sreda, 16. marec 2011

1137450 - optimalne lastniške strukture Mećkatorja

[Maj]
Za Mercator je pa itak Zoki lepo povedal, da si skupaj z menedžerji želi 25%, 25% dobavitelji, 25% mali delničarji, 25% država-kar bi bila kar dobra rešitev.

25% mali delničarji lahko, lahko bi jih bilo tudi več pa en bi bilo nič narobe.
25% management ni nič apriorno narobe, menim pa da ni dobro da ej management udeležen: management naj bo kar lepo najeta delovna sila.
25% dobavitelji, ni nič apriorno narobe, m še bolje je da niso udeleženi, ker to potem distortira čistost trgovske logike. Jaz jih ne bi imel. Ker jim pa nihče na borzi ne mroe preprečiti nakiupa, jebiga, recimo da to pač je del nature prostega trga: manim pa, da dobavitelj po naravi ne bi smel želeti biti trgovc.
25% država. SIKTER! kaj ma država za bit lastnica tgovca? Alpa česarkoli razen morda policijskih motorl, čeprav se tudi te da najeti, kanede. 

Takšne sheme lahko nasanjajo samo od komunistične mafijske rentarkso-kartelno-monopolno-nazi-soc mentalne motnje zboleli umi.
Zato me to od komunajzar-kartelo-podmiznika kakršen je Don Zzocci pač ne čudi. 

In a nutshell, sort of speaking - bi Don Zzocci, da se vsa mafija združi proti potrošnikom v Mercator Nazionale, ta potem v kartelu podmizno zmeni še s trgovci, ki predstavljajo ostanek do 95% trga, torej ta moment to pomeni sez Sparom in Tušom in potem Slovence odirajo s svojo tretejrazredno ponudbo.

Država in politika, to je bratovščiske mreže, so v špilu zato, da jim bodo zraven asistirali, da jim enelebeji v lasti taistih na manipulirano-distortiranm trgu ropanih potrošnikov, dajo poceni kredite z moratorji od nekaj desete let, pa nas bodo odirali tak, da jim mi za odiranje še dodatno posredno plačamo. 

Nič novega in inovativnega. Takšno kartelno-incestno izkoriščevalsko-zajedalsko shemo zna nasanjati čisto vsako komunajzer zmene v tej sjebani Absurdistaniji.

Veš kera shema bi bila najboljša:

Wall-Mart 100% lastnik Mercatorja, ob tem da ej v SLO čimveč trgovcev med katerimi noben ni maziljen od države, meneđerji plačana delovna sila, ki dela na pogodbo, dobavitelji naj se držijo proizvodnje, to ej njihov jedrni bizines, kanede, in naj ponujajo vsem trgovcem, država se naj fokusira na zagotavljanje ugodnega poslovnega okolja in pravne varnosti recimo, mali delaničarji pa naj kupijo delnice Wall Marta, če so res tak zagreti investitorji. Namreč, ko bo v SLO zapela prava konkurenca pa naše meso in mleko in kruh ne bodo dražji kot v Skandinaviji, bo slovenskemu potrošniku ostalo nekaj penezof za investirat, hehe, če pa država zaseže za pol meljarde EUR manj davko-paradavkov pa bo za investriat že kar konkreten denar. Deal?

Link

Ni komentarjev: