torek, 1. januar 2013

1940769 - e-enfrice o stvareh, ki odvračajo tuje investitorje

Meni se zdijo ljudje, ki se tako radi vpičijo v plačano malico in potne stroške nadvse groteskni. Le zakaj bi se tuji delodajalec upiral plačilu teh posebnih slovenskih stroškov, če pa za trikrat manjši denar kot doma, tukaj praviloma dobi enakovredno ali boljšo delovno silo.

Izjema so ekonomisti, pravniki, zdravniki in univerzitetni profesorji kot manjvredna in umsko zaostala delovna sila v primerjavi z zahodno. Pri vseh ostalih delavcih pa ima tuji investitor, ki prične z delom v Sloveniji, pri posamičnem delavcu trikratni dobiček v primerjavi z dobičkom doma, minus malica, potni stroški in posebni stroški države. In pri slednjih se šele prične problem. Ti so namreč tisti, ki jih tuji investitor ne more prebaviti. Slovenske države tuji investitor ne more prebaviti, ne pa malice in potnih stroškov delavcev.

Slovenski delavci naredijo toliko kot zahodni ali še več. Problem je v tem, ker jih poltični in psevdoekonomski idioti vodijo, problem je v tem, ker srednješolsko izobraženi zdravniki svoje paciente ubijajo kot po tekočem traku, problem je v tem, ker idioti, ki banke vodijo, v celem letu niso sposobni spraviti skupaj en procent kapitalskega dobička, problem je v tem, ker prismojene sodnice in tožilke ne obvladajo prava in ne znajo ne tožiti in ne soditi,...

Ko tuji investitor vidi, da bi Amerika potrebovala skoraj 14.000 poslancev, če bi hotela zadostiti slovenskim poltičnim kriterijem, se seveda vsak umakne. V tako humeinijevsko državo oblasti politikantsko-ideoloških ničet, nihče noče. Oblast v Sloveniji nima pojma, kako se v svetu biznis dela. Kam bi pa v tujini prišli, če bi vsakega loleka iz druge države, ki bi pri njih nekaj rad naredil, sprejmala kar po dva najvišja funkcionarja države. Kaj ti naši bedaki ne razumejo, da je to smešno. Da je smešno, če predsednik vlade recimo ureja zemljišče tujemu investitorju. Ali da mora tuji investitor predsedniku valde ali ministru razlagati, kakšno delavnico bo v Sloveniji odprl ali naredil. Seveda, če se ima kaplarsko izobrazbo, se tega ne more vedeti. In še marsičesa drugega, ne.

Zlasti pa tuji investitor ne prenese vlade, ki krši pogodbe, napada demokracijo in favorizira osle v upravne odbore državnih bank, kot to dela Janševa vlada.

Link

Ni komentarjev: