četrtek, 17. januar 2013

1966476 - kdaj Ljubljana ne bo več provincialna kasaba

[Valuk]
Z vstopom Hrvaške v EU bo Slovenija postala popolnoma nepomembna obskurna država. Ikea, Ryanair.. to je le vrh ledene gore. Zagreb bo Ljubljano povozil na celi črti, da nam ne bo nič jasno.

Psihologi pravijo, da si je za pričetek zdravljenja najprej treba priznati, da imaš problem, hibo, ali pa na primer toti sindrom provincializma.
Kitajski pregovor pa pravi: "za videti jasno, oz jasneje, je včasih dovolj pogledati v drugo smer". Zlasti, če si do tedaj samozaverovano zrl sebe in si pel nekšno doriangreyevsko pesmico, katere refren vsebuje "...sliko svojo ljubim"

In ader wordz, prej si Ljubljana prizna, da je obskurna komunajzarska provinicalna kasaba, v kateri je medijem največji dogodek poročati kaj je na koti Slhašćićarna gagal kratkonogi komunistični vožd, prej bomo stopili na pot ozdravitve in se nehali samozaverovani vase brez listnice duvati, da je Lublana najlepš mest na svet, nje, najpravičnejša socjalna država, z najbolš šolstvom, nje, narlepš đamahirija katere komunisti so od vseh kobajagi narlepš "sestopili", nje in to pa to. Ma, zgodba o usoehu, bre.

Ljubljana oz "ljubljana" mora doumeti, da je provincializem stanje duha in nima veze z visoko in nizko gradnjo niti ne nujno niti baš vedno ni pogojevano s številom prebivalcev.

Kar pa zadeva Ikeo in podobne zadeve, vse dokler se pri nas tako pokojni Bajuk, kot njegov komunistični pandan Mramor kurčita na presici, da pri nas davki in prispevki na prihodke iz dela niso problem, bo Ljubljana in Slovenija žnjo, pač obskurna komunistična kasaba, ki se ji normalen svet tiho izogiba.

Link

Ni komentarjev: