nedelja, 11. marec 2012

1610779 - justicija po bananarepubliško

[COP]
A kot mi je nekoč rekel tožilec: Že s pregon dosežemo veliko.

A toti tožilec se je pisal Simo Dubajić? Rajon v katerem je operiral pa Kočevske fojbe?

PS
V normalnih državah praviloma ni "pregonov", ki se bi na sodišču "praviloma končali oprostilno"...popovići, janše, dachauprocesne žrtve.... 

To se masovno dogaja samo v banana rapublikah in v komunističnih đamahirijah, kjer hrastarce pakirajo, sodniki pa ipak ne upajo brez podlage obsoditi, beri ugoditi motenim in sprijenim hrastarcam, ki, ko dojamejo kaj jih čaka, spizdijo med zasebne odvetnike.

Povsem pravilno seveda bi bilo, da sodišče izvede preizkus oz. trijažo in nebulozne neutemeljene obtožne predloge, v imenu šparanja denarja in zaščite državljanov pred maltretiranjem, zavrne. Tak kot je to v USA, ko sodnik najprej pove ali se sploh strinja, da "kejz je". 

Če kejza ni, sodnik vsem pomaha v slovo, ene par jih ukurca in se z bananam ne zajebava. Ma, v USA tožilci policistom rečejo, da si iz sez njihovimi "dokazi" lahko rit obrišejo in da pregona ne bodo uvedli ter s tem trošili davkoplačevalske peneze in dragoceni sodniški čas. 

Ker niso bizarne bananistanske afežejevske hrastarce, da bi komu po naročilu alpa iz maščevanja pakirali dachauprocesne komplote. Ampak, kot rečeno, to je v ZDA, mi smo pa kumunajzer Absurdistan. V katerem, kot se tu sam hvališ, sodniki razmišljajo kot julija 1945. 

Glavno je da se preganja, ni važno komu se krivdo sploh da dokazati, oz. da ljudje sploh niso krivi. Ni važno, da je nekdo bil obtožen na temelju " na neznanem kraju, ob neznanem času, od neznaih oseb, neznano, domnevno, morebiti, rekla-kazala...". Samo v banana republikah in kumunajzer đamahirijah so obtožni predlogi takšni, da v profil "krivca" paše vsakič čisto vsak državljan, le izbrati je treba kdo je trenutno pravi za drkanje in ugonabljanje, ker je v napoto kompartiji, udbi in podobnim.

Link

Ni komentarjev: