ponedeljek, 28. januar 2013

1983392 - komentar nekaterih protikriznih nasvetov

Dobro je, da se pojavljajo med predlaganimi rešitvami zadeve, kot so "znižanje davkov in prispevkov", odprodaja državnih kolhozov in neposredne tuje naložbe ter pravna varnost.

Jaz pritrdim, da je ključ, da se formalni zakonski okvir takoj spremeni in odpravi reketarska-roparska logika poveličevanja prerazdeljevalnega rekata v škodo ustvarjanja. Ravno to je v bistvu gorivo za vse zlo v Sloveniji. Saj se s pomočjo tega mehanizma od ustvarjalcev dobrin in keša ekspropriativno reketarsko, potom zlorabe ugrabljene države, zasega prihodek - premoženje, ki za kamuflažo najprej roma v državne kašče od tam pa kartelnim plenilskim klanom, sinekurnikom in številnim uživalcem neupravičenih benefitov. Skratka, ta mehanizem dovaja gorivo slovenskemu državnemu zločinovanju in orgijanju. je neke vrste idelan pralnica naropanega denarja z državno licenco in z državno asistenco ukradene države v rokah plenilskih komunističnih mafijskih klanov.

Drugi tak mehanizem so državni kolhozi, ki so po eni strani pot po kateri komunistične-reketarske mafijske kohorte nadlaljuje uresničevati svoj državni kapitalizem alias "socializem", po drugi pa so del taistega mehanizma ropanja omenjenega v prvem odstavku. 

Namreč, te kolhozi so že 22@45™ v seštewvku pod črto v kroničnih izgubah oz v "izgubah". Tista realna izguba nastaja zato, ker se na življenju nenaravno in nasilno vzdržuje kolhoze, katerih poslovni model ne funkcionira in bi morali v stečaj, kvazi "izguba", včasih v de facto monopolih, pa nastaja zato, ker omenjene mafijske nomenklaturne kohorte in klani po tej poti izčrpavajo denar od davkoplačevalcev, saj smo te kolhoze ves čas dokapitalizirali in sanirali in na sto načinov dojebavali, ni važno, važen je rezultat pod črto in ta je, da je nastajal kronični minus, ki se je za vzdrževanje kolhozov na življenju dovajal iz davkoplačevalčevih žepov.

V V seštevku teh dveh mehanizmov imamo de facto reinkarnacijo socializma enapikanula. Vred z reinkarnacijo nomenkalture, ki je danes vtelešena v dveh skupinah oz formah, eni so še naprej politični guzonje, njihova bratovščina so pa rdečebaronski tajkuni in žnjimi v kohabitatu delujoči drugi priložnostni roparji.

Seveda se je nekdo dotaknil še tretjega problema - pravne varnosti. Sicer samo v zvezi s poslovanjem podjetij. Za popolno definicjo seveda rabimo reči, da je treba nemudoma storiti konkretne korake da tožilstva, policija in sodnija delajo svoj posel kot se zagre.

Link

Ni komentarjev: