petek, 25. marec 2011

1150860 - o enakih vatlih za Janšo in Kučana... in davkih

[čarli]
A je bil palček obsojen? Če ni bil a to pomeni, da ni kriminalec?

Ne boš verjel, a dokler ga ne obsodijo bo uradno veljal za ne-kriminalca.
Kar ne pomeni, da je dober in da bom jaz kdaj za njega drukal, ali ga oboževal, ali oboževal njegovo sprijeno komunajzer doktrino, hehe.

Khm, jj je bil tudi všeč harač a ne;) Je celo na IFI dal 40% davek. Pa privatizacija mu ni dišala. No razen za svoje podmizne prijatelje a ne;)

Ti dobro veš, da sem o Janševem odnosu do komunajzerizma vgrajenega v vse pore družbe, države, sistema, davčnih zakonov itd, neštetokrat napisal, da je Janša do te gnojne navlake pokazal nenavadno toleranco, nedopustno toleranco, ma...

...ma je ipak znižal najvišjo davčno stopnjo s 50% na 41%, zraven sicer hkrati odpravil olajšave, pa je efekt zdrknil na slavno butalsko debato o dveh pirih in pol klobase za revne prešiče med delouci in gajbo pira in dve klobasi za bogate prešiče med delouci.

Vse to je sicer bilo malo, ma človeka veseli pozitiven premik, kanede.
Če tu dodaš kako pozitivne spremembe in duha je Simke poskusil vnesti in delno tudi uspel uvesti, je celotna dacarska izkušnja pod Janševo vlado bila kot neke vrste mikro pomlad. Kratkotrajen blisk svetlobe na temnem svinčenem nebesnem oboku nad Slovenijo, ki trpi pod komunajzer nasilnouravnilovskim eksproprijativnem davčnoparadavčnem škornjem.

Zdaj pa k IFI davku. 
Seveda je pri davkih treba predvsem skrbno paziti, da se ne obdavčuje česar nihče na svetu ne obdavčuje, se pravi, da se ne obnaša moronsko. (Na tej točki te naj spomnim da večina onih ki s prstom kažejo na zblojenost davka na IFI, niti s kurcem ne trzne, da je davek "cestnina" total butalski. Predvsem način pobiranja. Ki je tak samo zato da Simonin stric in drugi NjihoviSvoji Ultra maziljeni strici lahko zaslužijo meljone. Celo nacijo se pa pri tem jeba v žive možgane.)

Paziti je seveda treba tudi, da se ne zdrsne v davčne absurde tipa fižolčke preštevanje na vsakem koraku.
To pomeni, da ko vas številne berem tu, ko kritizirate ta davek na IFI, nimam težav pritrditi, da je ta davek bil brca v temo. Šejm on Bajuka & Janša. Ampaaaaak...

...Ampak, ta dežela je davčno zblojena kot kurji drek in to že na najbolj vrhnjih plasteh davčnega sistema in doktrine, zato parcijalna debata o napačnosti tega ali onega davka ne more pripeljati do ureditve in vnormaljenja stanja, pa če vsi krilimo z ročičkami in to kaljektivno.

Normalna država bi naredila reformo tako, da bi najprej, zgledujoč se po najbolj civiliziranih državah, skrbno izbrala kateri prihodki in katera potrošnjain katero premoženje se obdavčuje, če sploh kakšno. Da se izognemo absurdom, fižolepreštevanju in butalizmom.

Ko smo to zmenjeni, bi ta država morala pogumno določiti najbolj minimalno možno državno potrošnjo. Torej z intencijo minimiziranja definirati zdrav, po naših realnih zmožnostih dimenzioniran proračun. No matter what! Ni važno koga pri tem doleti status soc. podpiranca!

Ko je to določeno, bi ta država morala imeti toliko poguma, da breme razdeli dobesedno procentualno enako na vse poprej določene prihodovalce in potrošnike, skladno prihodku oz. potrošnji, da trpijo enako breme in dušno bolečino ko jim skupnost zasega rezultate dela.

Kot vidiš, sploh ni važno in se sploh nimam ambicije špetiriti v zvezi s tem kolikšen je v totalu ta "zdrav, po naših realnih zmožnostih dimenzioniran proračun". Insistiram le, da se ga kakršnekoli že je, polni na, za vse do zadnje decimalke enak način.
Plastično: Če smo se zmenili, da bomo proračun polnili z DDV, dohodnino, trošarinami in taksami, potem naj trošarine in takse vsakogar ki troši poškodujejo v enakem procentu ali znesku; DDV in dohodnina pa prav tako. Če je Krka d.d. na svoje prihodke obdavčena od praga X njene osnove ali prihodkov, potem to mora biti tudi vsak deloprodajalec tako oproščen davka in tako procentualno obdavčen. Pika. In simpl ko pasulj.

No in če bi slučajno padel družbeni konsenz, da se IFI osnova , ki nastane po neki matematiki obdavči enako kot prihodki iz dela, se bi pač obdavčil. Jaz ne bi točil solz za samo ene vrste prihodovalci, ampak enako za vsemi.

Meni gre na kurac, da so v luft skočili tisti, ki so zdaj fasali davke na IFI, niti z besedico pa niso izrazili svojega protesta proti absurdu dohodnine, ki je bila pred tem in je še naprej ostala najbolj absurden davek v državi. Vsi enako, maestro moj, vsi enako. Še v Bibliji in Talmudu tak piše. Zato ta moment nimam kaj preveč sočutja do IFI parcialnega candranja. Oni bi pač, da se jih oprosti davka. Pa i tata bi sinko. Dobro?

Kdo koga hoče obsoditi?:) A se spomniš kdo je vse ovadbe ovrgel v zvezi z depalo vas? Tebi očitno ni jasno da drug drugega za jajca držijo in zato se zadeva ne premakne nikamor.

Ne vem, po mojem vedenju ej Depala vas bila prvi patria poskus. Ki ni uspel pa so obtožbe ovržene, kanede. Meni to da zdaj spet ima obtožbo od tožilstva in da je na sodišču, izgleda, da ga hočejo na vse kriplje obsoditi. Tudi to nenehno drkanje orožarske zgodbe meni zgleda kot hrepenenje po obsodbi. Ka te vem, z mojga hriba je tak videt, jebiga. hehe.

Opa, a postajamo živčni shamane. Vidim, da si še ti začel z imeni. Kar tako naprej šamanska verska prostitutka;)

WTF?

Jao, evo deluješ tipično kot levi komunisti. Če imaš dokaz daj ovdbo. Ja zakaj pa ti ne ovadiš palčka potem? Saj veš da je no. 1;)

Palček je zvit. Ni dokazov, pa še večino svojih najbolj groznih zločinov je Plaček kar vzakonil, tak da on zločinuje zakonito, hehe. Mislim na davčno-uravnilovski zločin proti naciji. In ja, ne boš verjel, a jaz nimam dokaza za ovadbo, pa ga zato ne ovadim. Ko bom imel, je najebo.

Še nekaj je, jaz sem leta 1991 na zelo resnih krajih predlagal, da se obtoži, preišče, razišče in obsodi Kompartijo s palčki, potrči in podobnimi pizdeki vred. Četudi oni osebno več kot nekaj mandatov prepovedi politične tekme ne bi fasali, bi dosežek bil bibličnih razsežnosti, saj bi Kompartijo razglasili za zločinsko, komunistično po državi prisilno uveljavljeno uravnilovko za zločin ali vsaj rop, našlo se bi pa seveda vsaj nekaj zločincev že mrtvih ali živih, ki se bi jim dalo lepo soditi za poboje. In vse to v paketu bi nam dalo normalno evropsko Slovenijo brez komuanjzer spak na oblasti.

A posluha ni bilo, ker so novi politiki iz Desusa bili naivni, komunajzer mašinerija pa borbeno proaktivna. Štekamo?

Kaj hočeš povedati. A da zločin opravičuje kriminalca? Mogoče slednji res ni ubijal, ima pa še vedno rabote na glavi. Poleg tega se še ne ve ali je bi kdo res ubit v BIH. Zato naj jj toži Kunstlja, da opere krivdo. Pa tega noče narediti. A ti povem zakaj;)

Si pozabil, to je tisti del, ki mu ga morate dokazati in ga za to morajo organi pregona preganjati, sodišče pa obsoditi. Go ahead, be my guest.

Khm, za podmizništvo že vemo a ne;)

Ne, ne vemo. jaz ne vem. Veste Karba, Drmarkeš, Spomenka, Miheljak, še nekaj dest njim podobnih in očitno tudi ti. Ovadite ga.

Za orožje tudi vemo. No razen, če si zatiskaš oči pred tem. Tudi levi komunisti si zatiskajo oči, da so bili zločini v 2 SV zgolj napaka oz še to ne. In ti isto opravičuješ rabote jj, a bogami tudi palčka:)

Za orožje vemo, da se je prodajalo. Orožje je Izrael prodajal Sloveniji, USA tudi, Slovenija je orožje prodajala Bosancem in Hrvatom.
Slovenija je z orožjem trgovala v času embarga. Kar je strogo legalno gledano - protizakonito. Torej ja, celotno vodstvo države je kršilo mednarodne zakone. Takrat in veliko pred tem, ko smo rušili Jugo, ker takrat se je tudi švercalo z orožjem. Če misliš to, se strinjam, tipi so vsi kršili zakone. Zadeva je smrdljiva politična svinjarija, mednarodna skupnost Srbom in Hrvatom in Muslimanom v Hagu sodi, v zvezi s tem pa ne kaže znakov zanimanja da bi Kučana, Drnovška, Janšo, ...vlado...Slovenijo postavila pred mednarono sodišče. Ka te vem, zgleda da se trgovina z orožjem te vrste kar tolerira, al ka.

Če pa namiguješ na domnevne Karbine in Kunstljeve trditve in namige onega tipa, ki je napisal knjigo, ki v seštevku trdijo, da je Janša kradel gotovino od orožja, - lepo prosim, drugače ne gre, sikter k tožilcem, policiji in na sodišče in to vsi ki kaj veste. Ker to je ena taka zadeva, da drugače ne gre.

Če bi jaz vedel, da je Kučan vzel keš od orožja bi ga z največjim užitkom tožil in to takoj tu in v Hagu. Da se izognem nezainteresiranosti naših organof. hehe. A žal nimam dokazov, jebiga. In ja, če bi vedel oz. imel dokaz, da je to storil Janša, bi tudi njega na enak način ovadil oz. celo tožil.

Link

Ni komentarjev: