nedelja, 23. december 2012

1934580 - levičarji pri nas in po svetu

No, recimo, da se uvodoma ne grem čelno konfrontirati s tvojo observacijo. In rečem, res je, klerikalci in te tvoji osovraženi "klerikalci" in recimo da tudi te tvoji in moji, hehe, "Pravi Slovenci" so eni in drugi in tretji dovolj dogmatski in enoumni spričo svoje enosmernosti, da jim liberalizem, in liberalno, vsakemu iz svojih razlogov in vzgibov ne diši, ter ga pojmujejo kot grožnjo njihovemi "idelanemu mudusu vivendi".

Moja poanta je ipak bila nekaj drugega. Če pogledaš danes v Čile, ali kakšno podobno družbo v kateri levičarji niso vsi fejk ampak med levičarji prevladujejo pravi oz. nesfejkani levičarji, katerih gard je pristen zato, ker izvirajo iz okolij, ki jih kot takšne determinirajo. Recimo, za ilustracijo, čilski in britanski levičarji niso velekapitalisti kot naši "levičarji" a la Janković in naša bogato plačana in vkrihljena in vdomljena rdeča vlastela, a la Rop, recimo...

...skratka, če pogledaš te družbe, veljajo levičarji in liberalci in vse druge oblike civliziranih oponentov divjemu prilaščanju sumljivih in neutemeljenih in nezasluženih privilegijev, ki ne prihajajo iz naslova dela, znanja, sposobnosti, nekriminalne privat lastnine pridobljene z varčevanjem, poštene produkcije in reprodukcije kapitala po zakonih konkretne države in družbe, za zaveznike. Jap, liberalci in levičarji veljajo v Čilu za zavezniške progresivne, civiliziranim vrednotam zavezane politične orinetacije v družbi, ki so ultimativno antikonzervativne.

Naši "levičarji" so pa konzervativci, ki bi radi ohranili/konzervirali sebi ugoden fašisto-rentarski status quo, ki mu rečejo NjhoveSvoje™ Vrednote™, torej tekovine™, v imenu katerih in za poganjanje katerih reketirajo celo nacijo, zlasti one, ki producirajo vso vrednost, predvsem pa dodatno.

Zato so pri nas liberlaci in komunisti, "levičarji" imenuj jih kakor hočeš na nasprotnih bregovih, saj so liberlaci povsod po svetu na nasprotnih bregovih z konzervativci, a tudi z vsemi ekstremisti in teroristi, torej tudi z militatnimi levičarji in "levičarji". pri nas so za liberalce kučanisti preprosto isto kot so v UK sebični ultrarojalisti in ultradesničarski konzervativci, ki zagovarjajo številne privilegije, ki izvirajo iz priborjenih položajev. Comprende?

In seveda, britanski liberalec, ki ej sredinski in umerjen, ni nikoli tako oddaljen od britanskega rojalista, kolikor sta v Sloveniji oddaljena liberalec in konzervativni militantni kučanist oz. ta tvoj "levičar".

Link

Ni komentarjev: