četrtek, 1. marec 2012

1599715 - o Zokijevih večinah

[markemen]
Zanimivo. Zoki dobi na dveh zaporednih volitvah absolutno večino, na tem forumu pa sam žolč in slaba volja. Morda to pove več o forumu in njegovih udeležencih kot o Jankoviču. Morda pa bi volitve kar ukinili??

Še en junfer, ki ne loči pridevnika "absolutna" od pridevnika "relativna"
Pa vzemimo danes male matematične črtice za osnovnošolce in predšolske otroke:

Mokre sanje rdečih talibančkof: Zoki osvojil absolutno večino glasov vseh volivcev, ki so se volitev udeležili. Pomeni: Zoki osvojil najmanj 660 tisoč glasov.
Mokre sanje rdečih talibančkof na steroidih: Zoki osvojil absolutno večino glasov vseh SLO volivcev. Pomeni: Zoki osvojil najmanj 880 tisoč glasov.
Mokre sanje rdečih talibančkof fpičkomaterino: Zoki osvojil absolutno večino glasov vseh Slovencef (SLO državljanof) vobče. Pomeni: Zoki osvojil najmanj 1,1 miljona tisoč glasov.

Kruta realnost: Zoki osvojil zgolj relativno večino glasov volivcev, ki so se volitev udeležili. Zoki osvojil garjavih 315 tisoč glasov. 
Kar je zgolj 28,6% udeležencev, oz. zgolj 17,8% vseh volivcev v SLO, oz. osvojil je srca zgolj 15,2% SLO državljanov. Pač nič dramatičnega niti vredenga posebne euforije, pričakovano osvojil glasove krvavo-rdeče Slovenije, ki je po ofčje pohlevno glasovala tak na komando iz Murglorja in Slovenije, ki je prežeta z nazi-etno sentimentom Zokijevih zemljaka. P: Da se razumemo, povsem legitimnih glasov, seveda.

In ader wordz, fino bi bilo, da se pogovarjamo natančno in ne kvasimo nebuloze tipa - "Zoki osvojil absolutno večino vseh glasov" ali še hujše nebuloze tipa, "Večina Slovencev izbrala Zokija". "Večina Slovencev" je najmanj 1,1 milijona, kar pomeni, da bi Zoki moral osvojiti 100% vseh glasov volivcev, ki so se udeležili volitve, da bi smeli uporabiti tak stavek. Dobro?

Link

Ni komentarjev: