petek, 23. marec 2012

1626364 - vse kaže, da se bo problem prenapihnjenega javnega sektorja moral rešiti kar sam od sebe

Ni še dovolj hudo, nismo še dovolj potonili. Kajti nekak Jim™ z zadolževanjem še nerojenih rodov naših že zasužnjenih zanamcev ter z drakonskim ropanjem sedanjih zaposlenih in upokojenih uspeva zagotovoti denar za razbohoteni parazitski javni sektor. Ki še naprej rase, se napihuje in seveda masa njihovih plač in stroškov rase tudi z inflacijo. So kot biblijska nadloga - kobilični roj, ki se hitro množi.

Ko bomo dosegli argentinsko-grško stanje, ko penezof preprosto ne bo, se bo pričelo dogajati, da javni uslužbenci plač ne dobijo. In ko bo takšno stanje trajalo dovolj dolgo, otroci doma pa morajo jest in čevlje in obleko dobiti, bodo številni sami zapustili javno upravo in šli bogsigavedikam otrokom zrihtati hrano in obleke.

Kako absurdno je to, da moramo čakati, da odidejo sami in da naši politićarski pizduni nimajo jajc, volje in sposobnosti odpustiti presežke, odpustiti vse one, ki se jih ne moremo privoščiti.

Naj spomnim: V času tiste prve Peterletove vlade je na državni sisi viselo cca 37 tisoč ljudi. Država je funkcionirala in nudila enak obseg storitev in koristi državljanom. Če ni bil celo višji! Danes je ta cifra koliko že? 230 tisoč?! No further questions your honor!

Kako absurdno je bilo na državni jožek namesto potrebnih 30 tisoč obesiti 230 tisoč lahko ilustriram s tem bizarno-absurdnim predlogom: Vsi se formalno zaposlimo v javnem sektorju, to kar zdaj počnemo pa počnimo sivoekonomsko kot fuš. Ha? Bi šlo? 200 tisoč pizdekov, ki so jih NjihoviSvoji™ preko nepotizma, VIP in ne vem kakšnih vse mehanizmov vkruhili v 22 letih, mislijo, da so oni pametni, mi ostali pa vsi glupi ko kurac. Oni se na državni sinekuri praskajo po jajcih in si lakirajo nokte, mi pa v realnem sektorju, obdavčeni in oreketirani skupno 60+%! IN na hitro rastočih seznamih brezposelnih. Krasno!

To je tako, kot če bi gazda na kmetiji zaposlil namesto dveh potrebnih, namesto enega samega para hlapec-dekla, kar 5 dekel in 5 hlapcev, potem pa sam nadaljeval delati kot mravlja, oni bi pa, razen dveh, ali ekvivalenta dveh, po cele dneve posedali, se po senikih valjali, grozili s štrajkom in podobno. 

Gazda se bi pa šel zadolžit, da ima za njihove dnine. Po mojem tega filma noben umen kmet ne privošči nobenemu hlapcu ali dekli. Da se pa to pri nas dogaja se imamo zahvaliti verjetno nekšni nenačelni koaliciji med sinekurci in njihovimi politićarskimi prjatli, al kak?

Link

Ni komentarjev: