sreda, 14. marec 2012

1614408 - razlika med korupcijo v Slovenii in v razvpitejših državah

Kljub glasni razpravi o korupciji v Sloveniji sogovornik verjame, da naše države po koruptivnosti gotovo ni mogoče primerjati s Pakistanom ali Kenijo.

Seveda ne. Tam se dela primitivna a manjša korupcija. Pri nas janezi [in miloši in zokiji, ki trdijo da korupcije sploh ni, nje™] to delajo "počas", z andahtjo, pod krinko "finoće" in totalkorektnosti kakopak. In na veliko. In prefinjeno prikrito, a hkrati je ravno zato vse javno in odkrito. 

Greš na kosilo v Zemono, se kartelno zmeniš s "konkurenco" kdo kolk dobi, eliminiraš pravo konkurenco že v štartu in kar v dogovoru s "predstavniki kupcev". 

Kupiš Mercedes ML vsem Darsovim abdonom pekljajem, kobajagi za službeno rabo med projektom. Potem pa vudriš cene krat 4. Plača pa seveda vse te orgije in bakanalije slavni davkoplačevalec. Zato pri nas ni korupcije. Pri nas se ne plačuje korupcijo, temveč samo davke. Zato se tudi reče davkoplačevalec, sicer se bi reklo korupcijoplačevalec, nje™?

To z ropanjem davkoplačevalca je v nas perfektuirano. In seveda ni slučajno. Nekoč je v neki prešerni družbi, v kateri je stekla beseda o nekem primeru, ko so enega "poslovneža" na gobec, ker je prevaral nekega deda - privat osebo, neki tak "uspešen poslovnež" prostodušno ter instruktivno družbi za mizo priporočil to: "Nikoli ne smeš nategniti privat osebo, ker te lahko v sezoni vsokih emocij fenta. Goljufat moraš državo oz. davkoplačevalce, tu ni nikogar, ki bi to jemal osebno". Konec citata. hehe.

Ma, kot vidimo, ta mehanizem deluje tudi drugače, ravno iz enakih razlogov, ker ni nikogar, ki bi kontroliral direktorje državnih podjetij, miloše-gazde jezde, in v zvezi s tem bil emotiven. Zato imajo še najboljše pogoje, da okoli na veliko podkupujejo ravno firme v državni [so]lasti, ma pretežno v državni, evo recimo raznorazne krke, čigar direktorji se hvalijo, da so na veliko koruptirali in podmizili, pa nam ni treba nič si izmišljati.

Tam vodilne miloše nastavlja politka. Jap, toneti jih nastavljajo, enako kot v merkatorjih. ThePolitika™ v zameno pričakuje politične šticnge in črne fonde. In govore za prvega maja na Rožniku, v katerih zokiji rečejo, " da imajo veselje do socialnega kapitala in da so vobče največji levičarji, nje™. 

Nastavljeni miloši podmizijo in podkupujejo tudi zdravnike. ne le v Moskvi in Nairobiju, temveč tudi pri nas doma. In nabavnike zdravil za našo slavno, kobajagi racionalno ZZZS. Jih recimo pošiljajo na raznorazne kongrese v lepe kraje na kakih sanjskih destinacijah. Vse to stane. Zato miloši morajo prikrojiti knjige, pa eto oni naročijo računovodkinji "kolk naj bo dobička". Zato imamo mi borzo, ki je transparentna fpičkomaterino. In je vobče borzafpičkomaterino™.

Let me see.... khmmm...penezi torej gredo tako pot: Vzameš revežu iz dela prihodujočemu davkoplačevalcu, ki je edini drakonsko-progresivno obdavčen in oprispevkovan, beri oreketiran z drakonsko-absurdnih 70% margine, daš v ZZZS blagajano in v proračun, pridejo pol-državni miloši nastavljeni od politke™- jap, od tonetov nastavljeni, miloši, ki sicer v prostem času zbirajo volivne glasove za kompartijo, pa lepo na čelu večinsko državne firme oz. firme v solasti države, podplačajo zdravnike in nabavnike, ki plačujejo iz javne blagajne taiste države, pa se eto po milošem najljubši ceni potroši davkoplačevalčeve peneze. 

No, na koncu, ko naj bi davkoplačevalska blagajna bila obogatena za dobiček iz te pol-državne Krke, miloši naročijo računovodkinji, da dobička naj ne bo kolikor bi ga moralo biti, temveč kolikor miloši rečejo. Ostalo se pa potroši za že omenjeno korupcijo y bogamy za raznorazne črne fonde takisto in kdove za kaj vse še. 

Recimo, včasih je tak, da navidezno dajo miloši klubom za šport alpa ustanovam za kulturo, klubi in ustanove, pa zaposlijo milošem nečakinjo, ki je seveda da umetnostna zgodovinarka, alpa kaj podobnega, kar se tam fkulturi bojda nuca. In je seveda da ponosna "levičarka", ki je jezna na one, ki hočejo "manj države" in "manj tonetov" in "manj milošev".

Kdo ima korist? Evo seznama: Prejemniki korupcije, prejemniki črnih fondov, prejemniki kanaliziranih dobičkov iz tega financirani sine-kurci in sine-kure in včasih, ko so miloši dobre volje, nekaj otipljivega v formi dividend dobijo tudi solastniki-delničarji, ki so nedržava. Kot kolateralna škoda, ko država rbi peneze pa naroči milošem, da naj to leto "malo totih dividend nakaže v proračun"

Vse to cveti na račun davkoplačevalcev, katerim politične stranke teh taistih milošev razlagajo demagogijo, da jim absolutno pod mus morajo zaseči drakonsko-presežnih, preko edinega progresivnega davka v sistemu in preko neokapičenih prispevkov, cca pol meljarde preveč v davkih in približno toliko v neokapičenih prispevkih letno, sicer se bi kobajagi podrl svet. Konča pa vse skupaj kot vidimo v dokajšnji meri v žepih posvečenih in maziljenih.

E pa, na zdravje Absurdistan Kleptostan Podmizistan, na zdravje in piči dalje v prepad. Miloši pa naj še naprej prostodušno gagajo - "Nemaš kaj, to je kšeft".

Link

Ni komentarjev: