nedelja, 13. marec 2011

1132637 - koga bo še zanimala Slovenija, ko pa smo jih nategnili pri Mečkatorju

Michal Potyra, Unicredit , Poljska: "Prepričan sem, da bi bilo ob prodaji večinskega svežnja delnic Mercatorja kupcev veliko. Ali zasebnih skladov ali pa kupcev iz panoge. Najbrž bi ob prodaji večinskega deleža pritegnili tudi katerega od velikih svetovnih trgovcev. Dejstvo je, da Slovenija v tujini še uživa precejšen ugled in to bi lastnikom pri prodajah najbrž koristilo. Če so podjetja zanimiva, bi svežnji delnic prav gotovo našli kupce: denarja je na trgu veliko."

He,he. Kak so zadeve že iz minimalne distance videti povsem jasno. Kitajci pravijo neki tacega: Za videti [resnico] bolj jasno, je včasih dovolj pogledati v drugo smer, [ali se odmakniti in pogledati na zadevo z distance.]

Pa normalno , jeboga Allah, da je zadeva čisto druga, če ima resen strateški investitor možnost kupiti 50% plus eno delnico. To je v Slovenistanu oz. BizAbsurdistanu kontaminiranemu sez štiblerijanskimi nazi-soc hlapi še zlasti ključno. Krucialno takorekoč. Conditio sine qua non. 

Če v državah z zares prostotržnimi transparentnimi praksami povsem varno lahko kupiš tudi zgolj manjšinski delež, v Slovenistanu tega ne smeš, ker boš peneze samo vrgel stran. Raje jih vrži v kaminski ogenj takoj. hehe. 

Evo recimo Krka. Vrh od vrha SLo gospodarstva in borze. Blućip takorekoč. Kdo naj kupi 10% Krke, če pa Miloš dobiček določa tak, da si sredinca porine v anus, pokaže vetru, izmeri hitrost in smer vetra, pokliče Golobiča, zapoje Hej brigade hitite..., potem pa pokliče računovodkinjo in ji naroči koliko naj bo dobička. Ko pa je na Spomenkin poziv treba "ustavljati desnico", pa malo penezof donira stranki in se usede na avtobus pa piči po Sloveniji agitirati za kompartijo. E!

Naši kompartijsko-nomenklaturni provincijalni "bizinesmani" bolehajo za kučanovsko-mencingerijansko-štiblerijansko travmo gospodarsko-kesnofobnih prodajalcev deleža v državnem ali para-državnem podjetju, ki jim iz žnabel nenehno bruha stavek "raje imam govno da je samo naše, slovensko, kot torto, ki jo delimo z drugimi". 

Sicer pa je iz debat o uvedbi obvezne delitve dobička, debat o seljenju proizvodnje v tujino in naše zakonodaje jasno videti, da je njihov koncept podjetništva ta, da so vsi lastniki tudi domaći, na svetu samo zato, da puknejo svoje prihranke na mizo, ustanovijo podjetje, katerega poslanstvo je polniti državno skupnoskledo z davki in prispevki ter zaposlovati tlačansko rajo, ki pa tudi ima eno samo poslanstvo - polniti državno skupnoskledo in rintati do smrti za po komunistih zmanipulirano netržno bruto mezdo, ki je prav tako po komunistih frizirana z drakonskimi davkoprispevki.

Skratka, poslanstvo vseh v gospodarstvu je, po njihovem, biti kolešček v kučanovsko-mencingerijansko-štiblerijanskem projektu t.i. soacializma dva pika nula, vsebinsko seveda državnega kartelno-fašističnega kapitalizma in nasilne uravnilovke plebsa v enaki bedi za vsako ceno. Sistema, v katerem centralno rolo ima kompartijska nomenklatura in njene falange javnih uslužbencev - vazalov kompartijske nomenklature. Vsi drugi so pa marginalne figure v službi tega svetega kučanovskega poslanstva.

V tem kontekstu si oni domišljajo, da bodo iz tujine k nam drli trgovci z novci in kupovali manjšinske deleže v njihovih etato-kartelnih kolhozih pod pogoji, ki jih diktirajo oni in z nadaljevanjem upravljanja, ki ga izvajajo vojščaki-nameščenci kompartije, člani nomenklature nastavljeni od rdeče politike.

Seveda, seveda, toti ameriški Warburg Pincus komaj čaka, da bi nekam v jamo vrgel gore penezof, ki jih bo potem kučanovska uprava "investirala" in podmizno kanalizirala, brez da bi priigrala ustrezne koristi za [vse] investitorje/lastnike, svoje maziljence mazilila podmizno na drugačne netransparentne načine, hehe, največja vrednota ji pa bo reči, da dobička ni, ker bojda investirajo naprej. Auuuuuu.

Tako smo prodajali tudi Telekom. Kamarilja je doma napihnila TLSG na 500 EUR in po etru se je razširilo hlastanje po prodaji s premijo po 600. Ko je DT ponudil 320 in sesul 9 idiotskih štiblerijanskih dodatnih utopično-nazi-interesnih absurdnih zahtev tipa - "Novi lastnik bo še naprej kupoval od Iskratela, karkoli pač bo le ta imel za ponuditi in to 20% več vsako leto", se je računica požrešnih štiblerijancev sesula v prah kot izsušen grad iz mivke na vrelem poletnem soncu. Danes je TLSG koliko že? €84! Bil je pa tudi že nižje. Grejt sakses! Auuuuuu! Qe provincijalni alkimisti y bogamy kabalisti tudi. Borzne butale par excellence.

Samo srečo imajo toti naši nazisoc nomenklaturniki, nesrečo pa mi potrošniki in državljani, da se za naše mikro rofte nihče od pravih trgovcev in pravih operaterjev in pravih bank in prvoklasnih investitorjev y bogami iz primerov Apple in Microsoft in Cisco vidimo, da tudi prvoklasni proizvajalci ne zanimajo. Sicer bi bilo hitro konec štiblerijanskih ksenogospodarskih, nazisocailističnih in etato-kartelnih orgij v zaprtem roftarskem čebru v katerega kučani, mencingerji, mramorji, štiblerji et consortes prdijo svoje nazi-socialistične izolacionistične kontaminate in se patetično šopirijo kot petelinčki na svojem roftarksem kupu gnoja.

Po propadu prodaje Telekoma recimo, bi DT, če bi ga trg zares hudo zanimal, a ga ni, hehe, prišel, ustanovil DT d.o.o., alpa za hitrejši start kupil Tuša ali koga še manjšega in z normalno konkurenco na trgu kot črna luknja v rekordno kratkem času posesal kadre in kupce od etato-kolhozniškega Telekoma. Pa bi bilo "počil je lonec in potemkinovske pravljice je konec". 

Ma, jebiga, DT preprosto ni zainteresiran za ta drobiž od bizarno netransparentnega trga, ki mu tam doli v temačni tvajlajt coni rdečega podmizja vlada nekšna politična kartelna fašisto-mafija; Trga v velikosti enega ali dveh predmestij srednje velikega EU-megapolisa. Tako kot zares ni zainteresiran niti Wall-Mart in podobni. In nomenklaturniki to ne le vedo, proaktivno se trudijo, da bi tako tudi ostalo. Na zdravje Absurdistan. Pa domaće kupujte. Pri najboljšem sosedu, seveda. Razen kadar vam promotorji domaćega naročijo, da riba ima biti Calvo. hehe.

Link

Ni komentarjev: