petek, 23. marec 2012

1626469 - beg možganov in biznisa na primeru Celtre

Tisti, ki ne vedo kako v SLO se zgodi "beg možganov in biznisa" si naj ogledajo ta primer. Te naše najmlajše generacije so najdle pot iz labirinta. Nič jamrat, greš dritto v Boston in tam narediš sedež. Doma pa samo razvoj. Potem v tujino fakturirajo lepo vse stroške, s tem, da si spričo neokapičenih prispevkov in drakonskih haračev v višini 60% izplačajo minimalno nujne plače (čudim se da tudi to počnejo tu!) pa imajo v SLO operacijo NULA™. No ja, tote v SLO čaka po načelu svetovnega dohodka plačilo davka na dobiček ko si ga iz tujine nakažejo, ma to je OK, samo da ni plača, hehe.

Prav ti je sjebana komunistična đamahirija! Prav ti je, da tu ni ne sedeža firme, ne prihodkov mimo kritja stroškov z minimalnimi plačami in posledično tudi ne dobičkov. Jebi se, če se greš reketiranje, nasilno uravnilovko, ekspropriacijo dohodkov mladih in krajo bodočnosti mladim!

PS
BTW, večina tujih podjetij deluje na podobnem principu ko govorimo o njihovi prisotnosti v SLO. Če bi bili drugačni, bi tu morda bilo še kaj več, tako pa MINIMUM™ in igra s transfernimi cenami v okvirju legalnega.

In seveda, ne pozabimo Naših™ podjetij. Naša vrla NaziInteresna™ podjetja pa ta problem rešujejo s transkacijami z Gibraltarjem, Ciprom in podobnimi destinacijami.

Tem mladcem čestitiam! Bravo! Bolje tako, kot pa odvisno zaposlen v Avstraliji.

Link

Ni komentarjev: