četrtek, 1. marec 2012

1599944 - nadaljevanje razprave o večinah

[markemen]
Hmmm, seveda sem imel v mislih županske, ne državne volitve, saj o teh je tekla beseda. Drži?

O državnih volitvah pa samo tole - seveda absolutne večine ni dobil nihče, vlado pa je sestavil tisti, ki jo je mogel in znal sestaviti. Osebno mi je čisto vseeno kdo. Bolj me skrbi, ali bo sestavljeno parlamentarno zaupanje porabil za reševanje potapljajoče se barke z imeno Slovenija, ali pa se bodo spet prevzem ukvarjali s tem, kdo si bo na njej uspel nagrabiti več (kot je žalostna izkušnja z VSEMI prejšnjimi oblastniki! Amen.

Aaaaaa, županske? Točno, te so bile že dvojne z Zokijem. Mal sem pozabil, pa sem mislil, da govoirš o enih županskih in neih državnih.

Sicer pa, na županskih je Zoki leta 2006 dobil 82.251 glasov od skupno 224.079 volivcev, kar je 36,7%. Res pa je, da je dobil absolutno večino od 131 tisoč, ki so se volitev udeležili. A moja poanta ostaja, da se je treba natančno izražati, ker Janković v Ljubljani nikdar ni osvojil srca večine vseh volivcev. Temveč največ 36,7%. Kar ni neko tam dejstvo za ignorirat.

Leta 2010 je bilo 224.328 volivcev. Na volitve je prišlo še bolj garjavih 100.481 volivcev, Zoki je osvojil 64.178, kar je prav tako garjavih 28,6%. Seveda je to spet zadoščalo za absolutno večino od udeleženih, ma facti brutti so, da skoraj 72% občanov Zokiju svojega "DA" ni dahnilo. Lahko šlogamo kar hočemo o preferencah abstinentov, ma ipak, dejstva so dejstva.

On je cicer legitimno župan, ma jebiga porazna je ipak ta cifra, pa se eto, za moj okus, toti rdeči harlekin Zoki vsaj nea bi smel tak hudokurčiti in širokoustiti pavšalno populistično demagoško ob emitiranju blondastega nasmeška Šanel No 5, češ, "večina lublančanov, nje™, je z mano očitno zadovolna, nje™"...in to pa to. Za začetek to. CKKPS soseske, Bežigrad, Učrnuška Gmajna, Rakova Jelša z Murglorskimi depandansami in Ufužine, pač niso "večina Lublačanov, nje™! Niso, jebiga!

A pri nas je z vsemi vilitvami tak, mar ni?

Kumunajzari so se (1) skrbno prešteli, ter ugotovili, da lahko generirajo, odvisno od situacije in potrebe, med 64k in 82k v Ljubljani in med 380k in 550k v Sloveniji, so (2)poskrbeli, da je ta masa suporterjev primerno plačana-vzpodbujena-ustrahovana, da voli rdečo kontinuiteto in (3) temu primerno spisali zakone ter (4) kompartijo distribuirali na ustrezno oblikovane stranke, ter končno, ma ne nazadnje in ne najmanj pomembno, hehe, (5) udba je poskrbela, da je v drugih strankah dovolj totih krtof™, puckojimmaterino™.

Pa imamo precednika rdečeudbaškega Sluzota Ogabnoidoviča Tretjerazrednikoviča, ki je prvi izbor za komaj cca 16,7% državljanov, in sploh izbor komaj malo čez 30% volivcem. V drugem krogu, seveda, ko se je rdeče telo idealno po željah murgljske prelature konsolidiralo, hehe.

Pa imamo Zokija v Ljubljani, ki de facto ni zavesten in eksplicitno nedvoumen izbor 72% občanom.Pa imamo Zokija, ki na državnih volitvah ni izbor 1,45 milijona volivcem in 1,76 milijona državljanom a model relativno kar zmaga.
Pa imamo zdaj Janšo, ki ni izbor 1,5 milijona volivcem in 1,8 milijona državljanom, a model de facto sestavi vlado v nekšni kriplasti s kumunajzari kontaminirani kualicji.

Očitno potrebujemo drugačen volivni sistem, saj so legitimitete teh naših oblastnikov hudo na majavih nogah, čeprav, formalno-pravno so kobajagi legitimni. Ker so si pač pravočasno taek zakone spisali sebi na kožo. Še rdečeudbaško-knojevski DrBučko™ je, ko je hotel igrati kobajagi avtoriteto ki se je kobajagi distancirala od Kompartije in Udbe, neki žlobudral, češ da so Kumunajzari lepo nategnili tote pomladne papke, ko so jim podtaknili tak volivni sistem, hehe. Potem pa lani, na kamando rdečega očesa iz Murglorja skupaj s četico pohlevnih odracal na magistrat se pokloniti Zokiju Jong Kučanu, ki ga je Murglorska prelatura in Saruman ter Sauron posvetila za nadajevalca rdeče dinastije.

Junouvotajmiin!

Link

Ni komentarjev: