nedelja, 27. marec 2011

1152094 - kaj bo lahko Thaler pisal v napovedanem korupcijskem priročniku

V biznisu je 100 krat bolj pogosto, da korupcijo inicira nakupna stran, kot pa ponudnik/proizvajalec.
Ponudnik/proizvajalec običajno čuti v zvezi s podkupnino mučnino v želodcu in strah od zakonskih sankcij in se vobče počuti enako, kot ded, ki ga v pržunu posilijo.

So sicer nekateri ULTRA koruptivni ponudniki, ki proaktivno prožijo korupcijo na strani nakupovalca. (V 99,99999999999% primerov v SLO gre seveda za nakupovalca iz državne blagajne.) Ma običajno pride "posrednik", The mesenđer, ki ponudniku signalizira, da so na strani kupca (država RS) osebe, "ki vplivajo na izbiro pri nakupu", včasih gre za obične pizdeke iz nabavnih služb, kijim beli davkoplačevalski kruhek ni dovolj, pa hočejo še tortice, strokovne kao sodelavce, hehe, ...torej, da so tam osebe, ki lahko pomagajo, če prodajalec da provizijo. Potem steče klasičen pogovor, ja, ampak mi smo resna firma, mi rabimo "invojs" (In ne "eee....pejper, eee dokjument...eeee...bill" kot pravi Thaler, pa ga ona žurnalistka popravi, hehe), mi rabimo da nam vi izstavite konzalting invojs, ...pa rečejo cekute, nea je problem tak smo delali tudi z drugimi že neštetokrat...pa si ponudnik in posrednik imata svoj deal. E vidiš oba sta involvirana v korupcijo, pa je zato povsem pravilno da Finci preiskujejo Patrijo. Cekutam bo sicer težje dokazati korupcijo, kajti samo njegovo "lobiranje" in "svetovanje" še ni korupcija. Kje jezaj tu potencialno predsednik vlade - Z Prajminister Slovenije takorekoč, pa bomo videli nižje v tekstu.

V tem konkretnem primeru je treba biti pozoren na naslednji detajlček.
Cekuta & društvo, ki so pod rdečimi vladami pravovernih komunistov nenehno bili "dobro povezani na obrambnem ministrstvu in v vladi", saj, tak pravi famozni "štabni dokument", je Cekuta obvladal Drnovška, pa se je, sodeč po "štabnem poročilu podjetja Patria" , pojavila zaskrbljenost, ker Janšo nihče od teh "lobistov" ni obvladal. Janša on z luuz, nočna mora za lobiste in kompartijo vobče, hehe.

Če Janše Cekuta in "lobisti", (jaz jih po vsebini imenujem blagajniki kompartije, saj je kompartija bila na oblasti od leta 1992 do 2004, na 45 padlage, Cekuta in drušvo so pa v teh kompartijskih vladah očitno ves čas "posredovali" pri orožarskih poslih) niso obvladali Janše, potem je jasno, bodisi, da je Cekuta nategnil Patrio in jim zaračunal nekaj, kar ne more izpeljati, bodisi, da Janša res ni interferiral pri odločanju o izbiri, pa ga eto ni bilo niti porebno "obvladati". Kar je Cekuta vedel, ma tega seveda ni mogel takoj na začetku kar odkrito povedati Patriji, ki jo je prej nalagal, da bo glavni disižn mejkr kar Janša, ker je to prej valda vedno bil Drnilama z inosent lemb.

Patria je seveda poskušala pozicionirati svoje izdelke leta in leta prej, tako kot prodajni oddelki pač normalno to proktivno počnejo, ko so jih cekute in podobni tiči vodili na sestanke na ministrstvu za abrambo y bogamy premijerju rajnkemu nam Drnilami tudi, bog mu bodi milosten in črna zemljica mu bodi lahka.

Nekega dne, ko se je proces nakupa pričel, so poveljujoči v Patriji bili pred dilemo: Ali cekute slovenistanske kleptostanske res imajo še vedno vpliv na glavne disižn mejkerje, glede na fakt, da je vlada zaj druga? Cekuta in cekute druge so jim zatrjevale, da seveda imajo, da posel bo, in jim na določeni točki celo priznali, da Janša tu nea je toliko pomembn, ker se on v to nea bo vmešaval, ker se med rugim niti nea sme, ker je tam rdeči Kahel, ki ga bo takoj zatožil Murglbabi oz. prelaturi; da bodo torej odločali še vedno isti ljudje s katerimi so že tisočkrat skupaj konje kradli. In voila! Patrija jim je verjela. Očitno upravičeno, ker na koncu balade so oni s katerimi so cekute že taužentkrat konje skupaj kradli, odločili v prid Patriji. Torej so bili izpolnjeni vsi prerekviziti, da se tej taisti standardni bandi izplača provizije. Vlade se [sicer zelo poredko in zelo začasno ] menjajo tu v Slovenistanu, kasirajo pa vedno isti. hehe. Psi lajajo klepto-karavana gre dalje.

Glede Janše je pa možnih več scenarijev:

Scenarij A) 

Patrija je nasedla Cekuti in društvu in jim za prazen kurac dala peneze, ker produkt je takintak najboljši in oni na ministrstvu so ga izbrali pač zato, ker so drugi ponudeni bodisi očitno slabši, bodisi so še na risalni deski, torej fumis-vaginalis, s katerim ne kaže tvegati.

Verdict: Jap provizije so bile, Jap plačane na račun nižanja dobička Patrije (Glede cen so na ministrstvu v trenutku podpisa pogodbe prepričani da so kupili glede na ponudbo konkurence za najnižjo možno, šele kasneje, ko izvedo za provizije cekutam, pa pomislijo, no, lahko bi jih še stisnili, ma to je tak vedno in pri nakupu česarkoli); korupcije v ministrstvu pa v tem primeru sploh ni bilo. Ker na oblasti niso pravoverni komunajzari, jebiga. hehe. Cekuti in društvu fino, ker peneze fašejo, naprej jim pa v Cammorro da la Murglia nea je treba nič penezof oddat. Razen če Don Murglbaba ne pošlje Luca Brasija alpa Toma Hagena, ki Cekuti posreduje od Dona "oferto, ki jo nea more zavrnit", hehe. Skratka, kasirajo isti podmizni elementi, ki so vedno, ma oseb na minstrtvu in v vladi, ki bi zagrešili koruptivna dejanja preprosto ni. Denar je dobil Cekutin klan in kompartija. Patria pa dala in to uradno legalno kot svetovalcem-lobistom. Vsaj tak so mislili. Dokler se finska vlada nea je spuntala, na namig prejet od kakšne CIA, ali kako drugače, ali celo "kako drugače", hehe. Useglih se pa prelatura odloči zadevo eksploatirati in jo podatkniti Janši. Češ nekdo je de facto prejel peneze, na vladi je pa Janša, torej se nanjga da pljuniti. Neka sidže didžej, Karba-Kos (Duo KaKa) neka začne...Muzika tuuuuš.

Oz.: Janša "ni luk jeo ni luk mirisao", a je na sodišču kot obtoženec.

Scenarij B) 

Luciden član vrhovne murgljske prelature se nekega dne zbudi in reče, čuj to kar smo se pogovarjali, da bi Janši neki našli in mu spet uprizorili Depalo vas, alpa kaj tacega obesili, evo glejte imam idejo. Zaj bo toti nakup osemkolesnikof, kanede. Toti penezi, ki jih dobimo od dobavitelja preko cekut in drugih, kar vemo samo mi, javnost pa ne, kanede, kaj jih mi nea bi mogli kot greh podtakniti Janši, ali vsaj narediti veliko frko, ki sicer ne bo na sodišu dokazljiva, ma ga bo eliminirala na volitvah. Konec koncev mi bomo vedeli, da provizije so bile izplačane, torej bo šlo za najboljše od najboljšega - za polresnice, ki so jebeno močno orožje v takih konstruktih. Don glavni klerik murgljske prelature so se počohali po obrveh tik nad velikimi modrimi okami in rekli, genijalno, ideja je dobra, poženimo stroj, oni mali Karba naj....Kos naj...

Verdict: Janša "ni luk jeo ni luk mirisao", a je na sodišču kot obtoženec.

Scenarij C) Prevoverni sicer ne dobijo penezof od Patrie, ma sodeč po sebi in svojem vladanju 12 na 45 padlage, so pravoverni vedeli da nekdo bo pobral koruptivno-provizijske peneze: Ker Cekuta melje, ne glede na to kdo je na oblasti in oni to vedo. Konec koncev Cekuta& consortes jim kar odkrito povedo, da so spet v igri, ne glede na spremembo vlade. Vedoč ali ne vedoč kdo konkretno na ministrstvu se omasti, se po podobni logiki elaborirani tam gori odločijo zadevo obesiti Janši, saj je navidezno to itak logično, hehe.

Verdict: Janša "ni luk jeo ni luk mirisao", a je na sodišču kot obtoženec.

Scenarij D) Cekuta in društvo poskusijo involvirat Janšo tak kot so Drnilamo, ta je prepameten in ali zgolj previden pa jih ne jebe, vrtajo naprej po hijerarhiji in se z nekaterimi uspejo sestati in jih prepričati s stavkom: "Ne bodite nori, ka pa mislite kak se je kompartija ves čas financirala? Jah, mi smo jim od vsake provizije morali nesti kovčke penezof, alpa so nekšne firme donirale uradno alpa oboje. Vi morate mislit na to kako boste čimdlje ostali na oblasti. Mi bomo provizije pobrali z vami ali brez vas, ma radi bi, da si ne uničimo kredibilnosti, radi bi zazihrali..." In nekdo v Janševem klanu počepne in reče: "Jap, vi kar peljte naprej, ma ne poskušaje priti do JJ on se v to ne bo namočil. Javili vam bomo s kom boste komunicirali in komu boste dali kovčke". In steče zadeva in Patrija da peneze cekutam in murgljska prelatura izve brez težav in v naglici sproži Patria konstrukt in gonjo proti Janši, ki se ga absolutno ne da, niti se bo dalo namočiti v ta šmorn. In zaj bomo videli kak te to zgleda na sodišču in koga od Janševih bodo tam med sojenjem odkrili da je bil "Osoba A - cekutarska zveza".

Verdict: Janša "ni luk jeo ni luk mirisao", Janševi "luk nisu jeli, al su mirisali", Cekuta "luk jeo", a je na sodišču kot obtoženec Janša.

Scenarij E) Modificiran D, da je Janša potem izvedel, da je Cekuta razkril kak se je kompartija financirala podmizno iz provizij od orožarskih in drugih državnih poslov, pa je rekel - "No, saj sem vam govoril, dejstvo je...na 45 padlage...no, dajte, sam mene v to ne namakat...ampak do zadnjega centa mora biti uporabljeno za prosperiteto stranke (auuuuuu, kako trden karakter, kao za stranko je pa v redu podmiziti in deavkozavezančeve peneze zlorabiti, hehe!)...in na enak način naj vse izvedejo kot to počne kompartija, da bo vse videti legalno in to pa to. To ni velik greh, ker če Patriji ne vzamemo te peneze bo država itak plačala isto ceno, tako pa posredno Partija dobi manj, skratka mi ne jemljemo držav in narodi ampak Patriji, kanede...". Kako krasno.

Verdict: Ker se zadeva na neki točki spridi, Janša "luk samo mirisao", Cekuta "luk jeo", a je na sodišču kot obtoženec tudi Janša oz. predvsem Janša. Kar je v takem scenariju seveda prav, saj korpucija je že če odobriš dejanje, ki se potem ne potrebuje uspešno zaključiti.

Vsekakor, Janši na sodišču ne bodo mogli ničesar dokazati. Ker, kot vidimo, se v nobenem izmed scenarijev ne okoristi osebno, tam kjer se podmizno okoristi stranka ali koalicija, pa Janše ni zraven v smislu dokazljivih kriminalnih dejanj, četudi bi ona hipotetična "Osoba A" iz SDS na sodišču rekal, da je Janša neki rekel, ker to bo dokaz za na kurac, beseda Janše proti besedi "Osobe A".

A kompartija vse to že od začetka ve. Gre zgolj za benefit iz eksploatacijo gnojnice, ki še teče, oni jo pa že s samim dejstvom, da se po etru širi smrad, ki leti na Janšo, želijo maksimalno izkoristiti sebi v prid. In to je to.

In seveda, ne pozabimo dragi moji forumski bratje in sestre, celotna orgija se dogaja na stroške davkoplačevalcev.

Scenarij F) Modificiran E. Denar iz kovčkof na koncu vsaj delno najde pot tudi do Janševega zasebnega varžeta. 

Verdict: Eeeeeeee, to je pa šah-mat. Če mu to dokažejo na sodišču, potem z moje strani velja samo en stejtment: No further questions your honor. Mr. J you may step down. Pa komunajzer mafija in njeno zemonskoklansko kartelno orgijanje gor ali dol. Kajti nobenega lopovluka in kriminala se ne sme in ne da opravičevati s kazanjem s prstom na druge, češ saj vsi kradejo ko so in ćarđ, saj komunajzari so pokradli stotine meljard.
Ali verjamem v to, da bi Janša to bil sposoben narediti. Ka te vem, ka te vem.

PS

Upam, da niste spregledali, da trenutno v etru počasi brbota "zgodbica o preiskavi proti prejšnjemu vodstvu Telekoma", ki jo oni dan najavi Ivica Kranjčević, češ, da je tam doli na jugu neki podmizila v zvezi z nakupi nekšnih podjetij oz. da so oškodovlai podjetje, hehe. Radio Jerevan pravi, da bodo tudi to prej ali slej obesili Janši, sicer preiskave sploh nea bi delali. Češ da so penezi v kovčkih našli pot do janševih, ker je pač del tega dogajalo pod Janšo. Zgodba je bizarna, saj so akterji vsi po vrsti iz klana rdečih. Ma, bizarna je bila tudi dilema, odkod tolikšen konsenz pod Janševo vlado v zvezi s toto rdečo ekipo na Telekomu. Lahko pa da je Janša res želel prekiniti z logiko nastavljanja NašihSvojih povsod, pa se mu je Telekom zdel kul za to demonstracijo pravovernosti in politične korektnosti. Ker, ekipa je, to je evidentno, ipak bila bolj za kurac.

Etooooooo! Bilo kuda kleptoidenje svuda: No, da vidimo še to zgodbo. Stej tjund!

PPS 

V zvezi z domnevnimi kovčki penezof, ki romajo v blagajne kompartije in domnevnimi enakimi poskusi na kontra strani se mi čedalje bolj oblikuje zaključek, da Janša nea šteka, da: Quod licet Iovi non licet bovi. Da mu kompartija sporoča - Mi lahko to počnemo, ko boš pa ti, te čaka kalvarija na našem rdečem tožilstvu in naši rdeči doživljenjski sodniji in naši rdeči policiji itd...Kaj reči? Če Janša to res počne, je prav da ga preganjajo "organi", rdeči ali zeleni organi gor ali dol, če pa Janša tega ne počne in mu kompartija podtika, vedoč kako sama to dela in to še naprej ne glede na to ali je začasno Janša na oblasti, potem seveda bi vsi državljani morali na ulice v podporo Janši, oz. podporo lastni svobodi. Ker drugega izhoda kot kairski scenarij ne vidim v državi v kateri hipotetično vlada takšna mafija, ki povrhu, perverzno uprizarja takšne konstrukte, kakorhiro se na sceni pojavi kdo relevanten v smislu tekmeca za oblast.

Link

Ni komentarjev: