petek, 11. marec 2011

1130688 - kar se superhikovske davkarije tiče, ne bi bil švoh kakšen Putin

Bravo maestro.

PS

Jap, davki, davki, davki...

Davki so ključni že zato, ker so ključna relacija državljan-država in podjetnik-država.
Ključni so za tak zakon tudi že zato, ker je preizkus na kriterij, ali je nekaj siva ali legalna ekonomija narejen z vprašanjem: Ali se od dejavnosti plačujejo davki? Vem, sliši se kot obrazlaganje tople vode, ma v naši zblojeni Absurdistaniji nikoli ni odveč reči kakšno o pomenu temeljnih pojmov. 

A z Lune y bogamy z rdečega Marsa tudi je s prostimi okami vidno, da je komunajzarom sedanja superhikovska davčna doktrina tako sveta, da jo brez krvave revolucije ne bodo spremenili. 

Samo če slovensko ljucvo zna iz Ljubljane narediti Kairo iz Maribora pa Bengazi, bo kamarilja odstopila od skrajno zavržne, nečastne, njim očitno svete boljševiške davčne doktrine, ki se jo gredo v imenu komunajzer đihada za ohranjanje fašistoizirane državnokapitalistične ureditve rentarjenja s kompartijskim planskogospodarskim kartelom na vrhu mafijske piramide, na bogato podprte od državnih represivnih organov v klasičnem state capture setupu.

Ta kamarilja se fakin dobro zaveda, da se njihovega t.i. Socializma 2.0, beri - mešanice fašizma, gospodarsko-ksenofobnega mafijastajl-izolacionistično-kartelno-eksluzivisti čnega nazi-socializma, orto rentarjenja maziljencev režima na račun proizvajalcev dobrin in keša, državnega kapitalizma in boljševizma s selektivno apliciranimi, oz. v bizines z državo pripuščenimi elementi nominalno in formalno pravega tržnega kapitalizma in prostega trga, skratka v seštevku NJIHOVEGA KOMUNAJZERIZMA, ni moč v državi članici EU legalno uveljaviti drugače kot sez, po po boljševiško modificirano davčno zakonodajo.

Zakonodajo, ki po superhikovsko 100% zanesljivo y bogamy superprogresivno reketira izključno legalno zaposlen plebs, rajo, fukaro, sirotinjo, tlačane, drhal..., vsi drugi davkozavezanci so pa bolj ali manj bodisi legalno in sistemsko licencirani, da se smejo umakniti izpod davčne kapi, alpa si to pravico kar sami vzamejo in to brez slabe vesti (siva ekonomija), ker pač vidijo kako goljufiva in požrešna je mafijska banana republjik od nepravne države, ki jih skuša reketirati, jim delati grobo arogantno eksproprijacijo v zameno za fumis vaginalis od državnih servisov in pravne varnosti, ki je na ravni predatorskih zakonov afriških savan.

In zaman so vsi zakoni, ki računajo na normalno ureditev davčne zakonodaje, dokler je na oblasti takšna, fašistoidna, boljševiški nasilni uravnilovki in od vrhovnega kartela Kompartije vodenemu monopoliziranju zavezana rentarska kamarilja, ki v enaki maniri kot leta 1950 plansko podmizi in aranžira vse kar ji ne uspe uiti iz dometa njenih mafijskih mrež vpliva in takšnemu režimu prirejene zakonodaje, doživljenjske pravoverne sodnije, ipd.

Siva ekonomija in celo zelo težke, (najtežje na planetu) oblike gospodarskega kriminala s področja pranja denarja in utaje davkov, na ravni Chicago leta 1929, so v Rusiji biblično dramatično upadle šele ko je sicer kagebejvski Putin zmogel pogum in namesto fantomskega birokratskega goloba visokih in zapletenih, a bolj teoretičnih in neuspešno pobranih davkov na veji, vzakonil v velikosti vrabca določeno atraktivno davčno stopnjo, ki je bila skoraj na polovici fee-ja, ki ga je mafija računala za pranje denarja. 

In hkrati razglasil abolicijo za vse, ki v tujino skanlizirane peneze vrnejo v državo (in an orderly fashion & voluntarily, hehe) , opominjajoč pri tem, da jim bo država poslej malo bolj konkretno jebala mater ako jih ufati, da zakona o aboliciji niso iskoristili, penezi so pa še vedno v tujini.

Izven zakona so ostali v glavnem samo še vaj gajz, ki dilajo droge in podobni. Katerim Putin seveda ni niti mogel ponuditi abolicije ali legalizacije.

Kakorhitro je 13% davčna stopnja zaživela, je celo sami mafiji bolj ali manj across-the-board potegnilo, da se jim preprosto temeljem preproste matematike ne splača jebati po nekšnih eksotičnih otokih, če pa lahko za bistveno nižji % dobijo status Matere Tereze kar v Rusiji sami in poslej mirno nehajo skrivati svoje premoženje od dacarjev, FSB in podobnih vohljačev. 

Skratka, Putin je storil, da je ruska država postala najcenejša "pralnica denarja" za ruske "poslovneže". Sort of, hehe. In pobral dramatično več davkov kot pijani Jeljcin pred njim, katerega administrtacija se je, tak kot naša, hvalila, da ima zakone in stopnje primerljive z najbolj zrelimi državami zahoda. Kot tota naša pregovorna Skandinavija, bre, hehe. 

Halo, tovariš Mramor, tok...tok...anybody home?!.

V Sloveniji pa pričamo v resnici hujšemu mafijskemu dogajanju le da, roko na srce, zaenkrat še brez krvavih ubojev in trupel obteženih z betonskimi bloki na dnu Bohinjskega jezera, ki ga vsi skrivajo kot kača noge, vsi se delajo Francoze, premožni tovarnarji se okoli prevažajo v lagunah in škodah, medtem ko se jim sline cedijo, ko jih v Porscheju obišče šef prodaje pri nemškem partnerju, češ, ne upajo se voziti v luksuznih avtotih, da ne bi postali sumljivi dacarjem.In delajo še čuda opičjih prevaljev; 

Posledično cela država ima menedžment, ki mu je v vsakem trenutku moč očitati vsaj resen davčni prekršek, najbrž pa kar davčni kriminal...vse to zato, ker kamarilja vztraja na nenaravni boljševiški davčni doktrini, ki se fokusira na zanesljiv odvzem presežnih 500 mio EUR nemočni fukari, ki prihoduje iz dela in za katero nihče zares pri pisanju zakonov ne lobira, medtem ko reka nepobranih davkov odteka mimo na vseh koncih in krajih. In vztrajajo na politični doktrini nasilne uravnilovke vobče.

Dokler je v tej deželi najvišja veščina menedžmenta in računovodsko-knjgovodskega osebja v podjetjih skrivanje dobička, obskurna tovarišija v formi raznoraznih kovačičev na vrhu borznih blue-chipov pa javno izjavlja, da oni računovodkinji kar naročijo koliko naj bo dobička, in ne ravno obratno - da je najbolj cenjena veščina ustvariti čimveč dobička za delničarje in največje zadovoljstvo pohvaliti se s čimvišjim dobičkom uradno prikazanim v knjihag, takšni zakoni in rušenje sive ekonomije nimajo šans. A bogami serioznega borznega hepeninga tudi ne more biti. Zgolj domaćijsko-tovarišijski opičji prevalji na provincijalni kao-borzi so nam usojeni. In siva ekonomija stopnje 40+%. Na ravni prikazanih dobičkov pa je sivine za kar 90+%.

Link

Ni komentarjev: