torek, 13. marec 2012

1613117 - Slovenija, dežela revežev

[jp321si]
> očitno poznajo matematiko

Pr nas pač ne, bolj je važn čigav si . Pa tud o "srednjem" sloju bi se dal razpravljat, če sploh dejansko obstaja ... men vse skupi zgleda ena velika revščina, če zaslužiš za avto srenjega razreda in izdelke, ki niso trgovinska blagovna znamka, si že "bogat" in si na 41%, da o ponzijevi shemi za pokojnisko in nategu za zdravstveno zavarovanje niti ne govorim.

*****

PS
Ne rabaš biti baš toliko diplomacki. :-)
Ni kaj "za razpravljat".
Slovenija, dežela, ki je del EU trga, dežela čigar cene so evropske in svetovne, srednjega sloja skoraj nima.

Slovenija ima maksimalno procent - dva srednjega razreda. In komaj nekaj promilov zares premožnih.
Pomanjkanje zares premožnih je Slovenijo revico tak zmedlo, da je v paniki za tabogate™ preko davčnih in prispevkovnih zakonov določila kar odvisno zaposlene delouce, ki prejmejo več kot 800 EUR bruto. Že njim je nabila takšne procente davka, kakršne v USA plačujejo donalditrumpi in billgejtzi. 

Ergo, to pomeni, da so pri nas uradno bogate že čistilke iz Krke in podobnih bolje stoječih in bolje plačujočih podjetij, recimo tujih firm a la Cisco, Microsoft, SAP, Oracle. 

Najbrž so tovariši rigelniki in podobni želeli, da bi masa tabogatih™ bila na tak način umetno narejena za malo množičnejšo, da se njih, ki jih je kot rečeno za par promilov, ne vidi preveč jasno. hehe. 

Zgodilo se je pa še huje. Uradno namreč, sodeč po davčni in prispevkovni zakonodaji, rigelniki sodijo me reveže. Ker njihovi davki so nominalno zgolj za tretjino od tistih "relativno bolje plačanih higijenićark", efektivno so pa ultrasirotinjski, saj se jih meri v enomestnih procentih in celo promilih. Pa še vsaka nova vlada strastno in manično išče kako bi jih "razbremenila". In ader wordz, Slovenija je topogledno en sam absurdistanski jebeleudzbunjitis.

Soočimo s z resnico dragi moji sodržavljani. Slovenija je dežela revežev. Preobdavčenih revežev. Preobdavčenih revežev, ki povrhu vsega, kot edini na svetu plačujejo neokapičene prispevke za jebeno okapičene benefite. Skratka plačujejo rekete.

Temu, meni zelo imponirajoči profesor Vehovar rad reče - "Slovenija je dežela sistemsko in sistematično pavperiziranih revežev".

V imenu česa že? Jahh, kolikor jaz vidim, v imenu tega, da politkamarilja ima na čemu graditi svojo moč. In Radotovi Paraziti™ imajo iz česa polniti svoje keš-kufre.

PPS
Razlog, da se v SLO tako na veliko gaga o "ogromnem srednjem sloju" je delno občečloveški, delno pa neposredna posledica srboritega demagoško-agitpropovskega delovanja kompartije - politične kamarilje, ki je tak sistem vzakonila in v 70-letno prakso pavperizacije in nenehno-potekajoče ekspropriacije pretočila.

Pavperiziran folk zelo težko prizna, da je reven. Ker je revščina v tej družbi, pa ne samo v tej, pač osebna sramota v umu homo sapiens sapiensa. Nekoč je bila aktualna zgodba o otroku iz revne družine, ki bi lahko šel smučat zastonj, če se bi le vpisal na seznam, ki ga je učiteljica dala, oz. priznal, da so doma tako revni, da ga sami na smučanje ne morejo poslati. 

Tako je tudi z našim "srednjim razredom. Že desetletja se ne morem načuditi koliko ljudi v SLO zase hiti zatrjevati, da so "srednji razred", eni so se za to pripravljeni celo resno skregati. V resnici so pa glede na kupno moč pač, žalibog, nekje vmes med revščno in srednjim razredom. Srednji razred pa seveda da niso. Garant!

Najbolj škandalozno je, da se v SLO celo v strokovnih krogih proliferira nebulozna in vulgarno miskonceptualna interpretacija definicije pojma "srednji razred". To je tista slavna butalska, najbrž nastala kar v glavi kakega kumrovškega študenta, da je srednji razred vsak, ki prihoduje cifro, ki je matematična sredina med najnižjo plačo in najvišjo plačo. Auuuu!

Seveda da ne glede na to v kakšnem razmerju je ta prihodek do cen na trgu oz. ne glede na to kaj se za to matematično sredino da kupiti. Srednji razred je pri nas neke vrste dekretno določena množica. Dekretno-matematični umetno kreiran butalizem. In bi obstajal tudi če bi naše plače in ali kupna moč padli na recimo desetino sedanjih.

Mene silno zabava, ko padem v debato s kakšnim gorečim slovenskim poklicnim levičarjem, ki se v obrambi NjegovegaSvojega™ sistema ustoličenega po NjegovihSvojih™, vzdolž NjegoveSvoje™ kobajagi levičarske doktrine, ki da je kobajagi ena sama ZgodbaOuspehu™, tako zaplete, da ga čisto potre, ko jaz za konec debate "ubacim trico", tak, da mu na primeru darfurskega begunskega kampa razložim, da potemtakem, sledeč njegovi logiki, tudi v tistem kampu največje svetovne mizerije obstaja tak "slovenski srednji razred", saj tisti pizdek, ki, spričo števila lačnih ust v njegovi familiji prejme dve pesti riža na dan, za razliko od pizdeka, ki prejme eno pest in pizdeka, ki prejme tri pesti (slednji je po SLO klasifikaciji t.i. BogatiPrešičMedBegunci™), definitivno ima status SrednjegaRazreda™. Uuuuu!

Link

Ni komentarjev: