ponedeljek, 28. januar 2013

1983159 - bc123a o dvojnih merilih glede pravice do zborovanja in izražanja

Iz clena je jasno viden namen zakonodajalcev, da ne omejujejo sestankovanja politicnih zdruzenj, kakrsnakoli ze organizacijska oblika. Ce ob tem vztrajas, da bi morala biti okrogla miza prijavljena na ministrstvo, moras biti res trcen. Ne vem, ce so formalno organizirani kot drustvo, vendar je dejstvo, da je ideja, da se okroglo mizo prijavi na upravni enoti, cisto bolana.

Medtem ko lahko fejsbukarji kar ulice zapirajo brez prijave shoda... lepo to, ja.

Mislim, se enkrat poudarjam da tu levi in desni debili iscejo izgovor za odkrit fizicni spopad, po drugi strani pa ne morem na motenje tiste okrogle mize v Mariboru reagirati drugace kot z - gnusi prekleti nedemokraticni. Pustite folku da se v miru pogovarja, ne pa da je treba s parolami napasti recimo izjavo, da smo v bili v socializmu vsi revni (kar so naredili tisti kreteni, ki so vdrli v mariboru na okroglo mizo).

Ce bi se zgodil eksces v obratni politicni smeri, bi bila v sloveniji na nogah cela medijska scena, policija bi popisovala "fasiste" in tako naprej.

Dejansko cloveka skrbi, ko so eni debili tako prepricani v svoje (napacno!) prepricanje, da hocejo fizicno prepreciti drugemu, da bi izrazal svoje mnenje.

Link

Ni komentarjev: