četrtek, 1. marec 2012

1599915 - Miran77 o "kompetencah" slovenskega srednjega meneđmenta

Potrebovali bi blizkrigovski vod kompetentnih ljudi iz srednjega menedžementa...

To ja :) A je avtorica že kdaj delala s predstavniki srednjega menedžmenta v povprečnem slovenskem državno-paradržavnem kolhozu ? 

Verjetno jih je imela priložnost spoznati le preko intervjujev, malo pa ve o njihovih siceršnjih delovnih navadah, o njihovi splošni razgledanosti, o stopnji njihove pripravljenosti za spremembe.

Modus vivendi večine slovenskega srednjega menedžmenta je neizprosna bitka za stolčke. To je njihov glavni motiv, vse ostalo je sekundarno. Jebeš prihodnost podjetja, kaj šele države. Ravno nesposobni, podrepniški in blentavi slovenski srednji menedžment je bil tisti, ki je s svojim hlapčevskim lezenjem v rit raznim Šrotom, Bavčarjem, Tovšakovim, Kordežem, Jankovičem in Zidarjem omogočil, da so imeli omenjeni praktično proste roke v finančni destrukciji podjetij, katera so vodili. Se jim je srednji menedžment takrat postavil po robu ? Nope. Delali so tisto, kar je bilo v danem trenutku najbolj oportuno za njihove riti.

Srednji menedžment pri nas je večinoma tup i glup, besno iščoč priložnosti za osebno promocijo (po možnosti preko trupel), povrh pa še slepo poslušen vrhovnemu menedžmentu, ki je pa še tupejši i glupejši.

Spustite jih h koritu, pa boste dobili ponovitev zgodbe 2008-2011, nič drugega.

Link

Ni komentarjev: