomnite tovariši, Austro- Madžarska je bila koliko časa preden smo mi uresničili svojo državo?

Logično in normalno je Budimpešta megapolis, ob katerem je cela Slovenija vred z Zoran Gutan Gotham City videti pač kot ena zanikrna provinca.

To je tako in če hočeš takšne zadeve spreminjati na bolje, se moraš svetu odpreti na široko in brezrezervno, ne pa zganjati nazi-socializem in gospodarsko ksenofobijo, šopireč se patetično na svojem kupu kartelnega gnoja rezerviranega za slovenistanske vaške posebneže.

Madžarska se je odprla, tu v Sloroftelandiji so se pa žurnalistične drobne duše delale norca, češ poglej jih kak so se te toti Ungari razprodali kseno pizdekom.

Kdor nea šteka svetovljanstva, ga pač nea šteka, jebatga. Oz. kdor je napihnjen zagovedan roftar, je napihnjen zagovedan roftar.

Edina napaka Madžarske je, da spričo komunistične preteklosti in še vedno aktivnih komunajzer rentarskih pizdekof, ima še vedno zelo veliko buč kontaminiranih s komunajzarsko dacarsko miselnostjo. A je videti, da iz iteracije v iteracijo dela Madžarska vse večjo distanco od tovrstne rentarsko-zajedalske strahopetne ozkosrčne đabalebaroške miselnosti vzdolž vektorja "Bolje vrabček v roki, kot puran...". In je zato z vsakim korakom vedno bližje pogumnemu razmišljanju Slovaške, Srbije, Rusije, ZAE in podobnih krajev na planetu, kjer so uvedli bodisi enotno davčno stopnjo, bodisi prijazno simplificirano dvostopenjsko obdavčitev vseh zavezancev enako.

Trenutno je Madžarska sicer še vedno davčno nedovolj pogumna država, je pa nedavno naredila drastičen gib v pravo smer. Kaj pa mi? Mi bi poglabljali absurd, ki ga itak imamo edini na svetu v takšni ultraško-absurdni formi.

Sicer pa ta veseljak, ki omenja cuker, lahko malo obrazloži zakaj so meso, moka, kruh, testenine, tekstil, itd, v Sloveniji dražji kot v ultrabogatih državah Skandinavije in državah bagatega zahoda skupnega EU trga? Odkod to, mater mu? Da ni komunajzer karteliziranje najboljšega soseda in njegovih maziljenih pajdašev iz vrst posvečenih SLO dobaviteljev? Če ne bi bilo Šiptarjev, ki se odpravijo na veletržnico ke nekam v Severno Italijo, bi kila solate od svetega SLO dobavitelja sredi sezone bila 5 EUR. Da o cukinih in paradižniku in artičokah sploh ne govorimo. 

Čakam dan ko bo SLO oblastna kamarilja v enaki maniri v kateri je na ukaz države dimnikarjem zrihtala obvezen od države zaukazan odjem, enako storila za solatarje. Pa boš dobil klic od Micke iz Grosupla, češ da ona ima koncesijo in da ti bo prišla med deveto uro in 15 uro v sredo in če te ne bo doma, da ti bo solato fuknla nekam pred vrata in ti bo izstavila račun in še kazen boš plačal. To ti je ideal SLO trženja Susak stajl. Država naj ukaže ljudem kupovati naše domače izdelke. Grejt sakses.

Link

Ni komentarjev: