nedelja, 13. marec 2011

1132175 - kaj je Borat mislil z laprdanjem o "varni strani radarja"

[rollercoaster]
Kaj je to "varna stran radarja"? A to je not, v kontrolnem stolpu, v naslonjaču, za ekranom radarja?

Točno to vprašanje se je tudi meni prikazalo, ko sem to prebral, hehe.

PS

Blondastim komunajzer avšam bi res bilo bolje, da ne uporabljajo prispodob, v katerih so termini, ki jih nea štekajo niti površinsko.

Pa poglejmo:

A) Blondasta avša je imela v mislih rdeči vojaški radar esembe boje.

Vojaški radarski sistem je načeloma sestavljen iz najmanj treh komponent: (1)Magnetrona oz. kakšnega bolj modernega vira, ki proizvaja močno elektromagnetno valovanje/energijski curek, ki se ga po cevovodih prenese na anteno, od koder se ga emitira v prostor. V odvisnosti od moči, se takšna energija propagira zelo daleč, in uspešno lovi dovolj močne in dovolj jasno zaznavne odboje od predmetov tudi z razdalje od 1000 in celo več tisoč km daleč, bojda tudi z Lune lahko. 

Apropo blondaste varnosti-nevarnosti, če bi recimo na radijator iz katerega valovanje usmerjeno pljuskne na radarsko anteno postavil poljsko miš, bi ji čez nekaj časa nežne vuhlje dobesedno scvrlo kot v mikrovalovki, da o mišjih jajcih niti nea gučimo. V bližini močnih radarskih anten (tudi po nekaj sto metrov daleč), se ugasnjene neonske luči prižigajo vsakič ko signalni žarek iz antene skenira čez njih.

Takšen radar praktično nima varne strani, četudi si marsikakšna Blobdasta želi. Tudi zelo dobro zaščiteni prostori podatkovnih centrov v katerih obdelujejo radarsko sliko niso ravno "na varni strani" za zdravje občanof. Varen si edino če odpizdiš ustrezno daleč stran od takšnega radarja, da energija pade na dovolj nizko, domnevno nenevarno raven. In menda pada moč zelo hitro, a jaz sem videl neonske luči jonizirati tudi na drugi strani letališke piste, ki je bila dolga nekaj km. In ker eni pravijo da se od tega faše neplodnost, jim jaz v te njihove eksponencialne padce bojda nenevarnega EM polja pač nea verjamem.

Zaključek: Če je blondasta avša imela v mislih takšen radar, bo treba Slovenijo spričo geometričnih lastnosti perimetra, hehe, kar zapustiti in to vsmeri kakšne še večje roftarske vukojebine, kjer teh radarjev nimajo, hehe. Brazil je v zadnej čase zelo popularen med Slovenci. To nam očitno rekomendira naša blondasta premijerka. Sort of. Sez malo umetniške svobode.

B) Blodnasta je imela v mislih policijski radar. No pri tistem radarju je koncept "varne strani" bolj politične kot tehnične narave. Varen je tisti ki iz zasede meri, v nevarnosti pa tisti, ki mu hitrost merijo.

C) Ta izjava je zgolj del halucinativnega hepeninga.... V Vietnamu so eni videli črnega viteza na konju z mečem kralja Arturja v obeh rokah, rok so pa imeli tudi po 8 ko ono hindujsko božanstvo, v resnici je pa to bil helikopter, ki jih je prišel pobrat ko so matasti od LDS, al se reče LSD nea vem natančno, zabredli v težave,...hehe...

Zaključek: Blondasta nam priporoča, da gremo fsi med policaje, pa bo v Slovenistanu nirvana. To je edini možni zaključek. Majke mi sudija. hehe.

Obstaja tudi D in E in F in..., ma se mi nea da. Odzun se sonce čedalje bolj uveljavlja, hehe.

Link


Ni komentarjev: