torek, 1. januar 2013

1941631 - o "potrebnosti" državno - kolhozniških bank

Alternativa? Tuje in privat banke za katere država nima kaj drugače skrbeti, kot pa to, da zaradi garantiranja depozitov, striktno in brutalno uveljavi obvezne rezerve, zavarovanja in pozavarovanja. In to za vsak cent bilančne vsote banke ongoing, always and every time za čisto vsak jebeni cent deponiran v banki.

In ko neka privat banka zaradi neodgovornosti managementa omaga in zdrkne v prepad, država lepo iz tako zagarantiranih sredstev izvrši obveznosti kritja do deponentov in adijo Mare. Lastniki privat banke, ki so se šli hazard in so si privoščili tak management naj lepo spušijo bankrot in svoj kapital. Da bi vse privat banke v državi hkrati propadle? Not very likely, dude, ma četudi bi, poglejmo si v luči tvojega strašenja z blagovno menjavo, recimo toto Črno Goro. Imajo EUR za uradno valuto, čeprav niso niti v EU, niti v Evro coni. In, kot vemo, zaradi tega nimajo blagovne menjave. Si slišal za to?

PS
Jap, slovenski ovčjesučni deponenti bodo morali začeti razmišljati o riziku in višini kritja s strani države in bodo morali znati izbrati banko po kakšnem drugem kriteriju, kot po ovčjeslednem, ki ima en sam argument "...gnar mam v NLB, ker je to slovenska banka in je nazi-interes in ji ankol ne bodo dovolil propast". Yeahh, right. Hehe.

In komoditeta teh ovac naj bi bil problem, al kaj? A zaradi teh ovac bi mi kobajagi morali reševati banke? In to tudi privat in tuje? In kaj to sploh je sistemska banka v kontekstu EU, EU fiskalnih politik, Evrocone, Maastrichta in položaja naše narodne banke in komercialnih bank v sistemu EU denarja? Junouvotajmiin?

PPS
Da skratim - menim, da mi lahko mirno pustimo propasti vse tri državne in poldržavne bankokolhoze in hkrati tatralno ter ilustrativno pokažemo visoko iztegnjenega sredinca vsem ostalim bankam v državi, ter jim jasno sporočimo - In your little bankster bussiness you are fakin on your own, naša pravila in regulativa so pa striktni, dosledni in neomajni, pa kdor hoče naj izvoli. Noče nihče?! Fino, potem pot pod noge, obkrožajo nas tri države, v vseh so banke, odprimo račune in kartice v avstrijskih bankah recimo, kot nerezidenti, za Evre nam pa itak ni treba skrbeti, saj jih ne tiska nii naša narodna ntii katera od teh v nas delujočih komercialnih bank, nje.

Kreditiranje podjetij? Akrapoviču bo vsak dal kredit, tudi avstrijske banke, sjebanemu kolhozu Mercator pa zgolj nekatere banke, ibersjebanemu kolhozu Športni center Ješca in raznim nategunskim electam pa nobena banka, razen državni udbobankokoloz na ukaz iz Murglorja. In tak je tudi prav, sjebani kolhozi in sumljivi poslovni modeli je bolje da kreditov ne dobijo.

Kdo pa jih rabi? Če wanabe investitor-entreprener-kapitalist nima kapitala, niti vrhunske ideje vredne bankinega zaupanja, niti kakega patenta, niti poslovnega načrta, ki zadovolji kriterije bančnih standardov dobrih praks managementa rizikov pri posojanju, potem to itak ni biznis, temveč drkanje in iskanje načina kako bi koga ogoljufali, tak kot Jankovićevi ljudem niso plačali za izvedena dela in vgrajen materijal.

Link

Ni komentarjev: