petek, 21. december 2012

1931838 - domoljubje kot poslednje zatočišče podleža

Ob tem članku, čutim potrebo v zapisnik dodati nek poseben detail, ki sem ga v teh dneh znova opazil tu na Forumu Financ in je tudi sicer permanentno prisoten v slovenskem političnem diskurzu, medijskem prostoru in celo kot nekakšna stalnica v vokabularju Slovencev.

Gre za to, da precejšenj del slovenskih državljanov med kritiko ideje o odprodaji državnih kolhozov privzema trditev, da je samo državna slovenska lastnina tista edina prava slovenska lastnina oz lastnina "v slovenskoh rokah", oz. če hočete, tista lastnina, preko katere se lahko udejanja t.i. "slovenski nacionalni interes".

Da boste lažje razumeli fino poanto tega, kar hočem povedati, bom ilustriral: Podjetje Akrapovič v rokah slovenksga državljana Akrapoviča za te modele ni slovensko. Slovenska je pa seveda da slavna NLB.

In čeprav je jebena NLB že danes delno v lasti lastnika, čigar domicil je izven Slovenije, so jo te izgubljeni modeli pripravljeni imeti za über-slovensko, ker je lastnica preostalega delaža pač država. Akrapovič je v celoti v lasti državljana in rezidenta Slovenije, ma če se ga jutri proda komurkoli, ne oziraje se na domicil, nihče od teh modelov ne bo niti kurcem trznil.

Kako iracionalno je vse to, lahko v sekundi izveste, če pogledate dvajsetletne bilance Akrapoviča in NLB.
Akrapovič ima v 20 letih rast vsega od prihodkov preko delovnih mest do profita in davčne kontribucije ter vseh drugih vrst kontribucije v javne blagajne. Skratka, s stališča nacionalne ekonomije je Akrapovič na celi črti ena sam dobra novica za to nacijo, to državo in za državljane te države in za rezidente te dežele. Jaz si bi upal trditi, da bi eventuelna, strogo hipotetična sicer odselitev tega diamanta iz našega gospodarskega prostora bila prava mala katastrofa, ki bi jo kazalo markirati z dnevom žalovanja v koledarju. Istočasno menim, da bi eventuelna prodaja Akrapovičevega podjetja komurkoli, tudi tujcu, ki bi znal podjetje popeljati na še hitrejšo pot rasti, za Slovenijo ne bi pomenil nič slabega, ravno nasprotno.

Na drugi strani NLB v vsej svoji zgodovini, zlasti v taistih recentnih 20 let ima izgube, dokapitlaizacije, sanacije, čiste lopovske baypass operacije namenjene plenjenju, kraji, ropu in sramotenju vseh Slovencev. NLB je prav tako v recentnih 20 let bila orodje, pot in način kako se posredno in neposredno ropa delovenga človeka in preko NLB denar in benefiti selijo v žepe mafije najslabše vrste. Pač skladno dejstvu, da so to banko ustanovili udbaši.

In veste kaj? Idioti med prebivalstvom, ki se imajo za največje patriote, za največje branilce nazi-interesa, za Slovence najvišje kakovosti, takorekoč Slovence z dna soda, ki so tako zelo dobro zakisani Slovenci, da bi bili dobri in za sarmo in za narezano kislo zeljnato solato in za segedin golaž.

Naj ponovim - njih (in vse nas) ropajo, pri tem je pa NLB instrumentaliziran kot ustroj, oz organizem oz beštija, preko katere obstoja se to dogaja tak, da si banda vzame slabo zavarovane kredite, da si vzamejo nenavando ugodno obrestovane kredite, ki za banko proizvajajo izgube, da dobije kredite z nenavadno dolgimi moratoriji, potem pa, ko je banka v težavah, kamarilja kratkomalo potrka na vrata državne davčne blagajne, češ da je to našo nazi-interesno banko treba rešiti. Teater absurda? Ne, ne, neee! Absurd je premalo močna beseda. Aroganten lopovluk, eto kaj je to!

Zato mi dovolite da končam z mislijo znanega američana Samuela Johnsona izrečenega 7 aprila 1775: "Patriotism is the last refuge of a scoundrel". Prevedeno iz eskimščine v Slovenščino: Domoljubje je poslednje utočišče podleža.

Jasno je seveda, da to ne pomeni, da je vsako domoljubje slabo še manj, da je slabo na splošno, temveč, da podleži in podobni ničvredneži imajo dovolj pokvarjenosti v sebi, da se pri prikrivanju svojih podlih namenov zatečejo v domoljubje. In podobno gaganje o višjih smotrih, ker je pri nas že dolgo prakticiran šport, saj vsak podlež, ki se hoče prikupiti zbrani drhali, ali celotnemu slovenskemu plebsu gaga o "veselju do socialnega kapitala" , "zaščiti malega človeka" in kar je še podobnih sramotno prozornih mudološko-demagoških verbalnih nebuloz, s katerimi želijo prikriti svoje prave namere in te so vedno, skoraj brez izjeme, plenjenje iz javnih blagajn. Načinov so pa izumili na tisoče.

In kaj se danes dogaja? Taista banda, ki je državo devastirala gre danes organizirati ulicotacaško štalo, da po metodi prozornega "primtetatu" bes drhali spet usmeri stran od sebe.

Link

Ni komentarjev: