sreda, 28. marec 2012

1632444 - lekcija o osnovah kapitalizma za tovariša Igorja Vidmarja

[0720Vidma]
Vedno ista bedna zgodba: "lastniki"- Financam s v e t a kategorija, pa čeprav je vsaj Laško čisti politično-koruptni (Janševa vlada 1.0) "l a s t n i k"- hočejo Mercator p r o d a t i (tujcem, doma ni denarja), zato morajo zamenjati nadzornike, pa seveda zmanjšati vlogo delavcev ("KOMUNIZEM!!!"); Finance pa kibicirajo/asistirajo. "Fiat "sveto" lastništvo, pa čeprav škodljivo in koruptno, pereat M, javni interes z nacijo vred": to je večna F-formula za "M" in za rešitev krize. Bravo. Pravi Patrioti ste.

Igor Vidmar(SC)

Samo z doktrino komunističnega hostilnega garda do lastnine in lastnikov kontaminiran osebek, lahko piše tako kot pišeš ti. Kdo drug kot lastnik naj bi odločal o teh zadevah? Management? Politika, ki ga ima v nadkontroli? Naj bi management mar sam sebi bil in kadija in sudija? Naj bi Žigec še naprej lastnikom kazal osle in se šel svoje yesovsko pobalinstvo z namero prevzema lastne matere? Nesankcionirano?!

Tvoj gard pojasni kako je v svetu bizarnih meneđerskih distorzij nastala "slovenska situacija" kjer meneđeri odločajo o vsem tudi o lastniških zadevah, pa rdeči miloši računovodkinjam kar naročijo koliko bo dividend za lastnike. In kako dolg mercedes bodo sami sebi določili.

Veliki sistemi so namenoma bili podržavljeni in ali neprivatizirani, da lahko nadaljujejo biti fevd politični kamarilji. In tam kjer je bilo tako, so toneti nastavljali zokije, zokiji pa žigate. In tam kjer je (so)lastnik država in ali še "nihče", je kobajagi, po interpretaciji naših vrlih meneđerjev tipa Zoki in Žiga, nastal vakum. 

Kdo je tu zapolnil ta kobajagi obstoječ vakum in si uzurpiral rolo lastnika vemo vsi. Zaskrbljujoče je seveda najbolj to, da so na koncu verige toneti in njihove zločinsko-mafijske politične tvorbe, murgljske prelature in zemonski kartelni klani. Oni so se postavili v rolo nekšnih nadvladarjev - lastnikov, političnih fevdalcev. Na njih ste se v podaljšku navezali metelkovci - rdečetalibanski salonski poklicni levičarji in štala je bila kompletna.

Ko so Slovenijo devastirali ti TvojiSvoji rdečetalibanski fevdalno-mafijski moguli, je nastal ravs, zmanjkalo je keša, pa so se spomnili, da je pivovarna formalnopravno ipak med lastniki Mercatorja. Rabijo peneze, da sami ne propadejo, pa eto hočejo prodati. Normalno! Najraje tistemu, ki da največ, hehe.

A glej ga kurca, ti, slavni forumski Vidmar in metelkovska zvezda, ki sicer drukaš za tonete, šrote tudi, dokler ga Murglbaba s tistim slavnim pljunkom na tribuni rokometne tekme ni markiral za izobčenca po katerem poslej smete pljuvati tudi metelkovci, ker je eto čeznočno morfiral v nesprejemljivo formo slovenskega kapitalista, v kobajagi enega od kobajagi edinih treh slo tajkuniv, si se zdaj spomnil patriotizma, naziinteresa, skratka sprožil se ti je tvoj neonazisocialistični refleks, pa eto odrekaš legitimnost tem lastnikom. In vsem lastnikom. 

Odločevalec bi zdaj naj bilo neko nevidno, fantomsko nadbitje, ki živi nekje v coni rdečega somraka. Nekje tam v coni in meglicah komunistične ideologije in mudologije o delavcih lastnikih in nomenklaturi-politikih-nadoblasti, v imenu ljucva kakopak, kot je to pri komunistih pač v navadi. Odločal naj bi po tvoje valda nekšen fantomski rdečeoki komunistični čupakabra. 

Seveda, za svoje peneze v banki ti ne bi rad videl, da bi toti meneđer banke bil kadija in sudija, pa da se recimo odloči namesto tebe - the lastnika tiste peneze kratkomalo podariti v humanitarne namene, recimo, hehe.

Ne, to pa ne, v zvezi s to lastnino je tudi vam rdečim talibanom klar komu pripadajo in kdo odloča in da je lastnik Igor v tem primeru alfa in omega. Za mercatorje in kabecejevske enelbeje vam pa kobajagi ni. Tako kot vam ni za vseh 100 taužent slovenskih zasebnih družb, čigar premoženje ste hoteli v formi prisilne delitve dobička deliti nepoklicanim, kar je tehnično gledano čista ekspropriacija. 

Lastniki podjetij so torej grdi kapitalisti, čigar peneze se sme zaseči in deliti, prav tako so grdi toti kapitalisti - socialni kapitalisti, ki svoje delo, čas in telesa prodajajo na trgu najboljšemu ponudniku, pa s tem služijo, banda bogata kapitalistična, kateri Vi, valda zato, ker so po vaše ravno oni najbogatejši, kot edinim v davčnem sistemu, nabijete 60+% haračev in paraharačev, kar je ekspropriacija in čisti reket. 

Edino bančne vloge kapitalistov Tuerka, Stanovnika, Kučana, Cvikla, Vidmarja, nejmit rdečih harlekinov, ki si samopodeljujejo sinekure tu in po svetu, koder o predlogih in "nastavljanju" odločajo, pa ne. In njihove nepremičnine takisto ne. 

Kaj pa, če se bi tudi lastniki podjetij odločili svoja podjetja pozapreti, denar pa puknati v banke, zlato in vam tako priljubljene nepremičnine? Alpa preprosto odprli podjetja v tujini, daleč od vaših rdečih oči? In kradljivih reketarskih tac! Bi vi potem uspeli dojeti, da je tudi njihova lastnina enako nedotakljiva kot vaša? Al bi oni že zaradi svoje goyimske neposvečenosti ipak ostali dežurni grdi kapitalisti? Ki se jih sme in mora reketirati in stigmatizirati!

VašSvoj tovariš nesojeni nadaljevalec rdeče dinastije Kutschan Yong, skratka Zoki, ima lahko tu in na Cipru stotine meljonof, ni problema, ker je posvečen pripadnik rdeče prelature, ki je beatificirana že za življenja, takoj ob vstopu v notranji rdeči krog, pa eto lahko na Rožniku deloucem izjavlja svojo brezmejno ljubezen oz. "veselje do socialnega kapitala, nje"? Lastniki Mercatorja, mimo Zokija seveda, pa ne. Oni so pa grdi. Majke mi sudija, povedal mi Vidmar.

Link

Ni komentarjev: