ponedeljek, 28. marec 2011

1152864 - kaj bi bilo bolj potrebno namesto komunajzerskega zamegljevanja v obliki plačane malice in prevoza

[sopranos]
Odprava malice in prevoza je pomembna zato, ker se bo potem končno pokazalo kako visoka obdavčitev plač je v Sloveniji.

Sedaj ljudje živijo v iluziji, da so njihovi dohodki višji kot pa so v resnici. Če nekdo dobi recimo 900 EUR neto plače, dobi na koncu izplačano malo več kot 1.000 EUR na mesec. Ampak problem se kaže že v tem, da se v pokojninsko osnovo šteje samo teh 900 EUR, ne pa tudi prevoz in malica.

Isto je potem z bolniško, porodniškim dopustom itd.

Naj se naredi tako, da zaposlen dobi ob istem bruto bruto strošku delodajalca 1.200 EUR neto, brez malice in prevoza. Ne pa 900 EUR + malica in prevoz. Bo zagotovo velika večina Slovencev bolj zadovoljna.

Jasno, sopranos, jasno. In good point. Tudi to je treba omeniti, da komunistični nateg z malcam in prevozi prav gotovo je bil kreiran za mazanje oči ofčic tudi v to smer, kar je potemtakem več kot samo mazanje oči, je nesramen , zdravo pamet podcenjevalen nateg. Odvzamem ti, potem ti pa s tvojim plačam bedno malco. Perverzno, kanede?

PS 

Jap, ta država potrebuje predvsem dolgo tisočletno obdobje čiste transparence in enostavnosti, ki sliši na ime: EDS, Prosti trg, enake priložnosti za vse, ena sama davčna oprostitev do višine 18 tisoč za vse enako in nobenih drugih jajc.

Nič distorzije za nekšnimi mafijskimi mizami socialne sramote, kjer se kao srdito pogajajo, v resnici že davno za Socializem 2.0 zdilani trije predstavniki Don Corleaoneja, ki služijo fašističnemu gospodarju za vzdrževanje njegovih rdečih potemkinovskih fasad brez protestov na ulici; Nič več namerno-kompliciranih, namerno-nepreglednih davčnih in paradavčnih prispevkovnih shem, ki jemljejo, pa nekaterim nazaj netransparentno dajejo, pa spet malo nepregledno jemljejo; pa preko prikritih davkov jemljejo; pa uravnilovko v vsemu silijo, itd.

Link

Ni komentarjev: