torek, 20. marec 2012

1622119 - recenzija kolumne "Legalne kraje" avtorice Petre Sovdat

Petrica, sonček ti moj občanski navihani,

legalnih kraj je v Slovenistanu kot listja in trave. Razložljivo! Če smem parafrazirati onega tvojega avstrijskega kolega, ki je to v svoji knjigi zapisal za Avstrijo - smo pač Dežela lopovov, smo Dežela lopovskih zakonodajalcev in vladarjev pa eto imamo de facto lopovsko-plenilsko zakonodajo. 

Pri nas je, kot rečeno, nešteto vzakonjenih lopovlukov oz. t.i. "legalnih kraj", pri čemer ni videti da bi koga relevantnega motilo, da so ravno toliko legalne, kot so bile legalne plenilske orgije po Hitlerjevih antijudovskih zakonih in nacionalizacijskih zakonih Kompartije™. Tudi takšnih "legalnih" kraj, ki so bolj vulgarno eksplicitne od teh, ki jih opisuješ, ki so seveda nič drugega kot organizirano plenjenje.

Evo recimo, meni priljubljeni davek na prihodke iz dela. V kombinaciji z neokapičenimi prispevki ter ž njimi tesno povezanimi okapičenimi kakopak benefiti iz tega naslova, predstavlja ta davek po eni strani čisti in visoko-koncentriran binarni živčni plin apliciran na ubogo narodovo trupelce, po ta drugi pa gre za vzakonjeno ekspropriacijo, ki je tekoča in stalna. Te zakoni so prav tako antijudovski, le da so judje v tem primeru DeloucizrelativnoVišjoPlačo™. V tem smislu čakam le kdja bodo vzakonili, da te t.i. BogatiPrešičiMEdDelouci™ morajo polsej nositi rumene zvezde, pardon najbrž rdeče zvezdjočke s srpokladicem na prsih.

Pri tej vrsti ekspropriacije prihodkov, ki so v bistvu prestreženo nesojeno premoženje, ni vsakomur neposredno vidno in samoumevno terjati denacionalizacijo. 

Ko so komunistične plenilske horde po 2. sv. vojni plenile premoženje, so za seboj pustile jasno prepoznavna materijalno otipljiva dejanja in corpus delicti fakin otipljive sledi, ki jih je bilo možno po letu 1991 sankcionirati z denacionalizacijskim zakonom.

Ko pa gre za rekete in ekspropriativna dejanja tipa edini progresivni davek in neokapičeni prispevki za okapičene benefite, pa gre za novo sofistikacijo in zvijačnost Kompartije™ na temo nacionalizacijske ekspropriacije, pa eto ta očitnost posledično umanjka, čeprav gre za povsem isto zadevo. Celo huje, pri davku na prihodke iz dela in "prispevkih" gre za vzakonitev tekoče in stalne ekspropriacije.

Če boš tudi na to temo spisala urgentno zahtevo vladi in celotni družbi, da se takoj ustavi to plenjenje, mi boš lahko za nagrado nekaj časa delala kar mi češ. Deal?

PS
Pa seveda je treba zahtevati tudi "denacionalizacijo" teh presežno zaseženih penezof. Vrnejo naj, ljudem s pomočjo urgabljene države nasilno odvzete peneze, lopovi komunistični! Koliko? Cca 500 milijonov letno iz naslova prihodka iz dela in cca približno toliko iz naslova neokapičenih "prispevkov", beri čistih reketov, so zasegali, krat 22 enako 22 miljard. Plus-minus, ne bomo zaj tu malenkostni.

PPS
Lepo je, da novinarji finančno naravnanage medija nenehno terjate "razbremenitev" in "zaščito" gospodarstvenikov - investitorjev. Tudi sam sem me dnjimi in mi to seveda da ugaja. Ma, prav bi bilo, da v to kategorijo od časa do časa uvrstite tudi DeloJemalce™, oz. po domaće TheDelouce™, TheZaposlene™. Tudi oni so "poslovneži". Njihova ponudba na trgu je njihovo delo, telo, čas, um, znanje in veščine, v paketu torej slavno TheDelo™. Tudi njih morate kdaj hoteti "razbremeniti" in jih kot upnike "zaščititi". In Bog™, draga Patricija je meni priča, da so te najbolj drakonsko obremenjeni in potrebni slavne in v Slovenistanu kobajagi opevane in čislane TheRazbremenitve™. Kot vidiš, in vem da se strinjaš, hehe, so oni za razliko od onih, ki si jih obravnavala v tem članku, žrtve "legalnega" plenjenja nenehno in tekoče. Če hočemo "razbremeniti" ponudnike farmacevtskih zvarkov, dajmo kdaj "razbremeniti" tudi izumitelje in producente teh zvarkov - TheZaposlene™. Deal?

Link

Ni komentarjev: