četrtek, 17. marec 2011

1137963 - tovariš don Gaspari se že z neposrednimi grožnjami zavzema za nadaljnje penzionistično ropanje

"Pokojninska reforma ne more pasti," je dejal Mitja Gaspari. Nato je pojasnil: "Če bo pokojninski zakon na referendumu zavrnjen, se bo reforma samo odložila. Če bi padla, bi to pomenilo, da tudi pokojnin ne bo več."

Vse dokler bo Gaspari trdno prepričan, da se njegovi bratovščini ne more zgoditi Kairo in da folk ne bo stopil na ulice in rekel: "Če za naše že vplačane kontribucije, poudarim še enkrat, za fakin že, fakin davno, fakin prisilno vplačane, fakin tenđibl peneze rent ne bo, potem kot prvo terjamo takojšnjo ustavitev nadaljnega zaseganja tega reketa in seveda tudi davkov, in kot drugo, pred sodišče želimo postaviti tiste, ki so dosedaj fakin vplačane fakin tenđibl peneze zameglili/zatemnili/ukradli/zagonili. 

Po tajmlajnu bo rulja z ulice hotela potovati tako daleč nazaj v pretkelost dokler ruljin revolucionarni komite ni kontent glede ugotavljanja kje vse se je izginotje otipljivih penezov zgodilo". Fakin neprijeten scenarij, kali ni?!...

...torej, vse do takrat, dokler bo Gaspari mislil, da SLO folk nima jajc uprizoriti Kairo na TR3, bo rdeči salonski baronček Gaspari tako arogantno neprizadeto grozil folku in svoji naciji, potem ko je 20 let na maminih 45 padlage sodeloval v komunističnem roparskem hepening, nesramno odpošiljal grožnjo: "Our komjunist vej or hajvej!" Ma, ko vas jebe komunajzarske viđilante pizdeke, vas in vaše grožnje. Pizda, zdaj je pa res dost! In dosti si upate! Vsakomur je že jasno, ja reforma je nujna, ona taprava, ma ta vaša prevarantsko-roparska sprdačina pa ne! Comprende!?

Tovariš Gaspari, plačevanje pokojnin sedanjih upokojencev s prispevki sedanjih aktivnih ste si komunajzeri tolmačili preširoko in presvobodno, kajti to ni abolicija kleptokamarilji od pravne obveznosti do kontributorjev, to je zgolj keš flou, kar ti seveda zelo dobro veš. 

Pravica do rente kontributorja oz. pravna obveznost države nastane temeljem nasilno zasežene kontribucije in obstaja tudi ko kamarilja pokrade denar ali ga zafrčka ali ga gospodarno ne naloži.

Te sila seriozne pravne obveznosti se po lopovsko ne da kar izbrisati! Država bo te peneze ljudem, ki de facto so vplačali, dolžna dokler do zadnjega beliča ne povrne zaseženo, v primeru da se res zgodi kar tovariš Gaspari napoveduje v primeru rdečega armagedona, ki nam ga sedaj med agitprop ofenzivo slikajo. 

Tudi ko in če država formalno-pravno bankrotira. Če ne bo mogla plačevati, naj uradno razglasi insolventnost in ali bankrotira, s čimer bo folk polučil predvsem eno: Končala se bo roparska shema komunistične bande. In to per se je tako velik dosežek, da je moj odgovor rdečemu baronu Gaspariju naslednji:

Sou fakin wot, če pokojnin ne bo. Naj jih ne bo, naj se ta satanski roparski sistem sesuje in ukine, dosedanji kontributorji bomo državo tožili in terjali vplačne kontribucije z obrestmi, novi zaposleni pa ne bodo nikoli niti za cent oškodovani. Stečajni upravitelj bo moral vsak keš, ki se pojavi na računih države nemudoma plačati upnikom. Za hitrejši pobot dolga bomo do dokončnega pobota nehali plačevati davke. Logično!

To pomeni, da bo po eni strani konec reketov v PAYGo ponzi shemi, oni ki šele začenjajo delati bodo reketa prosti, drugi ga bomo nehali plačevati; Po drugi strani je očitno, da to niti ne bi bil katastrofičen dogodek, prej odrešitev bi jaz rekel, kajti, dokler država zasega davke, bodo tudi prilivi na državine račune, ki se bodo prednostno usmerili k onim, ki so že kontribuirali in jim država dolguje. 

A ne bi ta utopično psihodelični scenarij bil krasen? Prvič v zgodovini neka propadla ponzi shema izgine in konča neslavno na adoišču, prevarant (država) pa od sodišča faše blokirane račune dokler ne poplača kontributorje upnike. Krasno! Gran experto en finanzas mi querido camarada Gaspari, ki dobro štekaš takšne sheme, se zagotovo strinjaš, hehe?

Ta hipotetična lepa utopična zgodba seveda ne bo doživela uresničitve, se bo pa zgodilo zelo veliko ulice, tovariš Gaspari. To pa je jeba, ker folk tega nea bo znal tak v miru in salonsko neprizadeto debatirati in razumeti. Rulja na ulicah humorja ne pozna, tudi Gasparijevega črnega ne, hehe.

Jeba je tudi, da bo folk iskal vas in vašo bratovščino. Ne vem koga drugega bi. Un obviamente usted, querido camarada Gaspari?

Zdaj pa resno - nehajte dokler lahko, nehajte že narodu groziti vzdolž vektorja "Komunistični lopovski način ali armagedon!" Niste duhoviti, postajate pa čedalje bolj vidni, ko nam tako grozite.

Link

Ni komentarjev: