četrtek, 22. marec 2012

1625404 - Miran77 o dokončnem razkroju države (ob primeru Farmadent)

Vrh ledene gore :) Samo vrh ledene gore. 

Ne gre za nobeno izjemo, ampak za ustaljeno podalpsko prakso navezave med politiko in "managementom" (beseda "management" v slovenskem kontekstu pomeni bando topoumnih brezhrbteničnih obvladljivih lutk z najnižjimi možnimi moralnimi standardi).

Ampak, nič pretresljivega... Treba bo počasi spoznati, da je Slovenija do grla potopljena v greznico, za katero se vse bolj nakazuje, da je dejansko živo blato. Ne bomo mogli sami sebe za lase potegniti ven.

Bolj kot mahamo in opletamo, z levo ali desno roko, s poštenimi ali nepoštenimi nameni, bolj globoko se pogrezamo. Karkoli rečemo, razkrijemo, predlagamo, filozofiramo, vse skupaj samo prispeva k dodatni zmešnjavi, vse skupaj nas vleče navzdol, proti samemu dnu. Zato je vsesplošni razkroj te države praktično neizogiben. Procesa se ne da več zaustaviti, ker tisto, kar je bilo zgrajeno na gnilih temeljih, dolgoročno ni moglo nikoli obstati. Ne gre več za ideje in rešitve, za kriminalne pregone, za medijska razkritja, za obravnave na sodiščih, za menjavo političnih garnitur... Ne, stvari so ušle iz teh obvladljivih kontekstov. Gre za nepovraten proces razkrajanja, ki mora po karmičnih zakonih pripeljati do katarze, moralnega očiščenja večine slovenske populacije. Proti temu praktično ni nobene alternative.

Zato, kolegi, če le imate možnost, se umaknite na kako varno vzpetino, pomirite se, spravite se sami s seboj, in pustite času čas. In opazujte. Poskrbite zase in za svoje bližnje, in samo opazujte, kako ta gnila država drsi na rob prepada. Ne trudite se, da bi jo ustavili. Vse samo podaljšuje agonijo. Pustite jo popolnoma pri miru. Naj se približa robu, ne opozarjajte jo, naj se prekucne v brezno, ne jokajte za njo, naj crkne, naj se razgradi, naj se očisti in naj potem, čez xy let, znova vstane iz ruševin.

V tem trenutku je rešitev za to družbo edino čas. Pustimo mu, da opravi svoj posel. Živite dobro, zaupajte, umirite se, ne pustite se provocirati, ne zapletajte se v propadle zgodbe, tega vam ni treba. In počakajte, da stvari pridejo na svoje mesto. Katarza prihaja. Neizogibno.

Link

Ni komentarjev: