sreda, 23. marec 2011

1146410 - esej o "delovnem idiotizmu"

[gsavli]
Ne, itak dej, ne more bit povezave. Če opico obdavčiš 0% ali 100% bo pa ja enako delala v službi.

hehe. Tako je. Ko sem v Sloveniji prvič zaposloval, sem hitro opazil nenavaden vzorec: Na deklarativni sicer ravni, so vsi kandidati hiteli kot bi bili malo obsedeni ali avtistični slinasto zagotavljati, da "njim penezi nea so taglauno, ko gre za delovno mesto". 

Bil sem takrat mlad in nadebuden meneđer, organiziran do amena in s še svežimi teoretičnimi podlagami, hehe, skratka, pizdek. Tovrstna zlagana skromnost je trkala v moje, po drugih davno preizkušene modele vodenja ljudi, kot žaljivka. Okoli sem blodil v glavnem z eno mislijo v umu, ki se je glasila - WTF? Čuj, prodajalci lastnega dela in njim nea je za peneze. Nisem zdržal, nekaterim najbolj ekstremnim sem moral reči, da mi drgač nismo dobrodelna volonterska ustanova, ter jih sarkastično vprašati, če se niso prijavili na napačen oglas.

Še pred tem, takoj na začetku karijere mi je v roke prišel intervju s šefom velike ameriške korporacija, ki je dolgoletnega soborca, kakorhitro je izpolnil pogoje za pokoj nadomestil z mladim povzpetniškim direktorjem prodaje.

Nastalo je nekaj začudenja in hrupa, pa so ga žurnalisti oblegali in seveda neizogibno vprašanje je bilo: Zakaj? In... Ali je res, da je novi direktor popolno nasprotje prejšnjega, da ima rad luksuz in sladkosti življenja, da je nenehno zakreditiran in podobno.

Stari maček je odgovoril nekaj takega: "Raje imam takšnega "bon vivant"-a, ki ima vse te hedonistične potrebe, zaradi katerih bo grizel, da pride do večjega varijabilnega dela plače, kot pa matastega delovnega idiota, kakršna sva midva z Jimom že davno postala pa delava na full, čeprav ne znava obrazložiti čemu to počneva".

Šel sem pogledati kako je definiran termin "delovni idiot" in ugotovil, da je to oseba, oz. kot ti praviš "opica", ki "enako dela, ko ji pred nosom ne mahaš z obetom nagrade za presežek plana in ko obet nagrade obstaja".

Btw, na temelju tega sem razvil svoj termin za slovenskega volivca, "volivni idiot". Bolj mu fašistična-komunistična kamarilja krade, uzurprira, viša davke, bolj vztrajno jo naš volivni idiotek voli. To se mi je kot dokončni zaključek oformilo, ko so na ulicah Ljubljane intervjuvali onega Novozelandca, ki živi v Ljubljani, ko je rekel, da tega folka nea šteka, oblast jim nenehno viša davke, folk jih pa nenehno vztrajno voli, pri njih v NZ bi pa politik-aspirant za oblastnika, že za verbalni namig, da bo morda dvignil davke, izgubil možnost za zmago za naslednjih 5 mandatov. hehe. Kdo bi takemu neuravnovešencu od politika zaupal, če se pa hvali, da bo dvignil davke, hehe.

Nam pa Forbes črno na belem razodeva, riše, na naslovnico revije riše slovensko ofco, ki si iz še žive volne štrika puloverček mamici državici, da smo že ves čas našega obstoja najbolj obdavčena nacija na svetu, kamarilja 99% prebivalcem davke nenehno viša (Razen Janše, ki je za mišji kurac znižal davke, pa je nastala hajka o klobasah in pivu), kamarilja z "reformami" grozi, da bo davkoparadavčni primež še večji. In kaj mi v kolektivitetu storimo? Volimo taisto kamariljo. WTF? Jap - mazohizem par excellence. In volivni idiotizem!

Kasneje sem zbral pogum in med rezultate observacije nivoja devastacije v slovenski družbi po 20@45 boljševiške nasilne uravnilovke vmestil tudi to, da ljudje spričo žive volje, da ipak operirajo profesionalno, de facto navzven videti kot delovni idioti. Drži pa tudi, da je total-uravnilovka v glavnem v večini okolij povsem eliminirala "incentimentum" oz. po domaće spodbudo. 

Skratka, zunanji videz delovnega idiotizma v teh okoljih ni resničen, je zgolj napačen zunanji videz, napačen odčitek na inštrumentu "ki ga je spričo odsotnosti signala, zabilo v območje pod prvim odčitkom", saj ne vemo kako bi te ljudje reagirali, če se bi signali prave validne svetovno primerljive spodbude pojavila in če jim večino plače ne bi odnesla groba fašistična-komunistična eksproprijacija, oz. še huje, če jim že bruto plače komunisti ne bi zmanipulirali za mizo socialne sramote, ko se tam igrajo male bogove, češ oni zglave vedo kolk ima biti cena dela.

Ključni mehanizem, ki ga boljševiški fašisti Slovenije ne štekajo je ravno ta, mehanizem motivacije deloponudnikov da od sebe dajo večjo produktivnost s hkrantim prizadevanjem za odličnost, ki je drugi nujni prerekvizit uspešne ekonomije". Oni očitno nikdar ne bodo poštekali, da ta mehanizem v ljudeh mora biti negovan in da ni samoumeven niti po čebelje naraven. Gre za neke vrste refleks, ki ne sme umreti, kajti ko ta umre se v glavnem godi devastacija in apatija znana iz sovjetskega sajuza. 

Boljševizirani fašisti so na temelju svojega nasilno-uravnilovskega eksperimenta, ko so muhi (prispodobno, seveda, hehe) odrezali obe krili, pa na njihov ukaz ni letela, prišli do zaključka, da "muha, kateri odrežeš obe krili nič nea čuje". 

Zaključek boljševikov je, da homo sapiens komaj čaka, da mu zasežeš 70% prihodka in ga raztalaš nekšnim maziljencem fašističnega režima na tisoče načinov, v glavnem pa parazitsko-rentarsko-sinekurno-podmiznih, ki seveda z ničemer niso do uzurpiranega upravičeni. Alpa zagoniš za podzemna komunistična gnezda. Alpa za nekajkrat zamonskemu kartelu NjihovihSvojih preplačane avtoceste.

Trdijo celo, da "bogata delouska sodrga, to so oni s plačami nad 1460 bruto, auuuuuu, socialno sploh ni občutljiva, zato davkoprispevki v višini 60+% njim bojda sploh nea pridejo do živega, hehe. Lahko jim na zrklih ugašaš čike, ta bogata mrgolazen nič nea reagira. Teorija fpičkomaterino. Grejt sakses fpičkomaterino! Ki pri nas ne le živi naprej, v tem mandatu komunistov se poglablja in razširja, pokojninska "reforma", pa izdaja aspiracijo in intencijo "korekcije okolja", zaradi ustvarjanja pogojev da ta politdoktrina in politpraksa traja še desetletja.

Link

Ni komentarjev: