petek, 30. marec 2012

1636285 - naravnost bedna plača prvega Krkaša v primerjavi z evropskimi kolegi

Kaj pomeni to, da herr Helmut prejme 2,32 meljona, Jože pa 668, bi od fovšije motene drobnjakarske dušice uspele zapopasti in morda celo pozitivno-energijsko doumeti le, če bi, strogo hipotetično, seveda, k nam na trg nenadoma v, s Krkini približno primerljivo globoko prisotnostjo vstopil kakšen hud multinacionalni farmacijski korporacijski gigant, ki bi Colariču dal indicent proposal, in tudi bi brez skrbi bodimo, oz. offerto, ki bi Jožetu v srčeka sedla kot "offerta, ki jo ne more zavrniti" (Roko na srce, pri teh letih je to pri Jožetu malo verjetno, je pa recimo pri Vinkotu. Itak govorim tu ilustrativno in hipotetično, junouvotajmiin?)...

...Kakorkoliže, če bi takšna korporacija vstopila, bi naš Jožek dobil plačo v višini najmanj 10 miljonov letno. Za manj stresno in manj naporno delo. Garant!

V um poškodovane drobne podalpske duše si bi verjetno do krvi zgrizle lastne anuse od muke, da je osovraženi tujec, ki je pregovorno neoliberalen, torej kužen, hehe, dal Jožetu tolk plače. Pa še nekšne opcije bi fasal. Pri kumunajzarih sicer danes rešpektiran NjihovSvoj Jože, bi nenadoma ostal brez imena in priimka in bi ga skozi zobe cedeč omenjali samo še v sintagmah tipa "požrešni meneđeri" ipd.

V tej slovenski basni o voajersko ftošldrugih kukajoči drhali, je meni edina zanimiva smer debata o škandalu zakaj Jožetu požrešna reketarsko-roparska mafijska država od 668 tisoč, zaseže 362, njemu pa pusti le 306. Legitimna je edino varianta, da se mu zaseže cca 136 in se mu pusti 530 taužent. Edino na tak način bi bil izenačen z drugimi davki na druge oblike prihodka.

Da se razumemo, Jože je hibridni prihodovalec in plača mu ni edini vir prihodka, ma obdavčitev plač bi morala biti vnormaljena tako njemu, kot Krkini delavki Fati Higijenićarević poročeni Krkanovič-Colarič, saj je tudi ona s svojo bedno mezdo že v najvišjem razredu 41%, ker Krka pač plačuje za naše okolje "radodarneje".

To s plačami je treba urediti tako zaradi Fate in Jožeta, predvsem pa zaradi Krkinih inženirjev, razvijalcev, proizvajalcev in prodajnega osebja! Ki bi morali biti jebeni srednji razred te države, a povečini žal niso, ker jih država sistematično ropa oz. pavperizira.

Smo na istem trgu s Helmutom, imamo celo višje cene hrane, obleke, stanovanj in avtov kot Helmut, dosegamo višje dobičke kot Helmut, zato hočemo tudi temu primerno plačilo, beri, hočemo več kot ima Helmut. Hočemo tudi okapičene prispevke, ki jih uživa Helmut, hočemo tudi, da se nam prvih 500 taužent ne obdavči po najvišji stopnji tako kot se Helumtu ne, hočemo fer davčni tretma enak vsem drugim davkoplačevalcem drugih tipov, kakor ima to tudi Helmut, hočemo pošten pokojninski sistem, ki ga uživa Helmut, hočemo pravno varstvo in zdravstveno varstvo na enoto plačila kakršno ima Helmut, hočemo, da se tudi našim morilcem in fašistom prepove sejanje razdora in čaščenje zla in zločinov, tak kot to uživa Helmut, itd, ipd.

Ajde zdaj pizdeki, da vas čujem, kakšna je vaša argumentacija v primeru Krke, kjer mi svojih floskul o nižji storilnosti in pododobni mudologiji ne morete prodajati. Se kakšen mudolog javi, da mi razveseli dan?

Link

Ni komentarjev: