četrtek, 8. marec 2012

1607510 - je*e lud zbunjenog z naciinteresom in državnimi kolhozi

[FIN-326258]
Odlično **********

to je res in moderno med zavednimi intelektualci.

problem pa vidim v tem da kar opisuješ je tudi osnova korporativnega goljufizma, kateremu je cilj razbiti enotnost ljudi in jih narediti odvisne od denarja (zdaj se razbija že najmanjša celica - družina - to nima veze z našim referendumom ali pa tudi).

in kateri vodi s hitrimi koraki v smeri sužnjelastništva.

Neka sprejemljiva narodna zavest mora biti, vse se ne sme prodat - potem več nimaš nič.

Mi smo ljudje s svojimi napakami.

Glej, že zelo dolgo opazujem ta naš bizarni demagoško-populistični JebeLudZbunjenog™ na temo države kot lastnice gospodarskih subjektov komercialno-profitnega značaja in zadaj ležečega državnega kapitalizma.

Uvodna konstatacija je, da v zvezi s tem gre za eno veliko sprenevedanje. Amen!

Kakorhitro pa v katerikoli zadevi detektiram prisotnost neurotoksina "sprenevedix®" vem kako mi je ravnati. 
Celotno navodilo za ravnanje v takih situacijah se pa da na kratko povzeti tak: "Sledi moči!", "Sledi interesom političnih elit!" "Sledi denarju, vred s črnimi fondi in klientelizmom!" "Sledi benefitom!" Kakršnikoliže so! Ugotovi, komu je v interesu, da se obdrži evidentno in očitno bolan status quo.

Da bo jasno za kaj se tu gre, še preden se utopimo v prstokazanju na krivce-zlodeje, moj odgovor na izziv v dilemi, ki si jo navedel je naslednji:

Če Slovenija z državnim lastništvom v gospodarskih družbah komercialno-profitnega značaja in poslanstva res nima nikakršnih drugih problemov in potreb, kot zgolj skrb za to, da "se ne razprodamo in domnevno spremenimo v hlapce nekšnim neznanim zlobnim ksenotom, namesto, da bi ostali hlapci državi in ali domačim kapitalističnim angelom, ki seveda da niso zlodeji kot oni ksenoti....

...skratka, če je to edini naš problem, je simpl rešitev na dlani: Država naj vso svojo lastnino, ki je takšnega značaja in poslanstva, preprosto v enakih deležih, z enim samim zakonom, ki ima en sam člen, prenese na svojih cca 2.052.496 državljanov. 

Etoooo! Zadeva bi bila v eni sami mikrosekundi privatizirana, lastniki bi postali slovenski državljani in ne domnevno zlobni ksenoti, državljani Slovenije pa ne le da ne bi domnevno postali sužnji oz. hlapci domnevno zlobnim ksenotom, temveč bi nehali biti sužnji tudi lastni državi-kapitalistu in zadaj ležeči dokazano zlobni politični kamarilji, katere sistemsko in sitematično zasužnjenje lahko kar fizično tipamo danes in tu. Le zakone in politično prakso si naj vzamemo v roke pa bežno analiziramo. Začenši z davki na delo, neokapičenimi soc. reketi in z brutalnim nerezonskim neodgovornim zadolževanjem.

Mimo te enostavne rešitve, ki instantno dezauvira demagoge in populiste, ter jim iz rok izbije nategunski kobajagi-argument, ter jih spravi na čistino, da priznajo, da se jim gre za nekaj povsem drugega, recimo "nadaljevanje državnega kapitalizma a.k.a. "socializma"-fašizma za vsako ceno, oz. da se njim protagonistom konkretno gre za to, da bi imeli iz tega izhajajočo moč, da bi lahko še naprej na platformi te moči nategunili, aparthaidirali, nepotizirali, koruptopodmizili, črnofondirali, kartelo-monopolizirali itd, ipd...

...mimo vsega tega sem sam prepričan, da domicil oz. stalno bivališče lastnika kapitala, ki v SLO posedujo to ali ono gospodarsko družbo ali nepremično ali premično premoženje, zlasti nepremično, hehe, nima nikakršne zveze s srečo, suženjstvom-nesuženjstvom odvisno zaposlenih in državljanov vobče. In btw, uporaba analogije, češ, če prodam grunt, ki sem ga nasledil od dedov, bom naslednji dan hlapec pri sosedu. Naši državljani so povečini odvisno zaposleni mezdni delavci in to je njihov odnos do teh družb o katerih debatiramo. Torej so hlapci že danes. Hlapci ugrabljeni državi v ujetništvu pri politkamarilji. Ali prijazneje - hlapci državi, katere lastništvo eksekutivno predstavlja politkamarilja. Jutri bodo hlapci domačemu ali tujemo zasebnemu lastniku. Hlapci bili, hlapci ostali, vprašanje je le kateri gazda bo bolj human in civiliziran in predvsem efikasen ter za hlapce bolj socialnovaren. Današnjega personificira politkamarilja, ki se vede kot pregovorni GazdaJezda™.

Nekdo je našim ljudem zameglil ume, pa si domišljajo, da s tem ko delajo za recimo Telekom Slovenije, ki je v solasti države, niso ZgoljOdvisnoZaposleni™. Niso mezdni delavci. Niso hlapci. Češ oni dandanes delajo na "svojem gruntu". Moj kurac! Hlapci in basta! Vsi od Kranjčevića do Fate Higijenićarević in vratarja Lojzeta Dolenjčka Von Grosuple. Fakin najeta fakin delovna sila, ki rinta za umetno administrativno določene mezde. Po kratkosti kurca nekega politkamariljnike nekje tam v sobanah vlade. Ki bi bili vsi presrečni, da jih prevzame ksenotovski DT, pa da jim plače poskočijo za 20 do 3000 posto.

Zame so ZemonskiKartelniKlani™, zadolževanje bodočih rodov na platformi frenetičnega dokazovanja poblaznelih socialistov, da komunistično skupnosledarstvo kot doktrina pije vodo, aparthaidiranje nacije z nasilnouravnilovskimi brutalnimi davki in neokapičenimi prispevki, lopovski šroti, kordeži, in kobajagi nelopovski lopovi tipa germanirigelniki; pa sramotna miza "soc partnerjev" za katero se komunistični rokohitreci gredo umetno določanje vrednosti dela, tisti pravi sovrag, ki iz slovenskih državljanov sistemsko in sistematično dela sužnje in hlapce, ki, spričo nezmožnosti, točneje onemogočenosti socialnega prebega po lestvici navzgor, ker pač pavperizirani vegetirajo iz rok v usta s tistih garjavih 40%, ki jim država-kapitalist, oz. zadaj ležeča neo-nazi-socialistična fašistična kamarilja, blagovoli pustiti v žepu, ko jih temeljito davkoprispevkovno razlastnini v višini 60+% vsak mesec od vsake plače.

Če pogledam Cisco, Microsoft, Siemens, SAP, Oracle, itd. in vidim, da vse te slovenske družbe v lasti ali so-lasti lastnikov katerih stalno prebivališče je izven Slovenije vidim kaj že?
Vidim višje bruto in posledično tudi neto plačane slovenske državljane. Rezultat? Nižanje zasužnjenosti, saj jim dajo več kot družbe v lasti lastnikov s stalnim bivališčrem v SLO, zlasti pa več kot jim dajo družbe v lasti SLO države.
Vidim višje davke in kontribucije, ki jih te družbe prispevajo. Rezultat? Nižanje suženjstva skozi višanje materialnih prerekvizitov za udejanjanje civiliziranosti družbe.
Vidim kakovostenjše notranje kodekse, vidim bolj civiliziran modus operandi. ljudje se v teh SlovenskihDružbahVlastiTujcef™ počutijo bolj samostojne, so bolj osebnosti, so manj sužnji in bolj subjekti, ter manj objekti.

Ergo, kje je tu zdaj kakšen corpus delicti, ki bi prispeval en sam argument v korist tezi o apriorni in latentni in de facto zlobnosti tujih investitorjev v Sloveniji?

Za konec bi spomnil na še eno podrobnost. Zagovarjanje eliminacije države iz omenjenih tipov družb ne pomeni apriorno, da bo lastnina končala v rokah lastnikov z domicilom izven SveteSlovenskeZemlje™. Prodaja takih družb se naj izvede na javni avkciji s prenosom na TiVu zvečer ob 20:00. Vsi kapitalisti s stalnim bivališčem v SLO, kar naj bi domnevno bilo avtomatično pomenilo da toti domaći kapitalisti imajo t.i. AngelskoMatiTerezni™ certifikat, naj lepo pritrogajo toti svoj silni kapital in kupijo tote naše družinskozlatosrebrne firme. Naj se izkažejo za tanarbolj ponudnike po vseh kriterijih pa bo. Deal?

Alpa, kot že predlagano v uvodu, spizdimo prvotno v varianto, da se to kratkomalo privatizira skozi razdelitev vsem državljanom, saj, "državno" tako ali tako vsebinsko lahko tolmačimo kot "od nas vseh", kanede? S toto razdelitvnijo bi zadevo zgolj pravno formalizirali v zares našo zasebno državljansko lastnino.

Sam pa seveda nimam niti sekunde dvoma o tem, da je najslabša varianta, da palec nad vsem tem premoženjem imajo še naprej politićarski harlekini, ki so že po temeljni definiciji in naravi zadev konkretno tu v nas, zgolj najbolj agilni morlanohorizontalneži, ki jih družba premore. Mislem, nea se slepiti, takle mamo in takle majo bolj ali manj tudi drugje, ko gre za upravljanej državnih podjetij te vrste. Zato državne lastnine tega tipa v normalnih državah ne bi bilo nikjer, če bi izvedli referendume z vprašanjem: "Ali naj bo lastnik država, de facto upravitelji pa politični sluzavci, al naj vse razdelimo vsem državljanom v formi delnic?"

Link

Ni komentarjev: