četrtek, 20. december 2012

1930142 - omejitve glede ekonomskih politik za zapis v ustavo

P: Razsodba ustavnega sodišča je napaka, katere velikost ta moment sploh ni možno z besedami opisati.

Dogajanje v parlamentu, ki želi omejiti pravico ljudstva do referenduma je pa prav tako eno hudo sporno dogajanje za demokracijo v Sloveniji. Sam sem na stališču, da gre za izbruh latentnega fašizma, ki nenehno tli v umih slovenskih politikov. In to seveda niti slučajno ni prvi izbruh fašizma. A bogami logika veleva, da tudi zadnji ni.

Jaz sicer razumem in sprejemam, da referendum ne sme biti dopusten kar za vse, kar se katerikoli roftar spomni, recimo, če bi nekdo hotel sprožiti referendum z vprašanjem : "Ali ste za to, da se vse slovenske državljane, ki za vsaj 5 kolen nazaj ne morejo dokazati svojega arijskega slovenskega genetskega izvora, izžene iz dežele, da bi arijski Slovenci imeli dovolj služb zase, saj je uradno nezaposlenih 120000, nearijskih Slovencev, ki kazijo čisto sestave, hehe, je pa najmanj 800 tisoč, samo čistih naturaliziranih jugo-čefurjev, torej fejk Slovencev, pa preko 300 tisoč".

Alpa, če se bi kakšen echte skinheadovski nazi-Slovenec spomnil referendumskega vprašanja: "Ali ste za to, da se vse pedre polovi in se jih zapre v umobolnice, da se jih tam 'pozdravi" od njihovih nenavadnih seksualnih nagnjenj?"

Alpa recimo, da se Viole zapre v umobolnico, da se jih pozdravi navijaštva za Maribor in da doumejo, da so v bistvu za Olimpijo, nje™.

Skratka, ja nekaterih referendumov ne sme biti. In to bi, poznavajoč nas™ in vse Naše™ vrline in kreposti, hehe, moralo biti čim bolj jasno in taksativno uradniško kot britev ostro opredeljeno v kakšnem ustavnem zakonu, z zelo močnimi nedvomnimi nastavki oz temelji v Ustavi.

Glede samih ekonomskih politik, prisilnih prispevkov in recimo davkov, o katerih se zdaj naši fašistični parlamentarci in politiki vobče na veliko, grozljivo in grozeče pogovarjajo izražajoč aspiracijo po omejitvah, pa naslednje:

1. V Ustavo je treba najprej zapisati nekaj omejitev politiki, ki kot vidimo, ob gotovih pogojih uleti na sceno s svojimi fašističnimi hegemonskimi antinarodnimi aspiracijami. Na primer, v Ustavo je treba po vzoru na USA Ustavo zapisati, da davki na prihodke ne smejo nikoli preseči 20% in da davkov na prihodke iz dela spolh ne sme biti, alpa vsaj, da davčno izvzetje mora garantirati, da se davkov nikoli ne zaračunava določeni najrevnejši kategoriji prihodovalcev iz dela. To je civilizacijski standard, ki mora biti ostro zakoličen v Ustavi.

2. V Ustavo je treba zapisati, da se prisilno vključevanje državljanov v državne zdravstvene in pokojninske zavarovalne sheme sme izvajati pod točno določenimi pogoji in do točno določenega nivoja prisile. V tem smislu je treba v Ustavo kar eksplicite zapisati, da sme biti recimo pokojninska shema samo in izključno takšna, da se pod prisilo zaseženi denar, primerno pošteno civlizirano obrestovan, v celoti izplača kontributorju, kateremu je bil prisilno zasežen po mamici državi. Ter, da se sme tako namensko z državno prisilo zasežen denar izplačati izključno namensko, izključno za namen pokojnin, izključno kontributorjem. Skratka, janso mora biti, da ni nek tam denar, ki je vržen v neko skupno vrečo s katero smejo poljubno orgijati andreji s štajerske in ali pahorjanski in kučanistični rentoreketarski pizdeki.

3. V Ustavo je treba zapisati, da sme državljan, ki je prisilno vključen v prisllno državno pokojninsko shemo, v status upokojenca preiti kadarkoli se mu kurac dvigne in iz pasive v aktivo in nazaj prehajati po lastni volji, čim mesečna renta iz njegovih do tedaj akumuliranih kontribucij, izračunana tako, da se obrestovana masa deli s številom mesecev do statistične povprečne starosti o smrti, preseže višino socialne pomoči. Kriteij, ki sloni na mandatu, ki definira zakaj država sploh sme prisilno zasegati prispevke.

Pa omejitev skupne potrošnje s procentom BDP in omejitev ali celo prepoved zadolževanja države.

...itd, še par takšnih omejitev, ki naj fašistični in boljševistični in nevemšekateri -istični pameti in mislenosti prepreči uveljavljati fašistične, mutivodne, nategunske, fritzlovske in plenilske reketarsko-rentarske sheme s pomočjo rekvizitov ugrabljene države in njene represije.

No, kakorhitro bi v naši Ustavi in ustavnih zakonih imeli zacementirane tovrstne barijere, ki preprečujejo bohotenje fašizma in drugih oblik atakov na svobodo naroda, bi lahko takoj za tem, v taisto Ustavo zapisali tudi omejitve referendumov na temo davkov in prispevkov. Brez tega pa ne.

In četudi bi šlo za pokojninski sistem beveridgejevskega tipa, ki ne sloni na prisilno zaseženih/odvzetih prispevkih, in se izplačuje po diskreciji države iz davkov, bi tudi v takem sistemu kazalo zadeve čim bolj jasno začrtati z limiti postavljenimi politikom.

Recimo tako, da se politiki ne morejo izživljati koruptivno z gradnjo avtocest ki kobajagi stanejo po 17 milijonov na km, potem pa zaradi tega pokojnine znižati na pol, alpa obratno, zaradi volje nekega poblaznelega poklicnega socialista rentarja, davke dvigniti v nebo, da se bi lahko izplačevalo rente, ki si jih seveda da niti v beveridgejevskem sistemu gospodarstvo ne more privoščiti po željah čisto vsakega rentarja.

V povzetku, pri nas politika in volivci vsi po vrsti na sceni javnega in skupnega in državnega igrajo nepošteno, oportunistično, sebično, iracionalno, otročje, itd. kar je še tovrstnih neprimernih modelov obnašanja.

Zato je treba vsem nam začrtati meje. Mi smo kot odvisniki. Potrebujemo zunanji faktor, da nam pomaga, da se odvadimo odvisnosti od fukfehtarskega rentarstva in potopljenosti v utopistično vero v obstoj domnevno đabest penezof, ki da so domnevno na voljo v neomejenih količinah. A vsi realno vemo, da niso!

MI smo, mislim Mi the Mi™ v kolektivitetu, smo kot tisti pregovorni Janez Gorenjc iz vica, ki vsakič ob žrebanju lota sedi rpred TV in se trese, ter prosi boga, da mu naj da zadetek na lotu.

Bog mu pa odvrne: "Janez, jebote, če v proračun ne vplačaš, oz če vplačaš malo, nimam ti iz česa dati to, kar bi ti rad od tam. Daj jebote, vplačaj že enkrat vsaj eno kombinacijo, brez vplačila ti pa res ne morem dati zadetek".

Mi pa kar sanjamo, da naj vzamejo tajkunom in direktorjem in tabogatim™, pa bo za naše rente neskončno gnara po željah vseha štrukljov in semuljićev in sinekurcef in sinekuric in rentofikfehtarjev inih. In še najljubše in najbolj seksi se jim zdi, če njihova renta, ali sinekura v JS pride iz davčne in reketoprispevkovne škode povzročene sosedu. Ki pregovorno ima najmanj eno kravo premal crknjeno. Pa avto ma definitivno predolg.

Link

Ni komentarjev: