ponedeljek, 28. marec 2011

1152750 - recenzija JPD-jeve kolumne Trd pristanek

Đejpidi maestro,

Glede na to, da je duh in sporočilo tvojega prispevka pod črto sešteto pravo in se z njim strinjam, mi je nekoliko nerodno, da te moram okrcati.

Nisi namreč niti z besedico omenil, da so plače v Sloveniji za več kot omenjeni procent višje storilnosti v A, nižje. Četudi seštejemo stopnjo kolikor je višja storilnost v A in višja dodana vrednost v A in vpliv naše davčne banana republike, ki terja še več dodane vrednosti od naših podjetij, so slovenske plače še vedno (v povprečju) nižje kot bi lahko bile, če bi jih merili po storilnosti in dodani vrednosti. Reči hočem, da nisi zaobjel vseh jebačev, ki jebajo naše kure, a petelini to niso in jebenih jajc potemtakem pač ni.

Razlog za izštekanost plač je manipulacija, ki jo taista naša politika (komunistični boljševiški gospodarskoplanski alkimisti) izvaja za t.i. mizo socialnih partnerjev, ki je po vsebini dejansko miza socialne sramote.

Ni lepo, da tega nisi omenil, ker to sodi v sliko, četudi se mi zdi, da bo v tej krizi in po tej krizi ta miza počasi dobila prst frit, razen če komunisti ostanejo na oblasti, seveda.

Še nekaj je, kar si sicer bežno omenil, a nisi omenil nečesa drugega povezanega s tem.

Namreč, ti omeniš davko-prispevkovni absurdno visok harač na prihodke iz dela, ne omeniš pa, da so kleptokamariljniki te peneze dobesedno neposredno skanalizirali zamonskim kartelnim klanom - beri ukradli.

Ukradli pomeni, da te penezi v resnici niso bili porabljeni za realno kritje "zelo visokih" javnih odhodkov. Mislim, ja, tam so poniknili, ma državljani za to niso nič dobili, zato je naivno govoriti, da je treba nižati porabo, ker je procent ukradenega proračuna v primerjavi z realno potrošenim tako velik, da je vprašanja če ukradeno ne presega realno javno potrošnjo.

Zdaj pa k bistvu. Nekoč sem tu na forumu prikazal dejansko plačo dveh zaposlenih v mednarodni korporaciji, ki zaposluje v SLO in CRO.

Plača visokokvalificianega prodajalca je 100k EUR letno pri 100% doseganja plana.

Gre za industrijo in delo teh dveh prodajalcev, kateremu ti v članku rečeš "zelo visoka dodana vrednost". Višja od povprečne avstrijske.

Zaposleni v SLO je firmo stal cca 9k več sam je pa prejel cca 9k manj neto. Je pa imel plačano malco, prevoz in regres. Letno cca 2500 EUR.

Skratka, ko pogledamo neto izplen, je ta naš superzaščiteni zaposleni prejel neto 6500 manj, čeprav je kao zaščiten ko kočevski medved, oni hrvaški pa ne.

Moj mesiđ je - ne pomaga odprava malce, prevoza in regresa, če pa davko-prispevki nanesejo dodatnih 18 tisoč nad Hrvaško, ki je itakda druga največja davčna banana republika v Evropi.

Če bi namreč vse skupaj primerjal s Slovaško ali Estonijo bi razmerja bila takšna, da bi ta razlika bila cca 50+ tisoč EUR. In bi usranih 2,5 k efekta iz malce in prevoza in regresa bilo 5% od tistega, kar država uzurpira preko davko-paradavkov.

In še ena stvar je, dokler vsaj tiste polovice visečih na državni bagajni, ki jo je komunist Pahor priznal kot odvečno, ne odpustimo, nima smisla debatirati o ničemer. Ker nas oni tolk stanejo, mislim, te sinkeure nas tolk stanejo, da je nesmisleno preštevati fižolčke tipa malca, prevoz, regres.

Da se razumemo, ravno primer dveh mojih prodajalcev mi daja za prav, da je to z malco in prevozom in regresom fumis vaginalis in sem proti temu orodju za mazanje oči ofčicam. Smrdljiva, nečastna komunistična Đamahirija Slovenistan, svojim zaposlenim najprej v seštevku zaseže 600+ milijonov EUR letno preveč, potem jim pa milostno dopusti, da jim podjetja izplačajo cca 200 milijonov neobdavčenih malic, prevozov, regresa. Za podjetja je to jebeno otipljivih realnih 200+ mio bremena, za zaposlene pa pomeni to odpustek v višini 100 milijonov davko-prispevkov, torej so zaposleni še vedno v minusu cca 500 milijonov.

Veliko bolj normalno in pošteno bi bilo, da zaposlenih teh 600 milijonov dobijo, pa si sami plačajo malico, regres in prevoz. Bili bi 500 milj v plusu. 

Ta država ima samo eno pot, ne ve se pa kdaj se bo na sceni prikazal pogumen državnik, da to izpelje navkljub agresiji vseh od volkov do ovac in pastirjev: 

(1) Pol ljudi, ki visijo na javni blagajni odpustiti in od preostale polovice terjati, da se v ničemer ne pozna na servisih države, ko ona polovica odide na zavod od tam pa postopoma v gospodarstvo.

(2) EDS 20% z mehanizmom nenehnega nižanja, ko bo gospodarstvo raslo. Prag obdavčitve 18k bruto. Da se vso našo revščino izpusti iz obdavčitve. Da nihče ne plača več davka kot zdaj.

(3) Prispevki dobijo plafon. Ker plafon že imamo na pokojninskih rentah in na zdravstvenih benefitih.

(4) Izvede se prava poštena reforma PAYGo in to tako, da se novi zakon aplicira na kontribucije od dneva uveljavitve in ne za nazaj. Uvede se prave osebne račune a la v Chileju in se prelivanje iz PAYGo v socialo oz. kamorkoli z zakonom prepove. Pokojnina postane končno "kakor si kontribuiral tak polučiš". Amen.

(5) Proračun se do pičice natančno prečisti in se ga zminimizira.

(6) Sociale bo kolikor si jo lahko privoščimo glede na prilive v proračun ob maskimalno 20% EDS.

(7) Zadolževanje države se z ustavo prepove. Lahko se zadolžujejo izključno gospodarske družbe in fizične osebe. Država pa, jok brate odpade za naslendjih 1000 let dokler se balkanci ne odvadijo kleptoiditi sodržavljanom iz žepov.

Pizdeki belosvetski, ki se jim lušta država kot porok si pa naj fteknejo prsteka v anus in pojejo Kumbaya kaljektivno. To nacijo noben kurčev neodgovoren ali bebav politik več ne bo rinil v suženjski položaj. Amen išo raz!

Itd.

Skratka, ni mi všeč, da se tako pomebnih aspektov ne vmesti v takšne članke, zaradi česar potem ne čudi, da levičarji in "levičarji" in vsi drugi rentarji skočijo v luft in žlobudrajo o neo-liberalcih brez duše.

Bodimo fer in nepristranski v javnem političnem diskurzu, ne dajajmo pizdekom argumente kritike v roke in povod za konfrontacijo kjer je ni treba, pa se bomo lažje razumeli.

PS 

Tiste, ki se jim je zdelo da je 100 tisoč novih nezaposlenih, ki bi nastali v primeru, da se odpusti ona odvečna polovica, ki jo je identificiral celo boljševik Pahor, pa so nam pred leti, ko je to omenil Mićo, krilili z ročicami in slikali armagedon, želim opomniti, da se nam je to ravnokar zgodilo samo od sebe, spontano takorkeoč, kot posledica naših nenaravnih incestnih koitusov, in se trend neustavljivo nadaljuje.

Edini zajeb je, da so brez dela ostali napačni.

Ker požrešna rentarska mafija ni hotela odpustiti sinekurcef, ki so se grmadili kot usedlina po vsakem mandatu, ker niso hoteli odpustiti svojih plačanih volivcev na sinekurah, ker so nadaljevali pleniti, podmiziti, kartelirati, so brez dela ostali v gospodarstvu, kar je dvojni negativni učinek. 

Trga in investicijskega svetovnega kapitala se ne da nategniti. Če se pizdeki igrajo male bogove in grmadijo sinekurce namesto produktivnih, pride prej ali slej kazen. In naša kazen je čedalje bolj otipljiva. Komunisti pa še kar insistirajo na svoji rentarski zajedalski doktrini, plenjenju, podmizenju, itd..., kar je še takšnih žepotrpnih praks, ki kanalizirajo iz žepov ustvarjalcev v žepe onih, ki nezasluženo črpajo iz državne blagajne. 

Celo pokojninsko reformo so oblikovali tako, da se rentarska praksa obdrži. Ne odpovedo se svojemu Socializmu 2.0 za nič na vsetu. Raje celo državo pustijo zgrmeti v prepad. In naciji celo grozijo, češ "It will be communist way or highway". Armagedon nas res čaka, če ne reformiramo, ma reformirati moramo, kot sem elaboriral, torej v nasprotno smer od komunističnega poskusa, da komunistični virus tako zmutira, da lahko preživi in se posledično v celoti obdrži rentarski komunistični sistem. Auuuuuuuu. Grejt sakses!

Ker pač mislijo, da izrabljani nimajo moči to ustaviti. Bomo videli, bomo videli. Tudi Mubarak in Ghadafi sta razmišljala podobno.

Link

Ni komentarjev: