sobota, 3. marec 2012

1602101 - balada o Boratovih "reformah"

Da je vrednost tvoje kontribucije v tem postu natančno NULL, je razvidno iz tega:

[COP]
p.s.
Kar pa jih ni motilo, da se pri rušenju narciskovih reform niso zlizali s sindikati. Itak.

Validno vprašanje, ki ga ti, spričo, tako eksplicitnega kot medvrstičnega stališča v citiranem stavku, očitno ne zmoreš niti videti, kaj šele ponotranjiti je:

Ali je tisto, kar je Borut Narcisodovič Narcisofski hotel spreminjati, res zaslužilo naziv "reforma"?

iz tega logično izvedeno pa še to vprašanje:

Ali je na mestu obsodba opozicije in sindikatov zaradi preprečitve takega nečastnega poskusa KGB bratovščine, oz. ali je na mestu izražanje obžalovanja, da Borutu N.N. ni uspelo, oz. ali je na mestu komurkoli, pa tako tudi Janši, sindikatom in na koncu koncev tudi udeležencem referenduma očitajoče pripisovati stigmo, da so za nekaj krivi, ker so povzročili preprečitev zločina nad narodom?

Kali ni morebiti ravno obratno?

Nevrednost oz. ničelna kontributivnost tvojega posta nastane s tem, ko ti povsem očitno nerezonsko in nekritično, kot zadnja ofca na lestvici ovac, ki uporabijo kakšno celico svojega uma za lastni zdravorazumski premislek o tem kaj pravzaprav je definicija termina "reforma", katera reforma je pozitivna in zaželena in katera ne, katere reforme si naj želimo in katere ne, ter na koncu kakšno delovanje je v dani situacijo, ki je kot podlaga pedhodila odločitvi, da se mora reformirati, sploh smemo šteti za delovanje v pozitivni smeri, ki vodi v odpravo nezaželenega stanja oz. grožnje, ki preti skupnosti.

Preden povem še par besed o tem kako je do debate in potrebe po reformi sploh prišlo, mi oprosti to brutalno trivialno primitivno obliko analogije, s katero si jaz domišljam, da se bi ti utegnil končno zbuditi, spregledati in doumeti.

Ergo, zamisliva si nekšno eskimsko narodno poučno zgodbo - tragedijo, v kateri recimo pohoten pijanček vodi sirotišnico. Da v sirotišnici ima 100 otrok, za katere mu nekšne dobrodelne "inštitucije" vsak mesece nakažejo 200 EUR po glavi, on pa polovico denarja zapravi za kupovanje seksualnih uslug v kurbišču, četrtino pa preko nekega svojega frenda poneveri, ta mu pa "zrihta" fiktivni račun za vrtnarska dela. Otroci pa bedno vegetirajo v nenormalnih razmerah. Svet za upravljanje sklada sirotišnice to opazi in istem kopitu kot Borut N.N. predlaga "reformo" programa sirotišnice, ki se sestoji v tem, da morajo donorske "inštitucije" dati poslej 400 namesto 200 EUR po glavi, otroci, da pa morajo dobiti manj obleke in obutve in cenejšo hrano. "Da jim bo blagajna sirotišnice 'vzdržna' kobajagi postala".

Vsak s svojo glavo razmišljajoči ve, da se bi vsaka smiselna "reforma" sirotišnice morala začeti z odpustitvijo vodje sirotišnice, kar bi bilo hkrati glavno dejanje, saj bi odpravilo največji vir finančne nestabilnosti, temu bi morala slediti ukinitev pogodbe o vrtnarjenju in vsemu temu bi sledil še nov program in nadzor delovanja sirotišnice, ki bi onemogočil ponovitev bede.

No, z Borutovimi "reformami" je ne le tak, je še miljon krat slabše.

Ko je zainteresirana domača in tuja javnost identificirala problem, ki se ga najkrajše da zapisati kot "totalna štala od pokojninskega sistema", je padla dijagnoza "Potrebne so nujne, temeljite reforme". Okrog tega so se po mojem videnju in vedenju poenotili vsi, vred z opozicijo, sindikati in plebsom samim, najbolj smo pa reformo priklicevali ravno mi, tisti državljani Slovenije, ki v sedanjem sistemu vidimo "totalno komunistično reketarsko-roparsko-nategunsko in nasilnouravnilovsko štalo, ter absurd od neverjetnega orgijanja poblaznelih neosocilistov, vsiljenega izključno onim državljanom Slovenije, ki prihodujejo iz dela, za reformo smo torej ravno tisti državljani, ki smo biloi ravno zato najbolj proti poskusu oz. "reformi" predlagani po KGB.

V takšnem položaju se je Borat N.N. lotil očitno neizogibne naloge, da svetovni javnosti in državljanom dokaže, da je razumel kaj mu je naloga in da hoče zares rešiti problem.

Takoj zatem se je usedel s svojimi neosocialističnimi praetorianci. Jastreb na njegovi skrajnji levi za mizo odločevalcev, je prvi zahteval besedo, rekoč: 

"Mi moramo za vsako ceno preprečiti, da se spremeni karkoli od temeljne logike naše komunistično nasilno-uravnilovske roparske štale od sistema". 

Nadaljeval pa ob splošnem odobravanju: "...mi moramo absolutno preprečiti, da bi naš sistem postal kot nemški, švedski, švicarski, avstrijski, britanski ali čilski bognedaj, karakteristika katerih je, da je temelj vsega skupna masa, ki jo posameznik kontribuira v sistem, saj vsi vemo kam to vodi". 

Vsi so pomenljivo in zaskrbljeno prikimavali ekstremno na levi sedeči jastreb je pa nadaljeval: "...uvedba kakršnegakoli poštenega sistema, s kapico in fer izračunano rento, ki temelji na konkretno prispevani masi vseh kontribucij posameznika in znanstveno ugotovljeni projektirani povprečni življenski dobi, vodi ne le v eliminacijo nam najbolj krucialne 'tekovine', ki jo srdito branimo že 20@45™, temveč bo kot solza čisto pred javnost dezauvirala, da smo v preteklosti s temi namensko zaseganimi sredstvi ravnali nemarno, negospodarno, nezakonito, nenamensko in škandalozno voluntaristično, ter da smo mi edini krivci, da je stanje te blagajne porazno, ter da nas čez 20 let, ko se pričnejo upokojevati oni, ki so kontribuirail po letu 1991, čaka kolaps sistema, za keterega je krivo naše lopovsko in nategunsko ravnanje s temi denarji." 

Za mizo je zavladala groza, a tudi splošno odobravanje ter strinjanje z izrečenim.

"...zato je, gospodje in gospe, edina pot naslednja. Mi moramo nategniti OECD, Svet EU, parlament EU, preostalo EU, opozicijo, sindikate in tudi vse iz dela prihodujeoče, torej prkatično celo nacijo, oz. praktično vse državljane Slovenije, vred z našim ovčjim in vobče nerazmišljajočim članstvom. 

Predlagati moramo kobajagi 'reforme', ki pa imajo za namen ohraniti čisto, čisto vse prerekvizite sedanjega zavoženega sistema, le folku moramo nekak na finto drastično znižati maso izplačanih rent, a da to folk nekak kupi brez da bi izbruhnili nemiri ali bognedaj revolucija. 

Glede na to, da vsi od OECD in EU, do domače strokovne javnosti, ne le družno gagajo o staranju in nujnosti premika faktorja starostne dobe, pri kateri se v sistemu izračuna rente aplicira faktor t.i. "polne vrednosti rente", višina rente se pa ohrani na dosedanji ravni, moramo to nekak zmanipulirat, češ, da se tudi v našem sistemu, ki ni niti blizu podoben onim v prej naštetim državam, izvede zgolj trivijalno podaljšanje te starostne dobe. 

S tem ljudem izplačamo v povprečju 60-72 mesečnih rent manj, zaposlenim srečnežem zasežemo 60-72 mesečni kontribucij več, nesrečnežem, ki ne bodo imeli dela (kar je seveda med nami povedano, večina, pa se bo tudi po tej poti drastično zmanjšala renta. 

Operacija se bo iztekla z, za nas in NašoSvojokomunističnoCosoNostro™, oz. tekovine zelo ugodnim razpletom, saj bomo vsakega predmetnega državljana v povprečju opeharili za 100 tisoč EUR. Blagajna nam bo neki časa "vzdržna", saj zasežemo še več reketov, izplačamo pa manj. 

EU in OECD še naprej ne bodo opazili, da mi v bistvu imamo veliki komunistični gulag na prostem, saj pri nas letnica 65 let strosti ni zgolj matematični faktor kot v Nemčiji in vseh zgoraj naštetih državah, temveč mi to definiramo kot delovno obveznost v komunističnem gulagu Slovenistan-Absurdistan na prostem do 65. leta starosti, saj mi za razliko do Nemčije in naštetih držav y bogami skoraj vseh držav sveta, ne dovolimo izplačila niti centa rent pred to starostjo, saj naš komunistični nategunski sistem, stari in predlagani, načrtno seveda, ne pozna inštituta zgodnje upokojitve z nižjo rento. 

Seveda se bomo delali mone, češ, da bodo vsi lahko delali do 65. leta in celo naprej, vse do smrti kdor teko želi, hehe, čeprav vemo, da skoraj nihče ne bo ime te možnosti, ne le po letu 58 od 65 na kolikor sedaj podaljšujemo obveznost tlake v komunističnem gulagu, temveč praktično že od 50. leta starosti nihče ne bo delal. In celo od 45. leta! To bo ljudi v veliki večini spremenilo v, od države popolnoma odvisne reveže na garjavi človeka nevredni sociali, medtem ko nihče ne bo opazil, da njihova masa kontribucij njim ni dana na voljo. Kar jih rado naredi za podpornike naših neosoc shem nategunjenja."

Štekamo? Takšna "reforma", ki ne rešuje nobenega izmed številnih gnojnih čirov na telesu pokojninske blagajne, nastalih ravno zato, ker je sistem tak, lopovsko-nategunski komunistični, povrhu pa ima tak kot vsi sistemi po svetu dežave izhajajoče iz neobstoja sprotnega avtomatičnega prilagajanja daljšanju življenjske dobe (Eni sistemi to danes že imajo. Tudi švedski na primer!), ter v državah, ki slabo upravljajo pokojninske sheme tudi iz keš-flow problemov PAYG sistemov, kamor SLO seveda spada,...

...takšna "reforma" sploh ni reforma, celo nasprotno, ker hoče zacementirati status quo in dati alibi in abolicijo kraji in neustreznemu ravnanju s sredstvi v nedavni preteklosti, tak predlog nikakor ne sme obveljati, ker je de facto antireforma.

In ker je Pahorjev predlog bil fakin antireforma, skrajno škodljivo naravnana proti bodočnosti te nacije, teh državljanov, teh kontributorjev, je zaslužila, ne le zavrnitev na referendumu, temveč celo preiskavo na sum veleizdaje oz. sum zločinskega združevanja za namenom uničenja socialne varnosti večine državljanov.

Vsak, ki objokuje ta nečastni in zločinski poskus KGB vlade, aludirajoč na krivdo opozicije, sindikatov in naroda, je bodisi totalni bedak, bodisi brezmejni povarjenec bodisi oboje.

Ta družba, ta skupnost, ta nacija bo zagotovo pahnjena v veliko bedo najkasneje čez 18 let, če že danes ne izvede pravo reformo. Reformo, F E R reformo, ki bo sedanjo lopovsko-reketarsko-nasilnouranvilovsko orgijo in sprdačino od sistema končno spremnila v sistem v katerem je temelj vsega kontribuirana masa denarja, (teoretično sicer s kapico ali brez, ma realno s kapico, saj vsi imajo kapico, ker je absurd enemu Colariču izplačevati recimo 90 tisoč EUR mesečne rente v pokoju), z realno upoštevanim in avtomatično delujočim faktorjem povprečne življenjske dobe, kar rešuje tudi problem zgodnjih odhodov v pokoj, oz. odhoda kadarkoli v pokoj.

Samo reforma, ki odpravi nepoštenje, nepravdo, aparthaid in reketiranje, bo rešila težave te nacije s pokojninsko blagajno, vsaka druga vodi v bedo in propad in kolaps sistema.

Kar zadeva one, ki so kontribuirali premalo, pa jim renta iz obveznega ne zagotavlja socialne varnosti nad mejo revščine, to se v vseh skupnostih oz. državah sveta rešuje v socialnem sistemu in ne v pokojninskem. Tako se mora tudi pri nas! Amen!

V povzetku - dasiravno Semuliču KGB predlog ni bil simaptičnen iz povsem diametralno nasprotnih razlogov od elaboriranih zdravih razlogov, se jaz v imenu cele nacije zahvaljujem Bogu, da je Semuljića vodil oz. usmerjal tako, da je povzročil referendum . Ostalo je narod opravil po občutku iz črev, a tudi temu darilu ne gledam v zobe. 

Hvala Bogu in Sveti trojici, Semuljiću in udeležencem referenduma, ter takratni opoziciji, da zavržno-nečastna zločinska lopovska nakana komunistične praetorianske kamarilje ni uspela. Sedanji sistem je slab, saj je idejno in ideološko od taiste kamarilje, ma dobro je da nas niso pahnili v še večjo bedo. Zdaj pa naredimo prave in fer reforme. Povrnimo sistemu status "varčevanja za starost", iz katerega se temeljem vplačanega, vun poluči fer izračunana renta. Odpravimo torej zatohlo in sramotno zločinsko-ekspropriativno komunistično orgijo in štalo in kupleraj od sistema. No, to pa bi bila reforma. Z velikim R.

Link

Ni komentarjev: