ponedeljek, 14. januar 2013

1960092 - tako nekako bo izgledala inavguracija Šoltesove "tehnične" vlade

[anker]
Kardeljev vnuk se že vidi na čelu vlade

Mesec je Maj 2013.

Na koti Sljašćićarna-TV13™ je vse pripravljeno. Kamermani so zasedli svoje pozicije. Iz gruče "slovenskih žurnalistof" se izdvoji in proti mizi tovariša Njega™ v visokih štiklah odkoraka figura brhkega blont dekleta, ki se je ravnokar in brez zadrege, odločno še malo našminkalo in v žep pospravilo ogledalce. Kamera dekle spremlja, ko, pod lahkim krilcem, njene obline pozibavajo med približevanjem mizi,.... da, res je, uganili ste, to je Mojca Pašek Šetinc, ponosna komsomolka, ki je nekaj dni prej na Rožniku rajala z udeleženci slovenske 13.-te vstaje. Na prsih ima badge "Gotof je" Nahrbtu pa napis "Janša fertik.si - idi v Afstralijo delat KonzervativnoRevolucijo™"

Tovariš On™ se postavi v pozo dodatno prosfetljenega Dalaj lame in si na obraz nadene izraz, ki je nekje vmes med izrazom na obrazu antičnega velikega misleca upodobljenega v kot sneg belem kamnu z otoka Brača, prašiča, ki lula v lužo in Mona Lizinega misterioznega nasmeha.

Komsomolka Mojca pristopi k tovarišu Njemu™, ob katerem za mizo sedi še t.i. Kor murgljske centralne prelature, oz. tovarišija s konspirativnimi partizanskimi imeni: Brkać, Drbućko, SpomenkaOrleanka™, Lukšičašenko™ in himera Repirjevec™. Za okoliškimi mizami, v koncentričnih pol-krogih ke naprej v globino, po oddaljenosti od glavne mize zloženi po pomembnosti v nomenklaturi, sedijo še DrPejovnik, DrMramor in podobna rdečeglava slovenska solata, čisto na koncu v zadnjih vrstah pa Vilfan, Predin, Jani Kovačič, Đuro, Gojc in drugi UgledniKulturniki™ y bagamy Đurotova Tanja takisto.

Brhka komsomolka se milo nasmehne in izstreli: "Tovariš Bifši™ precednik, dovolite, da vas zdaj, ko smo zmagali, kličem tako, saj sem obljubila množici na Rožniku, da bomo zopet uporabljali ta topli naziv, "tovariš",...kakorkoliže, tovariš Bifši™ precednik, kaj menite o NovihObrazih™, ki so se odločili vstopiti v slovensko politiko in narodu ponuditi alternativo za koruptivne politike, ki so jih protestniki - udeleženci trinajstih slovenskih vstaj končno prisilili k umiku, ...eee...e...konkrento, kaj menite o tovarišu Šoltesu, ki je na zahtevo množice požrtvovalno sprejel mandatarstvo tehnične vlade?"

Tovariš On™ za trenutek obstane, da poveča dramatiko trenutka, zasanjano pogleda v daljavo, naredi svoj legendarni prežvek ter za nekaj časa pusti levo ličnico okroglega obraza vsločeno, kar deluje nekoliko navihano, nje™ in počasi odgovori: "Igor Šoltes je kredibilen® kandidat, ki ni politik, temveč strokovnjak®, ki ni ne levi ne desni...bla...bla...blah....in to pa to".

"Rekel ste, da ni ne levi ne desni, pa vendarle, če dovolite, sama sem prepričana, da so mu napredne pozitivne leve vrednote™ zelo blizu in da vsekakor in brez vsakega dvoma ni nazadnjaški - torej desni?!", zapoje blont komsomolka.

"Igorja poznam že zelo dolgo in ja, res je, če bi ga že morali politično opredeliti, bi lahko rekli, da so mu blizu vrednote kot so altruizem, solidarnost, človečnost, strpnost, poštenost in pripravljenost graditi družbo enakosti in enakopravnosti, brez diskriminacije marginalnih skupin. To so pa po drugi strani, če odmislimo sveto trojstvo in materterezo, same levičarske prvine in vrednote, kakor tudi vrednote borcev za svobodo našega naroda, partizanov pod vodstvom komunistične partije.

Če hočete, ja, na nek način gre za povsem jasno opredeljenega levičarja oz socialista in demokrata, čeprav ni član nobene stranke in je v tem smislu idealen za vodenje tehnične vlade v prehodnem oddobju dveh ali treh, morebiti štirih ali petih mandatov, ko se bo dogajala DrugaTranzicija™, med katero bomo sanirali devastacijo, ki jo je za seboj pustila zdaj že povsem artikulirana in prepoznana, ter uspešno razkrinkana KonzervativnaRevolucija™, kot jo je januarja to leto na Dražgošah poimenoval in formuliral naš ugledni zgodovinarski strokovnjak DrBožoDrRepe™."

"Kaj menite, glede na to, da se bo zdaj sestavljala tehnična vlada, ali bo tovariš Igor Šoltes (oprostite mi, ampak jaz res moram dosledno uporabljati naziv tovariš, hihihi, se je nekontrolirano sponatano namuznila blont komsomolka), v tehnično vlado povabil tudi v narekovajih povedano, hihi, "zamrznjenega" prvaka PS tovariša Zorana Jankovića, ki je brez dvoma velik strokovnjak ekonomske stroke in menedžer, ki mu ni para, ....eeee...eeee... mislim, zdaj, ko je s KPK razčistil nesporazum in je jasno, da je bila, sicer v veliki meri tudi po njegovi nemarnosti, storjena napaka, za katero se mu je tovariš Klemenčič, ki bo zdaj vodja noveka SDK, že opravičil...?"

"Sam sem že janurja to leto povedal, da verjamem, da bo Zoran uspel dokazati, da je tu šlo za nesporazum, a še vedno sem prepričan, da je bilo prav in politično higijenično, da se je takrat umaknil s pozicije predsednika PS. To, kar sem napovedal, se je kot veste vmes vse uresničilo, KPK se mu je za napako opravičila, on je pripravljen vstopiti v tehnično vlado in ne vidim nobenega razloga zakaj ga Igor ne bi povabil k sodelovanju, je pa to seveda njegova osebna presoja, saj bo sam izbral ekipo s katero bo državo potegnil iz krize."

"Ali bi lahko, torej, v slogu tovariša Semoliča pred nekaj dnevi na Rožniku pred udeleženci trinajste vstaje, parafrazirali tako: " Za domovino z NovimiObrazi™ na čelu s tovarišem Igorjem naprej!", je vprašala prešerno razpoložena blont komsomolka.

"Da, lahko bi tako rekli in tega zanosa in takšnega prafraziranja nas ne sme biti sram, saj so naši predhodniki na mladinskih delovnih akcijah na tak način zgradili vse kar imamo v tej deželi", je zaključil vidno prešerno razpoložen tovariš On™.

Link

Ni komentarjev: