sreda, 23. marec 2011

1146724 - razlika med "teoretično" in "praktično"

[jurijjurij]
> [shevchenko]
> a je bistveno, če se je poskusil podkupit za 100k ali 1,5m?
> vceraj je en poslusalec v toplovodu rekel, da bi se sicer pustil podkupit, ampak za veliko vecjo vsoto od 100k.
> ko ga je salehar vprasal, na kaksni osnovi bi zahteval precej vec kot 100k, je gospod izjavil: zaradi postenja. zato ker sem bolj posten od thalerja.

Ena anekdota na to temo: na zabavi poslovnežev se en potentnež nalepi na eno šik menežerko in ji ponudi zelo visoko vsoto, če bi šla z njim v posteljo. Zaradi mamljive vsote dama privoli in tako se znajdeta v hotelski sobi. Ko sedaj steče beseda o plačilu, ji potentni poslovnež ponudi 10x manjšo vsoto. 
"Pa kaj si vi mislite, kaj sem jaz?" vrešči ona.
"Ok, kaj si smo že vzeli, sedaj se pogovarjava o ceni" razlaga poslovnež.

Remix by DJ shaman:

V kabinet premijerja države SALVANIJE (V tekstu, ki sledi bo premijer "P") vstopi njegov desetletni đunijor, v tekstu, ki sledi ("Đ") in vpraša: 

"Čuj ate, ka te je to zaj ena razlika med "praktično" in "teoretično"?

P: Čuj sinek, idi f kabinet strica ministra A in ga fprašaj, če bi za denar prodal državo in narod. Ko reče, da nikakor ne in se ti zraven še pači češ "ka si nori, nea sem vedu das tak nevzgojen, čuj!" ga fprašaj, če bi to storil za 100 jurčkof? Đ odide in ko se vrne, reče, da oni za 100 jurčkof vsekakor bi prodal ne le državo in narod, pač pa še lastno mater.

In tak sinek stori še sez ministrom B in C, in tak do zadnjega ministra v vladi Republike SALVANIJA, ki jih je bilo pregovorno veliko, ter na koncu po navodilih P pokliče še nadškofa, pardon nadministra Krožnikoviča, ki je ministroval v VatiBruxelesu na zvezni ravni, ter dobi enak odgovor, le da je slednji fprašal, če je plačilo lahko kvartalno.

Te pa P razloži Đ-ju. Vidiš sinek TEORETIČNO smo mi poštena stranka in poštena prodelauska proplebsovska vlada, pošteno izvoljena na poštenih volitvah, ki pošteno dela f korist naroda, midva pa živiva v normalni državi; PRAKTIČNO smo pa mafijski klan običnih lopovov, midva pa živiva v banana republiki. To, vidiš, sinek moj je razlika med TEORETIČNO in PRAKTIČNO.

Link

Ni komentarjev: