sreda, 21. marec 2012

1624127 - kako bo napovedana podražitev v parlamentarni menzi prizadela posrance

Virant bi poslancem kosilo podražil za 15 centov

JA, tako pa ne gre, jebenti! To je odločno previsoka podražitev, ki obrok poslanca dvigene na neverjetnih 4 EUR, kar je celih 2 bureka. Ja, kdo pa dandanes lahko poje dav bureka odenkrat?!

Če ga bo toti brezdušni tehnokratski neoliberalni birokratek Virant tak sral, bodo poslanci raje šli na kosilo v AS alpa v Joe Penasa, alpa v Cubo, alpa k JB. Mislem, kar je preveč je preveč. 

Ve se, da so malce za delouce po fabrkah, že od 4,5 EUR brez pijače. To pomeni, da se cena malce poslanca nevarno približa ceni malce delouca na traku, kar je, o tem se verjetno vsi plebiscitarno strinjamo, nesprejemljivo. 

Pa ne more en poslanec plačevat tako drago malco kot delouci v fabrkah, bogtenimarad! Ki so čisti kapitalistični eksponenti komercialne, dobičkonosno naravnane dejavnosti, jebenti! Poslanec pa izgoreva za blagor naroda. 

Pa še toti blentavi Rado jim je zdaj nad glavo navlekel damoklejev meč opazovanja s strani organof zaradi nekšnih kufrof s penezi, pa se še pošteni poslanci nea upajo nobenih penezof zase malo po strani zašlužit. 

Jebentiboga, nad poslance so toti Virantovi poslali nekšne dvojne škarje, ki jim pousot neki jemlejo. Če Virantek hoče vračat peneze fproračun, ker nea ve kaj bi žnjimi, ker žena že ima nove joške, pa če Rado noče vzet penezof, ki kot vemo nea smrdijo, niso fsi poslanci taki blentoti, kanede.

Če to komu ni argument, evo še hujšega: Fata Higijenićarević Ćefurković poročena Kučan iz znanega kapitalističnega pijemonta in eksponenta osovraženih tujih korporativnih lastnikof v SLO, podjetja LEK, ima plačo skupaj z nadurami 1190 EUR bruto, kar jo uvršča v dohodninski razred t.i. "bogatih prešičev med delouci", ki plačujejo 27% davka na dohodek, kot zobarji v USA, kar je 7% več kot naj bi nominalno plačeval celo tanajbogatejši Slovenec Tuš. Dobro, on potem efektivno plača v promilih, ma za ilustracijo je dovolj že to, da Fata pač očitno je nominalno bogatejša celo od Tuša. Majke mi sudija, tako pravi naš davčni sistem, s tem se pa ni zajebavati. 

No, ta in takšna Fata ima v Leku možnost nabaviti malco za 4,8 EUR plus pijača pa smo na komaj 6 EUR. Poslanec pa zdaj mora plačati absurdnih 4 EUR. Halooooo!

Link

Ni komentarjev: