sobota, 5. januar 2013

1945578 - alek14 in e-enfrice o podalpskih fiskalnih zablodah

[alek14]
Vidim, da ne razumeš za kaj gre.
Kitajci, Indijci, Slovaki, Bolgari, Romuni, (pa tudi že primorani Grki, Španci, Portugalci) ponujajo (nekv.) delo za 300€/mesec. Naši nekv. delavci (večina delovne sile v SLO) imajo na voljo brezposelnost ali 300€ na mesec. Kdor jim bo plačal več kot 300€ bo nujno bankrotiral (izguba konkurenčnosti). Alternativa so seveda podjetja z inovacijami in s superiorno tehnologijo (npr. Nemčija, Avstrija, Švica, ZDA...). Ker pa so inovacije pri nas praktično prepovedane, se čim prej navadite na 300€.

Po drugi strani pa skušaj razumeti, da podjetje, ki dela z zastarelo tehnologijo in mu na prostem EU trgu konkurirajo zgoraj našteti narodi z enako zastarelo tehnologijo, naš delavec pod nobenim čudežem ne ZASLUŽI več. Razumem, da je to za udobno življenje premalo, a plačilo za delo ni odvisno od potreb posameznika temveč od iztržka od njegovih izdelkov.

Naši sindikati so se zelo potrudili, da so zjebali tehnološko sposobnost Slovenije in bodo sedaj primorani požreti izjemno nizke plače.

Ne samo sindikati, na tak način so se trudili vsi po vrsti, kolikor jih je participiralo pri slovencljasti oblasti, mimo oblasti pa se tukaj itak ni nič zgodilo, ker je ta bila tako komunistično-fašistično penetrantna, da se to ni moglo.

Ne samo naš, amapk tuj denar, je ta oblast zajemala z velikansko preveliko žlico in pri tem fantazirala, da je naše kao intelektualno delo zelo veliko vredno. Vendar, v primerjavi s svetom, je v tej državi edino manualno delo bilo nekaj vredno, delo slovenskih intlektualcev pa je že 20 let praktično brez vrednosti, kljub temu da je požrlo ogromen del BDP in seveda tudi glavni delež tujih kreditov, ki so šli ali direktno v povečano porabo ali v zavožene ali nevitalne investicije. In to je bistvo problema.

Slovenija mora TAKOJ drastično znižati plače državnih uslužbnecev in drastično skrčiti njihovo število, kajti realnost je že tukaj. Dokapitalizacije, ki se trenutno vršijo, so samo privid. Že čez pol leta bo spet stara situacija in vprašanje je, koliko sedanjih ponovotev je še na voljo. Verjetno, nobena.

Mi nimamo kitajske realnosti, mi imamo realnost kitajske nekvalificirane sile, s tem da se med nekvalificirano silo pri nas mirno lahko uvrsti tudi naše kao intelektualce. Slovenija ima grmado ekonomistov, pravnikov, profesorjev in sociologov, ki so v tujini v najboljšem primeru lahko samo trgovski pomočniki, skaldiščniki ali pomivalci posode.

Pravzaprav gre za narobe svet, saj je delo slovenskega intelektualca na svetovnem trgu vredno toliko, kot delo slovenskega manualca. To korekcijo je treba čimprej opraviti. Ne more šef NLB, ki ni drugega kot zanikrna hranilnica, imeti večje plače od predsednika upravnega odbora Bank of China.

Celotna slovenska neprivatna plačna razmerja so smešna, patetična in grozljiva in jih je treba čimprej drastično zmanjšati, preden družba razpade. Po drugi strani pa je treba privatni sektor drastično davčno razbremeniti. Vlada, ki naj bi bila desna, pa ravna ravno obratno. Nastopa kot čuvar birokratizma, hkrati pa onemogoča nastajanje privatnega tehnološkega in finančnega sektorja.

Tako se drvenje proti grškemu scenariju samo še pospešuje. Na vsak način, kakor koli obračamo, so dejstva tukaj in na dlani. In dejstva pravijo, da so politiki povzročili situacijo, v kateri delo slovenskega človeka ni nič več vredno. V resnici niti ni šlo za delo v smislu kreacije, ampak samo za administriranje manipulacije in pobiranje razlik, ki so pri tem nastajale. Ta gnidasti sistem uničevanja privatne lastnine v njeni genezi se je dokončno izpel in niti z uvozom tuje akumulacije in njeno takojšnjo porabo ne more več preživeti.

Link

Ni komentarjev: