torek, 1. januar 2013

1940767 - glavni kriterij za proglasitev liberalca

[jani639]
govor je bil o liberalnem,ne o davkih in prispevkih...

Ehhh, Jani, kaj si ti bleknil in ostal živ.

Davki so alfa in omega in temeljni kriterij za razlikovanje političnih doktrin in programov.
Davki so vse.
Davki so začetek in konec države. Država in skupno življenje v državi z drugimi se meni pri pobranih penezih začne in neha.
Davki so začetelk in konec in temelj in podstat moči. In kjer je moč je tudi donos do svobode ljudi. In kjer je svoboda je tudi preizkus liberalnosti.

Mene debata o drugih, nedavčnih aspektih in razlikah med političnimi sistemi, sploh ne zanima mimo davkov oz po hierarhiji me naprej z utežjo 99% zanimajo davki in prispevki.

Zame država Slovenija in skupnost države Slovenije in skupnost dežele Slovenije in nacija Slovenci niti malo niso zanimivi mimo davkov in prispevkov.

Zato je meni celoten liberalizem, komunajzerizem, desničarstvo, levičarstvo, čisto vse vsebovano izključno v davkih in prispevkih in trošarinah in drugih penezih, ki se jih po mamici državi prisilno zasega domnevno izključno zaradi zadovoljevanja skupnih zadev vseh članov skupnosti.

Zato se za mene osebnost in lastnosti vsakega politika in vsake stranke in vsaka doktrina in vsak politični program preizkusi najprej na odnos do davkov in prispevkov.

Kakorhitro sem kontent glede davkov in prispevkov, lahko vse ostalo prepustim v skrb civilni družbi, pevskim društvom in društvom kmečkih žena. Povsem brezskrbno.

Če pa pri meni nek politik, doktrina, program, stranka pade na davkih in ali prispvkih, me njegov kobajagi brezhiben liberalni odnos do pedrov, njegova skrb za sočloveke, njegova zelenost oz. ekološkost, njegova umirjenost med debato, vse to me niti malo ne gane, kajti zame je vsak pezde, ki zagovarja progresivne davke na delo in ali procente davka nad 20% in ali bognedaj v paketu s tem še neokapičene prispevke torej reket,...

...fašist, hajduk, ropar, Fritzl, prevarnat in zločinc. Vse v enem.

Štekamo?

Kako je lahko nekdo liberalec, če pa izvaja tovrstna antinarodna zlodela in apartahid in diskriminacijo in plenjenje oz. sistemsko ekspropriacijo, ki je ultimativna obliak ataka na svobodo človeka? Kako je lahko nekdo liberalec, če se tako spravi na temeljno svobodo ljudi do zasebne lastnine?

Kako je lahko nekdo liberalec in demokrat, če se spravi nad premoženje ljudi? Kako je lahko nekdo loiberalec, če se spravi reketirati narod s pomočjo atributov ugrabljene države, čigar represivni aparat se zlorabi za nasilni zaseg reketov in za davčno diskriminacijo in aparthaid?

Bolio mene kurac, da je Borut Pahor domnevno liberalno razpoložen do pedrov in pasjejebcev, če je pa fašisto-hajduška mafijska reketarska spaka in ropar, ki odvisno zaposlenim na njihove prihodke vsili edine progresivne davke v sistemu in to v absurdno in drakonsko visokih procentih in ob absurdno nizkem davčnem izvzetju in pragih.

Mene niti skakljanje komunističnih zombijev po lažgošah ne bi nič kaj preveč ganilo, če bi davki v tej deželi bili omejeni na 20%, če bi zadolževanje države bilo ferboten, če bi vsi davki na prihodkovni strani bili za vse tipe prihodovlacev in dohodkov enaki, flat in v enakem 20 in manj procentu in če bi prispevki bili okapičeni na prihodke do višine 3000 EUR na mesec.

In če država tem zombijem ne bi letno dala iz proračuna 7 milijonov da si organizirajo te njihove zombi orgije, kjer en del naroda ščuvajo proti drugmemu delu istega naroda.

Kakorhitro bi to s penezi bilo uerejeno, bi meni privat skakljanje teh zombijev, ki ga seveda ne bi smela prenašati nacionalka, temveč rumeni mediji iščoči atrakcije in plešočih medvedov, bili preprosto bizarni in ultimativno patetični. In jebalo se bi meni kaj oni mislijo in gagajo. Pustite naš davkoplačevalski tošel nedotaknjen, pa se idite svoje orgije po lažgošah. Za posilstvo bullmastifa alpa magari mešančka- slovenskega avlijanerja, pa lepo liberalno umirjeno in civlizirano in demokratično - puk kazen po zakonu, pa je. Za kocko v policistovi hlavi takisto! Težko li je?

PS
In verjemi mi, komunjare tipa Kučan, Lukšičašenko, Virant in drugi skupnoskledarji-reketarji tipa Janša in Andrej s Štajerske bodo izgubili voljo do politike in vladanja in opredeljevanja in zatrjevanja, da so levi, desni in liberalni, tisti trenutek, ko jim iz lopovskih tac zbiješ vun davke nad normalo in prispevke čez kapico. Vidiš? Davki in prispevki so vse!

Kakorhitro bi nam tovarišica DobraVila™ s pomočjo čudežne palice darovala to, bi vsi oni nenadoma zapustili politiko. Ker jih ne bi zanimalo. Ker tudi njim je, tak kot meni, vsa politika skoncentrirana v javnem denarju, le da ga jaz zgolj po prisili kontribuiram, oni pa iščejo način kako se bi ga dalo zamegliti oz ukrasti ali za svoje privilegije porabiti.

Mimo tega jih pa vladanje sploh ne zanima. Kar je žalostno, kajti v demokraciji in v sistemu vrednosti pravega državnika, vladati pomeni v roku mandata služiti skupnosti, v zameno zgolj za čast, da se zadeve dogajajo po zamislih konkretnega politika - državnika - rulerja. A tega naši pizduni sploh niso sposobni zapopasti.

PPS
Nekoč sem v taksiju na poti na letališče bral Moscow Times in tam vzrl takšno vprašanje, ki ga je vrli žurnalist zastavil nemškemu izdelovalcu custom oklopljenih mercedesov, bemflnov, audijev in rollsov: "Ali svoje avte z oklepom prodajta samo poslovnežem in politikom - državnikom, ali tudi mafiji?". Buuuuhahaha. No, tvoj stavek o davkih je natačno iz enakega arsenala kot to naivno vprašanje. Ki aludira, da so mafija neki tam zli duhovi iz neznanokje, in ne ruski "biznismeni" in "državnikI". Oni Švabski fabrikant mu je pa mrtvo hladno odvrnil: "Izključno poslovnežem in politikom, seveda". Hehe.

Link

Ni komentarjev: