nedelja, 2. december 2012

1903719 - recenzija kolumne "Predsednik" Dejana Steinbucha

Drugače povedano, predsednik je v nasprotju z vlogo in poslanstvom svoje institucije podlegel pritiskom ter s svojimi izjavami v zadnjih dneh pred volitvami med državljani ustvaril še večje nezaupanje v državo in njene zakonite organe.Predsednik republike bi v tako odločilnih trenutkih moral ostati predsednik.Takšen človek si ne zasluži še enega mandata.

Genijalce občudujejo, premožnim zavidajo, močnih se bojijo, le ljudem s karakterjem pa drugi ljudje zaupajo.

Je drugorazredni sluzo morda genij? Auuu! Ne sekirajte se, zgolj retorično fprašam, nje™.
Premožen morebiti? Idi, bre kume, ne se zajebavat! Tip je sirotinja, da je kar grdo gledat. Prijavil je par jurjev prihrankov in prikril nekšno bedno stanovanje. Beda fukfeharskega luzerja!
Ima moč? Kako, prosim? Ne čujem dobro! On ali Kučan? On ali SiO™ (Strici iz Ozadja).
Karakter? Ma, ne me jebat, to pa res ne morem vprašat.

Lahko tudi malo bolj posplošimo:

Je v SLO kak politik, ki je genij?
Je v SLO kak politik, ki je premožen? Ne mi s tistim kučanovim nastavljenčkom no, človek je 100 meljonof v dolgu.
Je v SLO kak politik, ki zares ima moč? Al so sami jajčarji, kalimeroti, cagavci, strahopetni patetiki, foh-idioti, drobni vaški kurji tatovi, od-kučana-patetični-approvall-seakerji, kučanovi ulicotacaški drhali fritolezniki?
Je v SLO kak politik, ki ima karakter? Nekdo s karizmo? Nekdo ki bi mu ljudje zaupali?

No further questions your Honour. All defendants may step down. I have no further use of these scoundrels.

V Sloveniji obstaja samo in zgolj genij lopovskih klanov, sposoben tisočerih inovacij kako podmuklo in pritlehno krasti iz državne kašče pod krinko "poštenih" javnih razpisov; premožneži, ki so obogateli potom kraje iz državne kašče, organizirani v klandestine komplotarske zemonske kleptoklane; moč mafijskega komunisto-fašisto-boljševiškega morilskega ozadja z učinkovitostjo etato-fašisto-mafijskega reketa. Zaenkrat! Dokler nea bodo fertik oz gotofi!

Kaj pa karakter? Ali imajo te lopovi vsaj kaj karakterja, recimo vsaj drobec onega, ki ga srečamo v filmskih vigilantjev? Seveda ne! Seveda fakin ne! Karakter ima John Dillinger, ki ga je uprizoril Johny Depp. Dillinger, ki se z jajci kot melone odpravi v banko, kakor pravi ded ropat z brzostrelko, ne pa tako, kot te naše zahrbtne fritzlovske gnjide, ki kradejo z mize otrokom in nemočnim in to pod zaščito rekvizitov državne represije, represije države, ki so jo poprej ugrabili in zaprli v komunistični ideološki gulag. In pod krinko demagogije o višjih uravnilovskih smotrih. Gnjide lopovske!

PS
Nea je tu PS! Kako zakaj, zato ka je nei in fertik!

Link

Ni komentarjev: