četrtek, 3. januar 2013

1942619 - e-enfrice o perspektivah vzhajajočih gospodarskih velesil, EU in Slovenije

Toliko neumnega opletanja na enem mestu težko vidiš. Evropa je šele z ustanovitvijo Etona spet pridobila sposobnost vladati svetu. Od izgube Aleksandrije je živela na pokopališču duha in šele oster etonski trening elite jo je spet dvignil nad vse druge. Vendar pa je angleška elita izredno drago plačala tehnološki razvoj, ki ga je generirala. Kakšna je bila ta cena, se je videlo šele z vzponom Amerike.

Kitajska je dokazala, da je obdobje nekaj desetletji premalo, da bi tudi največji idioti lahko izničili genezo neke civilizacije. Zato Kitajska napreduje kolosalno, tako kot nihče drug na svetu. In vendar je to šele začetek. Sedaj je očitno na vrsti avtomobilska industrija. Do leta 2015 bo Kitajska porazila vsa evropsko avtomobilsko industrijo, razen nemške, češke in ruske, ki pa bodo vseeno precej prizadete. Popolnoma pa bodo Kitajci iz svetovnega tga izrinili francosko in špansko avtomobilsko industrijo. Tako bodo recimo Peugeot, Citroen in SEAT pristali na nivoju, kot je recimo Crvena Zastava.

Ta razvoj je izjemnega pomena tudi za Slovenijo, saj pomeni, da bodo slovenski podizvajalci že v kratkem zaslužili pol manj kot sedaj. Namesto za Nemce bodo pri nas sicer lahko delali za Kitajce, vendar za pol manjši dohodek. Nemci pa bodo odreagirali z repatriacijo obratov in služb.

Za tekstilno industrijo torej v Sloveniji sledi kolaps predelovalne industrije v roku treh let.

Ne samo, da Turkovič nima pojma o čem piše, ampak tudi vlada ne ve, kaj dela. Davčno obremenjuje tisto, kar bi morala razbremenjevati, saj je to edino, kar bi v kratkem času prineslo dohodek. 50 procentno obdavčevanje najvišjih dohodkov je popolna neumnost, saj nihče ne bo ustanavljal novih tehnoloških pdojetij. Sedanja kao tehnološka podjetja v Sloveniji pa so pred propadom, saj 50 procentnega zloma cen v naslednjih treh letih ne bodo zmogla.

Evropa je svoj zagon izgubila že po prvi svetovni vojni in ne bo nikoli več supersila. Sploh pa to velja za EU. Združene države Evrope so samo pobožna želja niti ne tako mnogih. V glavnem le tistih, ki živijo v svojih fantazijah, tako kot Turkovič. Resnica je ravno obratna. Evropa, in z njo na enem od prvih mest tudi Slovenija, je obsojena na degradacijo. Ponovila se bo predetonska zgodba. V celotni Evropi bo le nekaj tradicionalnih regij razvitih, vse ostalo pa bo prej revščina kot ne. Bogastvo pa bo koncentrirano v Ameriki, na Kitajskem, v Rusiji, Indiji in Avstraliji.

Zanimivo bi bilo videti, kdo in koliko Turkoviču nakazuje za nasvete, ki jih daje.

Link

Ni komentarjev: