ponedeljek, 14. januar 2013

1959778 - "smoter" državnih podjetij komercialne narave

E si zakompliciral.
Rešitev je simpl ko pasulj - Državnih podjetij komercialne narave ne sme biti. Pika.
Za državne inštitucije in državna podjetja, ki opravljajo temeljne servise državljanom, ki so seveda nekomercialne narave, pa se uporablja centralno državno pravno službo in je najemanje zunajih odvetnikov in podobnih zunanjih storitev ferboten. Amen.

PS
Državna podjetja izven horizonta temeljnih servisov državljanom, to pomeni vsako državno podjetje komercialne narave, so komunistična pogruntavščina za podtalno nadaljevanje državnega kapitalizma in s tem skupnoskledarstva in kumunajzerizma z drugimi sredstvi.

Takšna državna podjetja so tudi nelojalna konkurenca lastnim davkoplačevalcem. Pri nas so vsa takšna podjetja, katerih vrednost naj bi bojda bila cca 10 miljard, ves čas od leta 1945 pa do danes vsa skupaj pod črto proizvajala izgube, zaradi česar se država nenehno zadolžuje, pa so nam ta moment zadolžene že bodoče generacija, ki se bodo rodile leta 3000, četudi se bi danes nehali zadolževati.

Zakaj? Zato, ker so ta podjetja namenjena izključno orgijam in zlorabam nomenklaturnih nazi-socialističnih oligarhij in nomenklatur. Drugega namena, smisla in smotra takšna podjetja nimajo in ne morejo imeti.

Na primer, če danes ne bi bilo državnega Telekoma, bi Tuš, Simobil in T-2 povsem lepo zadovoljevali trg, pa še bolj bi bili stabilni, ker bi vsak imel bistveno več odjemalcev kot sedaj. Če bi ga pravočasno prodali, bi danes na našem trgu imeli še Tier 1 operaterja, ki ga zdaj nimamo.

Če danes ne bi bilo NLB, NKBM in državnih bank vobče. bi preostale nedržavne banke še bolj zadovoljivo pokrivale trg.
Itd. Rezultat bi pa vendarle bil tak, da davkoplačevalcem ne bi bilo treba pokrivati izgub, ki nastajajo v teh kolhozih zaradi zlorab in kraj.

Link

Ni komentarjev: